Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Şubat 2020 Pazar

Sinema: Ölümcül Deney 6: Son Bölüm - Resident Evil: The Final Chapter - Alice'in Hikayesinin Sonu... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney 6: Son Bölüm - Resident Evil: The Final Chapter

Oyuncular; Milla Jovovich, Ali Larter, Iain Glen
Yönetmen; Paul W.S. Anderson
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Korku, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Bundan önceki bölümün son sahnesinde Wesker ile birlikte olan Alice, ihanete uğramıştır ve bu ihanet sonucunda hayatını kurtararak yalnız kalmıştır.

Özeti; Film, T-Virüs'ünün ilk nasıl üretildiğini açıklayarak başlamaktadır. T Virüsü aslında Marcus isimli bir doktor tarafından kızının ölümcül hastalığına çare bulması için icat edilmiştir. Kızı ise Alicia isminde ve Kızıl Kraliçe isimli yapay zekanın görüntüsünde olan bir çocuktur. Hızlı bir şekilde yaşlanma hastalığı olan Alicia'yı bu hastalıktan kurtarmak için bulduğu T Virüsünü kullanan Marcus, ilaç fayda edince dünyada devrim yaratmasını düşündükleri için T Virüsünü pazarlamaya başlamışlardır ancak sonrasında virüsün ölümcül yan etkileri ortaya çıkmıştır.





Bu durumu fark eden Marcus, sahibi olduğu Umbrella şirketinden bu ürünü kaldırmayı düşünecek ancak Dr. İsaacs, zarar yapacaklarını düşünerek buna engel olacak ve Marcus'u öldürecektir.

Marcus'un ölümünden sonra şirketi yönetmeye başlayan Dr. İsaacs, Kızıl Kraliçe isimli yapay zekayı üretecek ve O'na Marcus'un kızının görüntüsünü verecektir. Bu sırada virüs, ilk olarak bir teleferikte bulunan insanların arasından bir çocukta ortaya çıkarak Dünya'ya bulaşacak ve ilk nasıl virüsün ortaya çıktığı anlaşılacaktır. Ve film, Alice'in tamamen harabeye dönmüş bir bölgede kendine gelmesi ile devam etmektedir.

Alice, son olarak Wesker ile olan birlikteliğinde ihanete uğramıştır ve Alice'i öldürdüğünü düşünen Wesker'dan kaçmayı başarmıştır. Diğer arkadaşlarının da öldüğünü düşünen Alice, etrafı gözlemlerken dev bir uçan biyolojik silah yaratığı ile mücadele etmek zorunda kalacak ve zorlu uğraşlar sonucunda onu öldürmeyi başaracaktır. Ardından kapalı bir alana girecek ve burada Kızıl Kraliçe isimli yapay zekanın kendisi ile iletişime geçmeye çalıştığını görecektir. Kızıl Kraliçe, Alice'e T Virüsü için bir antivirüsün olduğunu ve bunu alması içinde Racoon şehrindeki Hive üssüne gitmesi gerektiğini söyleyecektir.





Aslında öncesine Alice'i öldürmeye çalışan Kızıl Kraliçe, şimdi Umbrella şirketinin
kendisine yazdığı kodlardan ötürü bazı şeyleri yaptığını söyleyecek ve Dünya'da kalan son insanların öldürülmesine çok az zaman kalmışken antivirüsü Alice'in alıp hava ile temas ettirmesini isteyecektir. 

Ancak bu şekilde Dünya'da T virüsü yok olacaktır ve antivirüs hava yoluyla dağılmaktadır. Ne kadar Kızıl Kraliçe'ye güvenmese de tek çarenin bu olduğuna inanan Alice, diğer serilerde patlatılan ve şimdilerde çukur bölge olan Hive'in yer altındaki üssüne gitmeye çalışacak, yolda kendisine hazırlanmış tuzaklarla mücadele edecek ve bir motorsiklet bulduğunda yine bir tuzağa takılacak ve Alice, Dr. İsaacs'a yakalanacaktır. 

Dr. İsaacs'ı daha önce öldürdüğünü düşünen Alice, onların klon olduğunu anlayacak ve bir zırhlı araç ile arkasında binlerce zombi ile ilerleyen Dr. İsaacs ve askerleri, Alice'i aracın arkasına bağlayarak zombilerle mücadele etmesini ve bildiği gerçeklerden bahsetmesini sağlamaya çalışacaklardır. Ancak Alice, üstün savaş yeteneği sayesinde bu tutsaklıktan kurtulmayı başaracak ve kaçarken de Dr. İsaacs'ın elini koparacaktır. Zırhlı aracın içinden çıkardığı bir motorsiklet ile hızlıca yoluna devam eden Alice, yol üzerinde bir binanın içinde insanlar olduğunu fark edecek ve onların arasında Claire'i görecektir. Claire'de Arcadia saldırısı sırasında yakalanmış ama sonrasında kaçmayı başarmıştır.





Ancak bir sorunları vardır, iki zırhı araçla Dr. İsaacs ve adamları peşlerindeki binlerce zombi ile onlara doğru yaklaşmaktadır. Alice ve arkadaşları bir plan yaparak Dr. İsaacs ve adamları ile mücadele edecekler ve bu mücadelede galip gelerek geriye sağ kalan kişilerle Hive'a giderek antivirüsü almaya çalışacaklardır.

Aralarında birde Dr. Doc vardır ve ilerde Alice, O'nun Umbrella için muhbirlik yaptığını öğrenecektir.

Hep birlikte Hive'a girecekler ve içeride kendilerine çeşit çeşit tuzaklar hazırlayan ve biyolojik silahlar olan yaratıkları ortaya çıkaran Wesker'a ulaşmaya çalışacaklardır. Aynı zamanda Kızıl Kraliçe, Wesker'dan gizli olarak Alice ve arkadaşlarına yardım etmektedir. Hive'in içinde yaşanan aksiyon dolu olaylar sonrasında Alice ve yanında Doc ile Hive'in merkezine ulaşacaklar ve burada binlerce Umbrella şirketinin yönetim kurulundaki insanların donmuş kapsüllerde beklediklerini göreceklerdir. Alice'in tanımına göre burası zengin ve güçlülere ait bir Nuh'un gemisidir. İçeri girdiklerinde ise bu kapsüllerin içinden çıkmış olan orijinal Dr. İsaacs ile karşılaşacaklar ve şu ana kadar gördükleri bütün Dr. İsaacs'ların bir klon olduğu ortaya çıkacaktır. Dr. İsaacs'a silahını tutan Alice, bu sırada Doc'un ihanetini öğrenecek ve kendisine silah tuttuğunu fark edecektir. Diğer taraftan Alice'in DNA örneklerinin alındığı Alicia'da kapsülden çıkmış olacak ve Alice ile tanışacaktır. Antivirüs ise Dr. İsaacs'ın cebindedir ve aslında bütün insanların yok olmasına neden olan virüs salgınını Umbrella şirketinin yönetim kurulu düzenlemiştir.



Gelecek yıllarda küresel ısınma ve kaynakların azalması tehlikesi içinde bulunan Dünya'yı kendi istedikleri gibi kontrol etmek isteyen bir grup zengin ve güçlü insan, bu virüsü insanlığa bulaştırarak insanların ölmelerine neden olmuşlardır.

Virüs tamamen Dünya'dan temizlenince yeniden uyanacaklardır ancak Kızıl Kraliçe, Alicia, Alice ve Claire onların bu planlarını bozacaklardır ve çok daha güçlü özellikleri olan Dr. İsaacs ile aksiyon dolu bir mücadele içine giren Alice, sonunda O'nu öldürecek, Wesker'ın ölümüne de Kızıl Kraliçe sebep olacaktır. Sonrasında ise Hive üssü içerisindeki binlerce donmuş şekilde bekleyen zengin ve güçlü insanlarla birlikte patlayacak ve yok olacaklardır.

Tüm insanlığın yok olmasına saniyeler kala dışarı çıkarak antivirüsü kırmayı başaran ve aslında bir klon olduğunu öğrenen Alice, kendisinde de T virüsü olduğunu için öleceğini sanacaktır ancak ölmeyip sonunda Alicia'nın bütün yaşam anılarını kendisine verdiğini öğrenecek ve film böylelikle son bulacaktır.

Ölümcül Deney serisinin sonu olan bu bölümde bütün gerçekler ortaya çıkmıştır ve Alice'ın hikayesi de böylelikle son bulmuştur. Diğer bölümlerinden farklı olarak biyolojik silah yaratıkları bulunan ve heyecan ile izleyeceğiniz post apokaliptik, aksiyon, korku ve fantastik bilim kurgu filmidir.