Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Şubat 2020 Çarşamba

Sinema: Vavien - Sıradan ve Mutsuz Bir Aile Yaşantısı Olan Celal'in Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Vavien

Oyuncular; Engin Günaydın, Binnur Kaya, Serra Yılmaz
Yönetmen; Yağmur Taylan, Durul Taylan
Tür; Psikoloji, Dram, Gerilim

Konusu; Film, sıradan ve mutsuz bir aile yaşantısı olan Celal'in, bu hayattan kurtulmak için eşini öldürmeye çalışması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Celal, eşi Sevilay ve çocukları Mesut ile birlikte yaşayan, sıradan hayatları olan mutsuz bir ailenin babasıdır. Celal, abisi Cemal ile birlikte bir elektrikçi dükkanı açmışlardır ve birlikte çalışmaktadırlar. Sevilay'da bir partiye üye olarak üzerine düşen görevleri yerine getirmektedir. Ancak Celal, eşine karşı oldukça soğuk olan bir koca olduğu gibi abisi ile birlikte sürekli gittikleri Samsun'da ki pavyonda Sibel isimli bir kadından hoşlanmaktadır. İş gezisi bahanesi ile abisiyle birlikte belirli aralıklarla Samsun'a gitmektedirler. 






Sevilay'ın ailesi ise Almanya'dadır ve Sevilay'a düzenli aralıklarla biriktirmesi için para göndermektedirler. Sevilay, bu paraları kocası Celal'dan saklamaktadır ve evin bodrumunda gizli bir yerde biriktirmektedir. 

Ancak Celal, bu paraların yerlerini öğrenmiştir ve Samsun'a giderken Sevilay'ın haberi olmadan buradan bir miktar para alıp pavyonda harcamaktadır. Abisi ile birlikte son gittikleri Samsun eğlencesinde Sibel'in ters tavırları ile karşılaşan Celal, sonrasında Sibel'in erkek arkadaşı tarafından da dayak yiyerek geri dönecektir. 

Bu yaşadığı olay yüzünden oldukça sinirli olan Celal'in gözüne aile yaşantısı batmaya başlayacak ve eşini ve çocuğunu sürekli yargılayıp aşağılayacaktır. Kocasını çok seven Sevilay, Celal'in tavırlarına tepki vermeden ne söylerse kabul etmektedir. Ancak yaşadığı hayata artık dayanamayan ve eşinin bodrumda sakladığı paraları bilen Celal, gizlice bir plan yapacak ve eşi Sevilay'ı öldürmeye karar verecektir. Bunun için bir çuval ve kablo alacak, bir dağ yamaç alanında otomatik bir şekilde kapısı açılan arabasından bu çuvalı uçurumdan aşağı atacak ve denemeleri sonucunda çuvalda, bağladığı kabloda uçurumdan düşerek gözün görmediği kadar uzak yerlere gidecektir. Celal, bu durumu eşini öldürmeden önce bir ön deneme olarak yapmıştır ve her şey istediği gibi gelişmiştir.






Aklına planı koyan Celal, ertesi gün havanın kapalı olmasına rağmen Sevilay ve oğlu ile pikniğe gitmek isteyecek, yanlarına kardeşi ve komşularını da alacaklar ve planladığı dağ yolunun olduğu güzergahta piknik yapacaklardır. 

Hava kapanınca yağmur nedeni ile hemen toparlanacaklar ve Sevilay'ı otomatik açılan kapının önüne oturtan Celal, kısa bir süre sonra araba ile hızlıca virajı dönerken Sevilay'ın sırtını yasladığı kapıyı açacak ve Sevilay, çuvalın düştüğü yerden aynı şekilde uçurumdan aşağı düşecektir. Ardından arabayı durdurup aramalara başlayacaklar, polisler gelecek ancak Sevilay'dan iz bulunamayacaktır. 

Öldüğü düşünülüp ertesi günlerde cenazesi düzenlenecek ve Celal, üzülüyormuş numarası yaparken aynı zamanda bodrumdaki paraları da alacak ve kısa bir zaman sonra bir gece uyurken Sevilay'ın yara bere içinde geri geldiğini görecektir. Bu durum karşısında şok olan Celal, ne yapacağını şaşıracak ve Sevilay'ın imalı sözleri ve bakışları ile kendisinin yaptığını anladığını düşünüp korkmaya başlayacaktır. Sevilay ise düştüğü uçurumdan, bir gün öncesinde Celal'in örnek olması için aşağı attığı çuval ve kablo sayesinde kurtulmuştur. Bir köylü, salyangoz toplarken gördüğü kabloyu takip etmiştir ve sonunda Celal'in attığı çuvala ulaşmıştır. Çuvalın hemen yanında gördüğü Sevilay'ı tedavi ederek kendine getirmiş ve Sevilay, bu şekilde kurtulmuştur. 





Bu olay üzerine korkmaya başlayan Celal, ertesi günlerde Sevilay'ın Celal'e kaybolan
parasını sorması üzerine iyice panik yapacak ve bu durumu tüm gerçekleri ile abisine anlatacaktır. 

Abisinden iyi bir dayak yiyen Celal, sonrasında abisinin de tavsiyesi ile parayı Samsun işinden kazanılan para olarak Sevilay'a geri verecektir ancak Sevilay, Celal'in kendisinden boşanacağının korkusundan ve kocasından bir şey saklamış olmasının verdiği pişmanlıktan ötürü parayı istemeyecek, sadece Celal'in yanında kalmasını isteyecektir. 

Celal'de bu sıralarda zaten hoşlandığı kadın Sibel'den ters tepkiler almıştır ve Sevilay'ın bu tutumundan sonra ailesine karşı daha bir yakınlık hissetmeye başlayacak ve paranın verdiği mutluluk ile film son bulacaktır.

Baş rollerinde Engin Günaydın ve Binnur Kaya'nın rol aldığı, mutsuz bir aile yaşantısının içerisinde yaşanan sorunların cinayete kadar büyümesi ile gelişen olayların konu edildiği, yer yer komik sahnelerinde bulunduğu psikolojik dram ve gerilim filmidir.