Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Şubat 2020 Çarşamba

Sinema: Nefesini Tut - The Breath Holder - Karşılıksız ve Çıkarsız Anne Sevgisi... / Konusu, Özeti, Afişler

Nefesini Tut - The Breath Holder

Oyuncular; Güray Özcan, Ayşe Tunaboylu, Yiğit Arı
Yönetmen; Emin Murat Kılıç
Tür; Kısa Film, Kara Komedi, Psikoloji, Dram

Konusu; Film, nefesini tuttuğu zaman insanların gerçek niyetlerini duyabilmek gibi bir yeteneğe kavuşan Güray'ın hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Güray, bir araba yolculuğu sırasında istemsiz bir şekilde esnerken nefesini tutacak ve bu sırada radyoda konuşma yapan bir adamın öğrenciler hakkındaki akıl almaz şekilde söylediği gerçek düşüncelerini duyacaktır. Bunun üzerine bir psikiyatriste giden Güray, burada derdini anlatacak ve psikiyatrist ile birlikte deneme amaçlı televizyon izleyerek çıkan haberlerin, reklamların içeriğindeki ürkütücü şekilde ortaya çıkan gerçek fikirleri duymaya başlayacaktır.







Ardından iş yerine giden ve iş yerindeki herkesin kendisi hakkındaki olumsuz niyetlerini duymaya başlayan Güray, patronunun çalışanları hakkındaki gerçek düşüncelerini, eşi hakkındaki abest fikirlerini duyacak ve bu olanlara inanamayacaktır. 

Kendisine su getiren çalışan bile ardından küfür etmiştir. Sonrasında Güray, sosyal medyayı açacak ve paylaşımda bulunan insanların gerçek niyetlerini de duymaya başlayacaktır. Bu sırada telefonu çalacak ve arayan eşi, kendisine mutfağın camını açık unuttuğunu söyleyecek ve bu sebeple
aramasını mantıklı bulmayan Güray, nefesini tutunca eşinin gerçekten arama sebebinin iş yerinde olup olmadığını kontrol etmesi olduğunu
anlayacaktır. Bunun üzerine acele ile eve gidecek ve eşini başka bir adamla kendisini aldatırken bulacaktır.

Bu yaşananları kaldıramayan Güray, annesinin yanına gidecek ve sıkıntılarını O'nunla paylaşacak, annesininde niyetinin aslında konuştuğu gibi olmamasından korkan ve bu yüzden nefesini tutmaya çekinen Güray, yine de nefesi tutacak ve annesinin söylediğinden daha da merhamet ve sevgi dolu olan gerçek niyetlerini duyacaktır. Annesinin kendisi hakkındaki saf ve tertemiz duygularını öğrenen Güray'ın bu mutluluk sonrasında annesine sarılması ile film son bulur.

Annelerin hiç bir şeye benzemeyen saf ve tertemiz duygu ve düşüncelerle çocuklarına bağlı olduğunun anlatıldığı, aynı zamanda kapitalist düzeni de eleştiren sahneleri ile dokuz dakikalık kısa metrajlı olan Türk yapımı kara komedi ve psikolojik dram filmidir.