Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Şubat 2020 Perşembe

Sinema: Dora ve Kayıp Altın Şehri - Dora and the Lost City of Gold - Kayıp Bir Uygarlığın İzlerini Arayan Kaşif Ruhlu Dora'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dora ve Kayıp Altın Şehri - Dora and the Lost City of Gold

Oyuncular; Isabela Merced, Michael Peña, Eva Longoria
Yönetmen; James Bobin
Tür; Aksiyon, Aile, Komedi, Fantastik, Macera

Konusu; Film, doğa ile içe yaşamış olan kaşif ruhlu Dora isimli bir kızın, kaşif ailesi ve arkadaşları ile birlikte Kayıp İnka Uygarlığına ait olan Parapata isimli kenti aramaya başlamaları ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Dora, çocukluğundan bu yana ormanlarda yaşamış ve orman hayatına alışmış, sevimli Boots isimli maymunu ile birlikte zaman geçiren kaşif ruhlu bir kızdır. Annesi ve babası da kaşif olan Dora, ailece yıllardır Kayıp İnka Uygarlığına ait bir kent olan Parapata'yı aramaktadırlar. Parapata'da Dünya'nın sahip olduğu altınlardan daha fazla altın ve hazine olduğu söylenmektedir ancak Dora ve ailesinin amacı altınlar ve hazine değil, elde edecekleri tarihi bilgilerdir. Çocukluğunda kuzeni Diego ile ayrılmak zorunda kalan Dora, yıllar sonra büyüyecekler ve Dora, lise çağına gelecektir. 







Ailesi Parapata'nın yerini sahip oldukları harita sayesinde tahmin etmişlerdir ve oraya doğru bir yolculuğa çıkacaklardır. Ancak çok gelmek istemesine rağmen Dora'yı götürmeyecekler ve O'nun şehre giderek liseye başlamasını, şehir hayatına adapte olmasını isteyeceklerdir. 

Bunun üzerine Dora, şehirdeki yıllar önce ayrıldığı kuzeni Diego ve ailesinin yanına gidecek ve liseye başlayacaktır. Diğer tarafta ailesi de Parapata yolculuğuna çıkmıştır ve gittikleri yol güzergahı ile ilgili sürekli Dora'ya koordinat bilgilerini vermektedirler. Dora ise liseye başlamıştır ve okulda bilgili ve akıllı tavırları yüzünden öğretmenlerinden artı puanlar alsa da okul arkadaşları O'nun samimi tavırlarını yargılayacaklardır. 

Yine bir okul gezisinde antik uygarlıklarla ilgili bir müzeye gittikleri sırada Dora'nın ailesinin Parapata'yı bulduğunu bilen hazine avcıları, Dora'yı kaçırmaya çalışacak ancak içerisine koydukları kasanın içerisine Diego, okuldan arkadaşları Randy ve Sammy'de girecektir. Kasanın içerisine verilen gaz ile dördü de uykuya dalacak ve sonrasında uyandıklarında kendilerini bir uçağın kargo bölümünden indirilirken göreceklerdir. Bu sırada kasanın kapağını Dora'ya yardım etmek isteyen ve ailesinin arkadaşı olduğunu söyleyen Alejandro açacaktır. Dört arkadaş da kasadan çıkmayı başaracaklar ve hep birlikte ormanın derinliklerine giderek Dora'nın ailesini aramaya başlayacaklardır. 






Bu sırada peşlerindeki hazine avcılarının yanında bulunan arakçı tilki, Dora'nın çantasından ailesinin gittiği yerlerin koordinat bilgilerini çalmıştır ve Dora ve arkadaşları bu yüzden ailesini uyarmaya çalışacaklardır. 

Yürüyerek devam etmek zorunda oldukları bu macera dolu yolculukta ormanda başlarına binbir olaylar gelecek, bataklıklarda ölüm tehlikesi geçirecekler,
halüsinojen etkileri olan çiçeklerin salgıladığı maddeler yüzünden kendilerini çizgi film karakterleri gibi görüp enteresan anlar yaşayacaklar ve bu sırada ormanda yaşayan İnka Uygarlığının koruyucu askerleri tarafından da saldırıya uğrayacaklardır. 

Macera ve heyecan dolu bu yolculuğa devam eden arkadaşlar, Dora'nın ailesinin yağmalanmış çadırlarına ulaşacaklar ve ormanda ailesinin bıraktığı izlerle onlara ulaşmayı başaracaklardır. Bir çok tuzak ve tehlikeli olay yaşayan ve bunları sağ salim atlatan Dora ve arkadaşları, ailesine ulaştıklarında bütün bu yolculuğu beraber geldikleri Alejandro'nun aslında hazine avcıları ekibinin lideri olduğunu öğreneceklerdir. Ardından silahlı hazine avcıları bütün aileyi tutsak alacak ve Parapata'ya kendilerini götürmelerini isteyecekler, bu sırada Dora'nın maymun arkadaşı Boots, onları tutsaklıktan kurtaracak ancak geride Dora'nın annesi ve babası avcılarla birlikte kalacaktır. Kaçmayı başaran Dora ve arkadaşları, Parapata'ya onlardan önce giderek hazineye ulaşıp, ailesi ile hazineyi takas ederek Dora'nın anne ve babasını kurtarmaya karar verecekler ve yolda bir çok tuzak ve engelleri aşan arkadaşlar, sonunda Parapata'nın hazine dolu odasına geleceklerdir. 






Burada aşmaları gereken bir bulmaca vardır ve bu sırada yanlarına gelen Alejandro, hazineyi sahiplenecek ve bulmacanın cevabını yanlış verince tuzağa takılacak ve ölüm ile yaşam arasında tehlikeli bir konumda kalacaktır. 

Diğer taraftan Parapata'da ki hazinenin koruyucuları olan asırlık İnka Uygarlığının büyülü muhafızları ortaya çıkacak ve hazine avcılarını tutsak alacaktır. Aynı şeyi Dora ve ailesine de yapacaklarken Dora'nın bulmacanın cevabını bulması ile onları serbest bırakacaklardır ancak arakçı tilkinin maymun heykelinden yapılmış altını çalması nedeni ile her yer yıkılmaya başlayacaktır ve Dora, maymun heykelini yeniden ait olduğu yere koyunca
yıkım duracaktır. 

Bu olay sonrasında Parapata ile ilgili tarihi bilgileri elde eden aile, mutlu bir şekilde ormandaki evlerine dönecek, diğerlerinin kendilerini bekleyen aileleri ile kavuşmasından sonra Dora'nın artık şehir hayatında yaşamayı istemesi üzerine film son bulacaktır.

Kaşif ruhlu bir kızın ve ailesinin Parapata isimli fantastik bir uygarlığın izlerini araması ile gelişen eğlenceli ve heyecan dolu maceralarına tanık olacağınız aksiyon, aile, komedi ve fantastik macera filmidir.