Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Şubat 2020 Pazartesi

Sinema: Kaçış Odası - Escape Room - Doğum Günü Eğlencesi İçin Kaçış Odalarına Giden Bir Grup Arkadaşın Yaşadığı Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Kaçış Odası - Escape Room

Oyuncular; Annabelle Stephenson, Dan J. Johnson, Elisabeth Hower, Evan Williams
Yönetmen; Will Wernick
Tür; Gerilim, Korku

Konusu; Film, kaçış odası olarak düzenlenmiş bir oyuna katılan 6 arkadaşın bu odalarda yaşadıkları gerilim dolu anları konu almaktadır.

Özeti; Film, kaçış odasında yanlış kilidi açması ile ölen bir gencin görüntüleri ile başlamaktadır ve ardından doğum günü olan Tyler'in yanında sevgilisi Christen ile kutlama yemeğine gitmeleri ile devam etmektedir. Burada kendilerini bekleyen arkadaşları vardır ve hep birlikte Tyler'ın doğum gününü kutlayacaklardır. Yemek bitmek üzere iken sevgilisi Tyler'a doğum günü hediyesini veren Christen'ın hediye paketinin içinden altı kişilik kaçış odası biletleri çıkacaktır. Yemekte artı bir kişi daha vardır ve O'nun gelmesi beklenmediği için bu oyuna O katılamayacaktır. Yemek yedikleri restorandan çıkan arkadaşlar Tyler, Christen, Natasha, Anderson, Conrad ve Tabby, hep birlikte kapıda kendilerini bekleyen ve her yeri tamamen kapalı dolmuşa binecekler ve kaçış odası oyunu başlamış olacaktır. 





Bu oyuna davet edilen Christen, kaçış odalarına meraklı biridir ve bir gün evine gönderilen bir davetiye ile bu kaçış odasına ulaşmıştır ve tanesine 1.000 dolar vererek oyun için biletler almıştır. 

Tyler'ın doğum günü için bir sürpriz yapmayı düşünen Christen, kim olduklarını bilmediği bu organizasyonun oyununa arkadaşları ile katılmıştır ve dolmuşun içinde herkesin cep telefonlarını almıştır. Uzun bir yol katettikten sonra dolmuş duracak ve Christen, içerideki herkesin gözünü elindeki bezlerle kapatmasını isteyecek ve oyun alanına gözleri bağlı bir şekilde gireceklerdir. Belirli bir süre yürüdükten sonra herkes kendisini ayrı ayrı odalarda bulacak ve gözlerini açtıklarında kapalı olan odalardan çıkmaya çalışacaklardır.

Herkesin bulunduğu odalarda ilginç eşyalar ve kilitli kapılar vardır ve bunları açmanın yollarını bulmaları gerekmektedir. Aynı zamanda kameralarla kaçış odalarını organize eden kişiler tarafından sürekli izlenmektedirler. Ancak Natasha ve Anderson aynı odada, Conrad ve Tabby'de aynı odadadır ve Tyler ile Christen yalnızdırlar. Tyler, bulunduğu odadan çıkmanın yollarını ararken yan odadaki Natasha ve Anderson ile karşılaşacak, onlarla bir araya gelecek ve sonrasında diğer yan odalarındaki Conrad ve Tabby'e ulaşacaklardır. Hep birlikte bulundukları odalardan çıkmanın yollarını ararlarken duvarda yazılması gereken bir kelimeyi arayacaklar ve odalarda bulunan gazetelerden bu kelimeyi bulduktan sonra kelimenin yazıldığı odada bulunan Conrad ve Taaby, bulundukları odanın kilidini Anderson'ın yanlışlıkla kırması sonrasında buharlı asit altında kalacaklar ve bedenleri yanarak öleceklerdir. 





Bu olaya tanık olan diğerleri panik ve korku içinde ne yapacaklarını şaşıracaklar ve sonrasında televizyonda gördükleri Christen'ın kapalı olduğu kafeste çıplak olduğunu fark edeceklerdir. Christen'da bir odada kafeste çıplak bir şekilde tutsak alınmıştır ve televizyondan arkadaşlarını izlemektedir. 

Bunun üzerine odadan çıkmanın yolunu arayan Tyler, Anderson ve Natasha, havalandırma borularından çıkmayı deneyecekler ancak buradaki bilmeceyi de çözdükleri sırada Anderson, hayatını kaybedecektir. 

Geriye Natasha ve Tyler kalacak, onlarda kendilerini başladıkları odada bulacaklardır. Bunun üzerine nasıl çıkacaklarını ararlarken bir ayı kafasının içinden odanın kapısının açılması için hazırlanmış mekanizmaya ulaşacaklar ancak bu mekanizmayı birinin çekmesi ve diğerinin kapıyı açması gerekmektedir. Natasha'nın kapıyı
açmaya gücü yetmeyince yer değiştirecekler ve Tyler, kapıyı açıp Natasha'nın kolunun kopmasını önemsemeden O'nu ölüme terk edip dışarı çıkacaktır. Çıktığı yerde odada bulduğu kartları yerleştirince yeni bir kapı açılacak ve Christen ile ekranlardan konuşabileceği
bir koltuk bulacaktır. Koltuğa oturduktan sonra bütün bu olanlardan Christen'ı suçlayacak, kardeşi olan Taaby'nin ölümden O'nu sorumlu tutacaktır. Bu sırada hem Christen'ın hemde Tyler'ın bulundukları yerde bulunan '' Onu Kurtar '' '' Kendini Kurtar'' şeklindeki tuşlara basmaları gerekecek ve Tyler '' Kendini Kurtar''ı seçerken Christen '' O'nu kurtar'' ı seçecek ve Tyler'a oturduğu koltuktan bir alet saplanacak ve ölecektir. 






Bunun üzerine bulunduğu kafesten çıkan Christen, kendisini gecenin karanlığında çırılçıplak bir mahallede bulacaktır ve gördüğü ilk telefon kulübesinden 911'i arayacaktır. 911'den yardım istedikten sonra telefona kaçış odalarını organize eden kişiler bağlanacak ve Christen'ı hala takip ettiklerini ve aslında kaçamadığını söylemelerinden sonra film son bulacaktır.

Doğum günü eğlencesi olarak kimin organize ettiğini bilmedikleri kaçış odalarına giden bir grup arkadaşın yaşadıklarına tanık olacağınız, gerilim ve korku filmidir.