Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması - Orglar ve İnsanlar Arasındaki Savaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması

Oyuncular; Travis Fimmel, Toby Kebbell, Paula Patton
Yönetmen; Duncan Jones
Tür; Savaş, Aksiyon, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Orgların yaşadığı alemin yok olması üzerine insanların Dünya'sına gelen Orglar ile insanlar arasındaki yaşanan savaşları konu almaktadır.

Özeti; Orglar, kendi yaşadıkları alemi tüketmişlerdir ve liderleri olan Gul'Dan'ın yaptığı Fel isimli öldürücü büyü sayesinde yaşam çürümüştür. Bu büyü, etkisi altına aldığı her şeyin yaşam enerjisini tüketmektedir ve Gul'Dan, sürekli bu büyüyü kullanmaktadır. Orgların yaşam alanı yok olunca Gul'Dan'ın önderliğinde Dünya'dan bir kapı açan orglar, Fel büyüsü sayesinde bu kapıdan geçerek Dünya'da ki Azeroth krallığının eteklerine kadar gelirler. Fel büyüsü için yaşam enerjisi gereklidir ve Dünya'ya gelen orglar, krallığın çevre köylerindeki insanları kaçırarak onların enerjisini kullanmaya başlayacaklardır. Aynı zamanda bu büyü ormanı, bitkileri ve hayvanları da çürüterek yok etmektedir.






Azeroth krallığında ise muhafız Medivh isimli bir büyücü krallığı bütün kötülüklerden korumak için yıllardır çalışmaktadır ve insanlarının kaybolduğunu anlayan ve araştırma yaptıkları sırada orgların fel büyüsü ile karşılaşan kral Llane Wrynn, bu konu ile ilgilenmesi için muhafızdan yardım isteyecektir ve öncesinde kendilerine yine büyücü olan Khadgar'da katılacaktır. 

Khadgar, muhafıza göre tecrübesiz olsa da kendisine ait özel yetenekleri olan bir büyücüdür. Fel büyüsünün tehlikesini bilen Medivh ve krallığın askerleri, ormanda inceleme yaptıkları sırada kendilerine dev orglar saldıracak ve bir çoğunu mağlup ettikten sonra orgların arasında
lanetli olarak anılan ve tutsak alınmış insan ve org karışımı bir varlık olan Garona'yı tutsak alıp krallığa getireceklerdir.

Garona, burada insanlara bir çok şeyi anlatacak ve insanlarla birlik olacaktır. İnsanlara orgların planlarından bahsedecek ve orgların bütün ordularını getirmek için inşa ettikleri boyutlar arası kapının olduğu yeri gösterdiği sırada, org klan lideri Durotan ile karşılaşacaklar ve Durotan, onlara Gul'Dan'ı öldürmek için insanlarla birlik olarak çalışmak istediğini söyleyecektir. Gul'Dan'ın fel büyüsü Dünya'yı çürütmektedir ve Drotan, zaten bu büyü yüzünden kendi Dünya'larının yok olmasını izlemiştir ve Dünya'nın da bu büyü ile yok olmasına izin vermemek için Gul'Dan'ı öldürmek istemektedir. 






Aynı zamanda bir eşi ve yeni doğmuş oğlu olan Drotan, kendi klanı ile insanların kralı olan Llane ve adamları ile görüşmeye gittiği sırada Gul'Dan'ın adamlarına yakalanacaklar ve aksiyon dolu bir mücadele sonrasında insanları muhafız Medivh, şimşek ile oluşturduğu bir koruma kalkanı sayesinde kurtaracaktır. 

Ancak bazı kişiler kalkanın arkasında kalarak hayatını kaybedeceklerdir. Bu olay üzerine klan lideri Drothan'ın kendisine ihanet ettiğini öğrenen Gul'Dan ve askerleri, org topluluğunun içindeki Drothan'ın bütün klan üyelerini öldürmek isteyecekler ancak Drothan'ın eşi, bebeği ile birlikte ormana kaçacaktır. Ormanda kendisini kovalayan bir org yüzünden bebeğini beşiği ile birlikte akan nehre bırakan anne org, peşindeki org ile girdiği mücadele sonunda ölecektir.

Bu olay sonrasında Gul'Dan, kendisine ihanet eden Drothan'ı herkesin gözü önünde bir düelloya girişerek öldürmeye çalışacak ancak hile yapıp fel büyüsü ile Drothan'ı öldürecektir. Tam bu sırada inşa ettikleri boyut kapısı açılmaya başlamıştır ve bu kapının açılış nedenininde aslında insanların büyücüsü olan muhafız Medivh olduğu anlaşılacaktır. Medivh, bu mücadele sırasında fel büyüsünün etkisinde kalmıştır ve ona karşı koyamadığı için artık orglarla birlikte çalışan bir büyücü olmuştur. İnsanların krallığının içinde orglara hizmet eden Medivh'in bu sahtekarlığını diğer büyücü Khadgar fark edecek ve Lothar ile birlikte buna engel olmak için mücadele edeceklerdir. 





Lothar ise kralın sadık bir askeridir ve aynı zamanda Garona ile aralarında duygusal yakınlaşmalar olmaya başlamıştır. 

Hem Gul'Dan hemde muhafız Medivh'ın etkisi ile açılmaya başlayan boyut kapısı, Khadgar'ın Eloday isimli bir büyücü ile görüşmesi sonrasında kapanmaya başlayacaktır. 

Medivh'i oyuna getirmeyi başaran Khadgar'da aslında fel büyüsünün etkisi altına girmiştir ancak sağlam iradesi sayesinde büyü O'nda etkisini göstermemiş ve bu sayede etraftaki bütün fel büyüsünü yok edebilmiştir. Bu yok oluş sonrasında kapı kapanacak ve Medivh, kendi yaptığı kilden dev heykelin altında kalacak ve son olarak, insanlarla savaş içinde olan orgların bulunduğu yerde insanlara yardım için bir kapı açacak ve hayatını kaybedecektir. Orglarla savaşmaya devam eden ve bütün insanları kurtarmanın derdinde olan kral Llane, Medivh ölünce kapanan kapı sonrasında kendisi ile savaşan Garona'nın da öleceğini anlayacak ve kendisini Garona'nın öldürmesini isteyecek, bu sayede orglar Garona'yı kendi aralarına alacaklar ve onurlandıracaklardır. 





Tüm bu olaylar üzerine geride kalan orglar, bulundukları bölgede Gul'Dan yönetiminde yaşamaya devam ederken insanların yeni kralı Anduin Lothar olacaktır. Son olarak Drothan'ın bebeği de akan nehirde insanlar tarafından bulunacak ve böylelikle film son bulacaktır.

Orgların, cücelerin ve birbirinden farklı bir çok fantastik karakterlerin olduğu, World of Warcraft oyununun filmi olarak senaryolaştırılmış, savaş, aksiyon ve fantastik macera filmidir.