Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Şubat 2020 Cuma

Sinema: Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı - The Art of Racing in the Rain - Bir Köpeğin Gözünden Hayatın Tasviri... / Konusu, Özeti, Afişler

Enzo: Yağmurda Yarış Sanatı - The Art of Racing in the Rain

Oyuncular; Milo Ventimiglia, Amanda Seyfried, Kathy Baker
Yönetmen; Simon Curtis
Tür; Dram

Konusu; Film, Enzo isimli golden cinsi bir köpeğin gözünden anlatıldığı hayatı konu almaktadır.

Özeti; Araba yarışı sürücüsü Denny, bir gün bir köpek almaya karar verecek ve ilk gördüğü petshoptan golden cinsli yavru bir köpeği sahiplenecektir. Yalnız yaşayan Denny, Enzo ismini verdiği yeni dostu ile oldukça güzel zamanlar geçirmeye başlayacaklar birbirlerine çok fazla bağlanacaklardır. Denny, yarışlara bile Enzo'yu götürmeye başlamıştır ve artık büyük bir köpek olan Enzo, diğer köpeklere nazaran çok daha akıllı ve uysaldır. Moğollardaki bir inanışa göre köpekler sonraki hayatlarında insan olmaktadırlar ve Enzo'da kendisinin bir sonraki hayatında insan olacağını düşünmektedir.






Film Enzo'nun sesli anlatımları ile devam etmektedir ve çevresinde algıladığı ve gördüğü hayatı anlatmaktadır. Denny, bu sıralarda Eve isimli bir kız ile tanışacak ve kısa bir zaman sonra O'nunla evlenecektir.

İlk başlarda bu ilişkiyi kıskanan Enzo, sonrasında Eve'ye alışacak ve üç kişilik bir aile olacaklardır. Ancak kısa bir zaman sonrada Eve hamile kalınca artık aileye bir üye daha katılacaktır. Denny, genellikle araba yarışlarında bulunduğu için evde Eve ile zaman geçirmek zorunda kalan Enzo, Eve'nin doğumuna da tanıklık edecek ve bebekleri Zoe'yi doğduğu gibi çok sevmeye başlayacaktır.

Zamanla Zoe büyüyecek ve artık dört kişilik bir aile olarak mutlu bir şekilde yaşamaya başlayacaklardır. Enzo, aile içinde çok sevilen bir köpektir ve Enzo'da aile üyelerini çok sevmektedir. Ancak bu dönemlerde anne Eve'nin beyin tümörü kanseri rahatsızlığı ortaya çıkmaya başlayınca ailenin içinde sorunlar oluşmaya başlayacaktır. Hastalığın henüz farkında değillerken Eve ile Enzo, bir orman koşusu sırasında Eve'nin bayılması ile hastalık ortaya çıkacak ve o günden sonra artık Eve, hastanede zaman geçirecektir. Doktorlar Eve için fazla bir ömür biçmeyeceklerdir ve kısa bir zaman sonra Eve, hayatını kaybedecektir. Geride kalan Denny, kızı Zoe ve Enzo, oldukça üzülecekler ancak bu sırada Eve'nin ailesi Zoe'nin velayetini almak için Denny ile konuşmak isteyeceklerdir.





Sürekli yarışlara katıldığı için Zoe ile ilgilenemeyeceğini düşünecekler ancak bu konuşma sırasında Eve'nin babası Maxwell, bu konuya karşı çıkan Denny'in kolunu tutunca, kolunu bırakması için Maxwell'i itmek zorunda kalan Denny'e sonraki günlerde suç bildirisinde bulunacaklardır ve kendisini darp ettiği gibi bir yalan ortaya çıkaracaklardır.

Gerçek maksatları Zoe'nin velayetini almak için Denny'i yıldırmaktır ve Maxwell, bu yalana eşi Trish'in de şahitlik etmesi kaydı ile mahkemeyi kazanacaktır.

Avukatlar aracılığı ile sürdürülen mahkeme detayları artık son aşamalarına geldiği zamanlarda Enzo, bir trafik kazası geçirecek ve tedavisinin masraflarını bile ödemek konusunda zorlanan Denny, sonraki günlerde Zoe'nin velayetini vermeye karar verecektir ancak bu durumu fark eden Enzo, mahkeme kağıtlarını yırtacak ve Enzo'nun bu hareketini gören Denny, yeniden velayeti vermekten vazgeçecek ve mahkemeye çıkacaktır. Mahkemede bayan Trish, beklenildiği gibi tanıklık yapmayacak, aksine kocasının ve avukatının kendisine zorladığı şeyleri itiraf edince mahkemenin kazananı Denny olacak ve kızı Zoe'nin velayetini alacaktır. Sonrasında yeniden Zoe, Denny ve Enzo aralarında Eve olmadan eskisi gibi evlerinde yaşamaya başlayacaklar ve bu sıralarda Ferrari'den iş teklifi alan Denny, bu haberle çok daha mutlu olacaktır. Günler geçtikten sonra bayan Trish ve Maxwell ile de barışan Denny, sonrasında Enzo'yu kaybedecek ve aradan sekiz yıl geçtikten sonra İtalya'daki bir yarış sırasında kendisinin hayranı olan ve imza isteyen Enzo isimli küçük bir çocukla karşılaşacaktır.






Enzo, köpek iken hep insan olmak istemiştir ve insan olduğu zaman Denny gibi olmaya karar vermiştir.

Sanki Enzo'nun bu dileği kabul edilmiş gibi Denny'nin karşısına çıkan ve O'na hayranlıkla bakan Enzo isimli çocuğun, kendi dostu Enzo olabileceğini hisseden Denny, O'na özel dersler vermek için babasına numarasını verecek ve bu mutlu ve hüzünlü karşılaşma sonrasında film son bulacaktır.

Bir köpeğin gözünden Dünya'da yaşanan olayların ve insan hayatlarının anlatıldığı, Moğol inanışına göre öldükten sonra köpeklerin insan olmak gibi bir zamanı olacağını duyduktan sonra hep bunun hayali ile yaşayan, oldukça akıllı Enzo isimli bir köpeğin hayat hikayesinin konu edildiği, Garth Stein'in aynı isimli kitabından uyarlama dram filmidir.