Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

22 Şubat 2020 Cumartesi

Sinema: Günah Şehri 2: Uğruna Öldürülecek Kadın - Sin City 2: A Dame to Kill For - Suçun ve Aksiyonun Hiç Bitmediği Günah Şehrinde Macera Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Günah Şehri 2: Uğruna Öldürülecek Kadın - Sin City 2: A Dame to Kill For 

Oyuncular; Eva Green, Josh Brolin, Jessica Alba
Yönetmen; Frank Miller, Robert Rodriguez
Tür; Suç, Polisiye, Aksiyon, Gerilim

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde yine Günah Şehri'nin karanlık ve suç dolu sokaklarında dört karakterin suç, aksiyon ve gerilim dolu hikayesi konu alınmaktadır.

Özeti; Film, ilk bölümdeki Marv'in kısa süre hafıza kaybı yaşadığı anlar ile başlamaktadır. Madur birine yardım etmek için sokak çeteleri ile kavga eden ve onları öldüren Marv, ardından yine her zaman takıldığı Nancy'in çalıştığı bara gidecektir. Sonrasında ikinci karakter olan Johnny, Günah Şehri'ne girecek ve yine Nancy'in çalıştığı bara giderek burada kumar makinelerinden oldukça fazla paralar kazanacak ve daha büyük paralar kazanmak için hem barın sahibi olan hemde senatör olan, aynı zamanda Johnny'in babası olan Roark ile poker oynamaya başlayacaktır. 





Kumar konusunda oldukça yetenekli olan Johnny, burada Sally isimli bir kız ile tanışacak ve oturduğu kumar masasında senatörü yenerek O'nun öfkesine maruz kalacaktır.

Kazandığı paralarla bardan çıkan Johnny, Sally ile bütün paraları gece hayatında harcayacaklar ve sonrasında kendilerini takip edenleri fark edince Sally'den ayrılacak, kendisini bir otel odasında beklemesini söyleyip takip eden senatörün arabasına binecektir. Senatör, poker masasında kendisini yendiği için Johnny'den intikam almak istemektedir ve bu yüzden parmaklarını kırarak, bacağına ateş edip arabadan atacaktır. Aynı zamanda Johnny, senatörün oğludur ancak O'nu çocuğu olarak kabul etmemektedir. 

Bu olay üzerine kendine gelen Johnny, Sin City'de ki uyuşturucu müptelası bir doktora gidecek ve kendini tedavi ettirdikten sonra otelde buluşacağı kızın yanına gidince, senatörün O'nu öldürdüğünü görecek ve yanlarından kaçacaktır. Ardından bir garson kızdan bir dolar alarak kumar makinesinde oyun oynayacak ve kazandıkları ile yeniden senatörün poker masasına oturacak ve yine oyunu kazanacaktır. Ancak bu kazanmanın ardından senatör, Johnny'i alnından vurarak öldürecektir.





Sonraki karakter Dwight McCarthy, eski aksiyon ve cinayet dolu günlerini geride bırakmış ve şimdilerde eşini aldatan bir işi adamı için gizli resimler çekmektedir ve resmini çektiği iş adamı, birlikte olduğu kadını öldürmek üzere iken buna dayanamayan Dwight, kadını ölümden kurtaracak ve iş adamının çektiği resimlerini eşine verip parasını alacaktır. 

Problemli olaylar yaşamaya veda etmiş olan Dwight'ın hayatı, eski sevgilisi Ava'nın kendisini telefon ile araması ve buluşmak istemesi ile yeniden karışacaktır. Nancy'in çalıştığı barda buluşan Dwight ve Ava, burada eski
günleri konuşacaklar, Ava, Dwight'ten özür dileyerek kendisini affetmesini söyleyecek ve bu sırada Ava'nın yakın koruması olan Manute, yanlarına gelecek ve Ava'yı götürecektir. Giderken Dwight'tan yardım isteyen bakışlarını unutamayan Dwight, sonrasında Ava'nın yaşadığı eve gidecek ve burada Ava'nın sorunlarını öğrenmek isterken korumalarından dayak yiyerek sokağa atılacaktır. 

Bu olay üzerine Dwight'ın evine giden Ava, O'na kendisine yardım etmesini ve kocasını öldürmesini isteyecektir. Bu şekilde yeniden birlikte olabileceklerine inanan Dwight, bir gece Marv ile birlikte evlerine baskın düzenleyecekler ve Ava'nın aslında suçsuz olan eşi Damien'i öldürecektir. Ava, bu ölümü Damien'in mirasına konmak için istemiştir ve Dwight, kullanılmıştır. 





Sonrasında Ava, Dwight'ı da öldürmek isteyecek ancak Marv, yaralı olan Dwight'ı alıp
kadınların hüküm sürdüğü mahalleye giderek burada Dwight'ın eski sevgili Gail'e ulaşacak ve Dwight, tedavi olarak sonrasında kadın çetelerle birlikte Ava'nın evine bir baskın düzenleyerek, cadı ve büyülü etkileri olarak anılan Ava'yı öldürecektir.

Sonuncu karakter ise serinin birinci bölümündeki John Hartigan'ın hayaletlerini gören ve hala O'na olan aşkı bitmemiş olan Nancy'dir.

Nancy, John'un ölümünden senatör Roark'ı sorumlu tutmaktadır ve O'nu öldürebilmek için silah kurslarına gitmeye başlamıştır. Gün geçtikçe Roark'a kinlenen Nancy, John'un hayali ile yaşamakta, hayaleti ile konuşmaktadır. Roark'ın barında striptiz yapan Nancy, O'nu öldürmeye karar verdiği gün kendisini bir kardeş gibi seven Marv'ın yardımını alacak ve birlikte Roark'ın yaşadığı eve baskın düzenleyeceklerdir. Bu baskın sırasında Marv, güçlü yapısı sayesinde evin içindeki ve çevresindeki bir çok korumayı öldürecek ve Nancy'de Roark'ın odasına giderek O'nu öldürmeye çalıştığı sırada yanlışlıkla aynadan yansıyan görüntüsünü gerçek sanıp ateş edecek ve Roark, bu fırsattan istifade Nancy'e ateş edecek ve yaralanan Nancy, yere yığılacaktır. 





Roark'da oğlunun ölümünden Nancy'i sorumlu tutmaktadır ve oğlunun istediği gibi Nancy'e çığlıklar attırarak öldürmek istediği sırada kendisinin kullandığı aynadan John Hartigan'ın hayaletini görünce şaşkına dönecek ve bu şaşkınlıktan faydalanan Nancy, silahı alarak Roark'ı öldürmeyi başaracaktır. Bu olay sonrasında ise film son bulacaktır.

Tam bir günah ve suç şehri olan Günah Şehri'nde birbirinden ayrı 4 karakterin birbirleri ile ilişkili olan hikayelerinin konu edildiği,  çizgi roman tadındaki görüntüleri ve şiirsel anlatım tarzı ile aksiyonun hiç durmadığı, serinin ikincisi olan suç, polisiye, aksiyon ve gerilim filmidir.