Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Şubat 2020 Çarşamba

Sinema: Su Dünyası - Waterworld - Kutuplardaki Buzulların Erimesi İle Sular Altında Kalan Dünya'da ki Yeni Yaşamın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Su Dünyası - Waterworld

Oyuncular; Kevin Costner, Jeanne Tripplehorn, Dennis Hopper
Yönetmen; Kevin Reynolds
Tür; Distopik, Post Apokaliptik, Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, kutuplardaki buzulların erimesiyle bütün Dünya'nın sular altında kaldığı bir gelecekte yaşanan macera ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Kutuplardaki bütün buzullar eriyince Dünya sular altında kalmıştır ve tek bir kara parçası bile gözükürler de artık yoktur. Sağ kalan insanlar bu yeni yaşam şartlarına adapte olmuşlardır ve su üzerinde yaşamaya çalışmaktadırlar. Gruplar şeklinde kişiler kendilerine ait teknelerde yada çetelerin yönettiği topluluklar şeklinde yaşamaktadırlar. İsmi ile hiç anılmayan ve mutasyona uğramış, bu yüzden bedeninde solungaçlar ve ayaklarında yüzgeçler oluşmuş Balık Adam, böyle bir ortamda kendisine ait yelkenli teknesi ile denizlerde yaşamaktadır. 





Eski Dünya yaşamlarından kalmış olan bütün eşyalar çok değerlidir ve bu eşyalar ile
değiş tokuş yaparak yaşamlarını sürdürmektedirler. Bir kağıt parçası bile en kıymetli eşyalardan biri haline gelmiştir.

Yol üzerinde karşılaştığı başka bir denizci, Balık Adam'ın bir tenekede büyüttüğü limonlarını çalacak ve limonlarını kurtarmaya çalışan Balık Adam, aynı zamanda peşinde Dumancı'lar olarak adlandırılan istilacı çetelerin olduğunu fark edecektir.

Onlardan kaçmayı başaran Balık Adam, sonrasında gezgincilerin ziyaret ederek değiş tokuş yaptıkları deniz üzerinde kurulmuş mini bir kasabaya gidecektir ve burada Helen ve küçük kız Elona ile tanışacaktır. Elona'nın sırtında Dünya'da kalmış son kara parçasının bulunduğu yerin haritasının dövme şeklinde yazılı olduğunu düşünen bazı insanlar, bu bilgiyi kulaktan kulağa yaymışlardır ve sonunda istilacı Dumancı gruplarına kadar bu bilgi ulaşmıştır. Balık Adam, bu kasabada değiş tokuş yaparken O'nun özel biri olduğunu anlayan kasaba halkı kendi kadınları ile birlikte olmasını teklif edeceklerdir. Bunu O'nun kanından olan bir çocuğun kendi halklarının arasında yaşaması için istemişlerdir ancak Balık Adam, buna karşı çıkacak, bu karşı çıkışının sonrasında kasaba halkı O'nda ki solungaç ve yüzgeçleri fark edince yaratık olduğunu iddia edip, tutsak alıp öldürmek üzere bir kafese kapatacaklardır. 





Bu sırada kasabaya dışarıdan Dumancı çetesi gelmektedir ve kasaba ile aralarında bir savaş başlamıştır. Kasabanın içerisindeki insanların bir çoğunu öldüren Dumancı çetesi,
küçük kız Elona'yı aramaktadırlar ve Helen, Dumancı'lardan kurtulmak için Balık Adam'ı kendilerine yardım etmesi için kapalı kaldığı kafesten kurtaracak ve hep birlikte Balık Adam'ın teknesi ile kaçmayı başaracaklardır.

Denizlere açılan Balık Adam, Helen ve Elona, ilk başlarda anlaşamayacaklar, Balık Adam onları denize atmayı düşünecek, ikisine de ceza vermek için saçlarını kesecek ancak sonrasında dostluk kurmaya başlayacaklar ve yolculuklarına devam edeceklerdir. 

Bu macera dolu yolculuk sırasında karşılarına başka gezginciler çıkacak, Balık Adam onları öldürmek zorunda kalacak, aç kaldıklarında deniz canavarlarını avlayarak besleneceklerdir. Bu yolculuk için Helen'in amacı Balık Adam'ın onları kuru topraklar olarak adlandırdıkları kara alanına götürmesidir ancak Balık Adam, suyun içinde nefes alabildiği için okyanusun derinliklerinde eski Dünya şehirlerini görmüştür ve kara parçasının kalmadığını düşünmektedir. Israrları üzerine hava dolu bir mekanizmanın içinde Helen'i de okyanusun içerisine götürüp sular altında kalmış şehirleri gösterecek ve yeniden yukarı çıktıklarında istilacı Dumancı çetesinin teknelerine geldiklerini göreceklerdir. 





Bu sırada saklanmış olan Elona, Dumancı'ların tehditlerine dayanamayıp ortaya çıkınca O'nu götürecekler ve sırtındaki harita ile kara parçasını bulmaya çalışacaklardır. Bu sırada giderken Balık Adam'ın teknesini yakmışlardır ve Balık Adam ile Helen, suyun altında saklanarak canlarını kurtarmışlardır. 

Dışarı çıktıklarında yanan teknenin üzerinde duygusal anlar yaşadıktan sonra Helen, gökyüzünde, kasabada saldırı çıktığı sırada onları almadan uçan balonu ile gitmek zorunda kalan dostları Gregor'u görecektir ve Gregor, ikisini de uçan balonuna alıp Elona'yı kurtarmaya karar vereceklerdir. Yolda kasaba halkından kişileri görecekler ve onlarla birlik olup önden Balık Adam ve arkalarından diğerleri Dumancı'ların yaşadığı gemiye doğru gideceklerdir. 

Dumancı'ların Deacon isimli lideri Elona'nın sırtındaki haritanın anlamını çözmeye çalışmaktadır ve çete halkını karaya doğru gittikleri konusunda ikna etmiştir. Ancak bu sırada gemiye gelen Balık Adam, çete üyeleri ile aksiyon dolu bir mücadele içerisine girecek ve geminin yakıt deposunu patlatarak Elona'yı Deacon'un elinden son anda kurtarmayı başaracaktır. Balık Adam ve Elona'yı uçan balonları ile alan Helen ve diğerleri gitmek üzereler iken Deacon, denizin üzerinden Elona'ya ateş edecek ve yaralanan Elona, denize düşünce yine O'nu uçan balondan atlayıp, kendisine bağladığı ip ile saniyeler içinde Balık Adam kurtaracaktır. 




Sonrasında Gregor, Elona'nın sırtındaki haritanın anlamını çözecek ve belirledikleri yöne doğru uçan balon ile hep birlikte yol alacaklardır. 

Kısa bir zaman sonra uçan balona konan bir martı ile karayı görecekler ve tatlı suyun ve yeşilliğin bulunduğu bu adanın Elona'nın ailesinin yaşadığı yer olduğunu fark edeceklerdir. 

Elona'nın ailesi ölmüştür ancak kulübeleri hala durmaktadır. Onlarla birlikte karaya çıkan Balık Adam, kendisini buraya ait hissetmeyince bulduğu bir tekne ile denizlere açılacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Kutuplardaki buzullar eridikten sonra sular altında kalmış Dünya'da yaşanan olayların sahnelendiği, 1995 yılı yapımı olmasına rağmen ilgi ile izleyeceğiniz, distopik, post apokaliptik, aksiyon, macera ve bilim kurgu filmidir.