Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Şubat 2020 Perşembe

Sinema: Dolittle - Hayvanlarla Konuşma Yeteneği Olan Dr. John Dolittle'ın Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Dolittle

Oyuncular; Robert Downey Jr., Antonio Banderas, Michael Sheen
Yönetmen; Stephen Gaghan
Tür; Aile, Aksiyon, Komedi, Fantastik, Macera

Konusu; Film, hayvanlarla konuşma yeteneği olan Dr. John Dolittle'ın macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Hayvanlarla konuşma yeteneği olan ve onları tedavi ederek bakımlarını yapan Dr. John Dolittle'e bu başarısından dolayı kraliçe tarafından kendisine özel olacak bir arazi ve çiftlik evi verilecektir ve burada Dr. John Dolittle, hayvanlara yardım edecek, hayvanlardan kendisine bir aile kuracaktır. Aynı zamanda Lily isimli bir kız ile tanışan Dr. John Dolittle, O'nunla evlenecek ve bir çok macera dolu olaylar yaşadıktan sonra yalnız başına bir maceraya çıkmaya karar veren kaşif Lily, bir daha geri dönmeyecektir. Eşini çok seven Dr. John Dolittle, bu olay sonrasında hayata küsecek ve çiftliğinin kapılarını herkese kapatacaktır. 





İçeride aile olarak gördüğü hayvanlarla yaşayan ve kesinlikle dışarı çıkmayan Dolittle, ailesi tarafından hayvan avlamak için zorlanan ve aslında bunu hiç istemeyen ve o günlerde yanlışlıkla bir sincabı vurmak zorunda kalmış olan Tommy Stubbins ile tanışacaktır. 

Tommy, ördekleri vurmamak için yanlışlıkla sincaba ateş edecek ve yaralanan sincaba yardım etmek isteyince bulunduğu yerde O'nu papağan Poli görecektir ve insanlarla konuşabilme yeteneği olan Poli, Tommy'e kendisini takip etmesini söyleyecek ve Dolittle'in çiftliğine getirecektir. 

Elindeki yaralı sincapla içeri giren Tommy, bahçede birbirinden farklı hayvanları görecek ve bu sırada bir tuzağa yakalanıp havada asılı kalacaktır. Tommy'i bu tuzaktan kraliçe emri ile Dolittle'den yardım istemek için gelen Lady Rose kurtaracaktır ve ikisi de birlikte Dolittle'in yanına gidip kendilerine yardım etmesini isteyeceklerdir. Ancak insanlardan
kaçan ve saklanan Dolittle, ilk başta ikisini de reddetse de, yaralı sincap Kevin'ı görünce hemen tedavi etmek isteyecek ve bu sırada aile üyelerinden goril Çiçi, beyaz ayı Yoşi, köpek Jip, ördek Debdeb, maymunlar Elliot ve Elsie'nin de yardımları ile Kevin'ı iyileştireceklerdir. Ancak Lady Rose'da hasta ve ölmek üzere olan kraliçeye yardım etmesini istemektedir, yoksa sahip olduğu çiftlik evi kraliçe öldüğü zaman Dolittle'ın elinden alınacaktır.





Bunun üzerine kraliçeye yardım etmeye karar veren Dolittle, hayvanlardan oluşan ekibi ile saraya gidecektir ve deve kuşu Plimpton'da kendileri ile gelecektir.

Kraliçenin odasına geldiklerinde Lord Badgley ve Dr. Blair Müdfly'ı gören Dolittle, odadaki akvaryumun içinde olan mürekkep balığı ile konuşacak ve bu işte onların bir parmağının olduğunu anlayacaktır. Aynı zamanda Dolittle'in sadık köpeği hasta kraliçeyi koklamış ve it üzümü bitkisi ile
zehirlendiğini anlamıştır. Çare olması için cennet adalarındaki cennet ağacı meyvesinden getirmeleri gerekmektedir ve oraya gitmenin tek yolu da ölen eşi Lily'in seyir defterine ulaşmaları ile mümkün olmaktadır. 

Bunun için Monte Verde'ye gidip Lily'in yazdığı seyir defterini çalmaları gerekecektir ve hemen hazırlıklara başlayarak yola çıkacaklardır. Kraliçenin odasından ayrılırken odaya gizlice yaprak böceğini olanları dinlemesi ve izlemesi için bırakan Dolittle'in peşinden Dr. Müdfly'da gidecek ve onlara engel olmaya çalışacaktır. Gemi ile seyahate çıkan Dolittle, ilk başta yeni tanıştığı çocuk Tommy'i yanına almak istemeyecek ancak bu işe çok gönüllü Tommy, eve gidince O'nu tilki Tutu, zürafa Betsy ve papağan Poli odasından alacaklar ve Dolittle'in teknesine götüreceklerdir. 




Aksiyon ve komedi dolu bir çok olay sonrasında Dolittle, Tommy'i gemiye kabul edecek ve artık O'da aileden biri olacaktır. Okyanusta yaptıkları yolculuk sırasında savaş gemisi ile peşlerinden gelen Müdfly'ı görünce balina Humprey'den yardım alacaklar ve O'na bağladıkları iplerle çok daha hızlı hareket ederek Müdfly'dan kaçacaklardır. 

Sonunda Monte Verde'ye gelen ekip, buranın kralı olan Rassouli'nin özel korunaklı odasından kızı Lily'nin seyir defterini çalmaya çalışacaklar, bunun için karıncalardan ve yusufçuk böceği James'ten yardım alacaklar ancak yinede Dolittle ve Tommy, kral Rassouli ve adamlarına yakalanacaklardır. Kızının ölümüne Dolittle'in neden olduğunu düşünen Rassouli, Dolittle'i zindana atarak kaplan Barry'e yem olmasını sağlayacak ancak hayvan dostları sayesinde Dolittle, bu durumdan kurtulup kaçmayı başaracaktır.

Kaçtıkları sırada seyir defterini çalan Tommy'den peşlerinden gelmiş olan Dr. Müdfly, seyir defterini alacak ve Dolittle'in gemisini de parçalayarak Monte Verde'den ayrılacaktır. Bu olay üzerine Dolittle'i yeniden yakalayan kral Rassouli, Dolittle'in kızını gerçekten sevdiğini anlayınca O'nu serbest bırakacak ve onlara birde tekne verecektir. Bütün hayvan dostları ile yeniden tekneye binen Dolittle, balina dostları sayesinde Müdfly'ı takip edecekler ve Cennet Adaları'na ulaşacaklardır. Burada elindeki seyir defteri ile cennet ağacını arayan Müdfly ile adanın içindeki bir mağarada karşılaşan Dolittle ve hayvan dostları, Müdfly'ın kendilerini tutsak aldığı sırada cennet ağacını koruyan ejderhayı görecekler ve ejderha Müdfly ve askerlerini yakarak etkisiz hale getirecektir. 




Dolittle ve hayvan dostlarına da aynı şeyi yapmak üzere iken ejderha ile konuşmayı başaran Dolittle, O'nun bir hastalığının olduğunu anlayacak ve bunu tedavi edebileceğini söyleyince, ejderha kendisine ettikleri yardımdan sonra cennet ağacından sihirli meyveyi almalarına izin verecektir. 

Sonrasında bu meyve ile acilen kraliçenin sarayına gelen ekip, Lord Badgley'in engellemeye çalışmasına rağmen meyvenin suyundan kraliçeye vermeyi başaracaklar ve akabinde kraliçe kendine gelecektir. 

Bunun üzerine odada saklı bir şekilde olayları gözleyen yaprak böceğinden her şeyi öğrenen Dolittle, Lord Badgley'in cebindeki it özü bitkisi zehri ile kraliçeyi zehirlediğini söyleyecek ve bunun üzerine cebinden zehir çıkan Lord Badgley, tutuklanacaktır. Tüm bunların üzerine yeni yardımcısı Tommy ile eskiden olduğu gibi hayvanlara yardım etmeye karar veren Dolittle, yeniden çiftliğinin kapılarını insanlara ve hayvanlara açacak ve böylelikle film son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli ve renkli görüntülerin olduğu, hayvanlarla konuşan ve onları ailesi gibi gören bir doktorun macera dolu yaşantısına tanık olacağınız ve filmi zevkle izleyeceğiniz bir aile, aksiyon, komedi ve fantastik macera filmidir.