Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Şubat 2020 Pazar

Sinema: Ölümcül Deney 4: Ölümden Sonra - Resident Evil: Afterlife - Evrimleşmiş Zombiler ve Umbrella Şirketi İle Mücadele Eden Alice'in Hikayesi.../ Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney 4: Ölümden Sonra - Resident Evil: Afterlife

Oyuncular;  Milla Jovovich, Ali Larter, Shawn Roberts
Yönetmen; Paul W.S. Anderson
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Korku, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin dördüncüsü olan filmde Alice, Alaska'ya gidecek ve burada arkadaşlarını bulamayınca Los Angeles'a geçecek ve zombilerle aksiyon ve gerilim dolu bir mücadele yaşadıktan sonra aslında Arcadia olarak bahsedilen yerin okyanusun ortasında bir gemi olduğunu fark edecektir.

Özeti; Alice, yaşanan son olaylardan sonra kendi klonları ile birlikte Tokyo'ya bir baskın düzenleyecektir ve aksiyon dolu bu baskın sırasında Alice ve klonları Tokyo'daki Umbrella şirketinin bütün çalışanlarını yok ederek Albert Wesker'ın tesisten kaçmasına neden olacaklar ancak Albert'ın bindiği helikopterin içinde ilk Alice'in olması ile yaşanan mücadele sonrasında helikopter kaza yapacak ve Alice, bu kazadan ölmeden kurtulacaktır.





Bu olay sonrasında kendine gelen Alice, bir uçak bulacak ve Alaska'ya Arcadia isimli kenti bulmaları için gönderdiği arkadaşlarının peşinden gidecektir ve gittiği bu yerde onların bindiği helikopteri görecek ama çevrelerde kimseleri bulamayacaktır.

Bu arayış sırasında Alice'e bir kadın saldıracak ve mücadele sırasında bu kadının Claire olduğunu fark edecektir. Claire'in bedeninde örümcek şeklinde bir cihaz vardır ve bu cihaz üzerine yerleştiği kişinin hafızasını silmektedir ve insanları oldukça saldırganlaştırıp uzaktan yönetilebilen bir hale getirmektedir. Alice, Claire'i bayıltıp bu cihazı çıkaracak ve kendine gelen Claire, Alice'i hatırlamayacak ve sonrasında birlikte uçağa binerek Los Angeles'a doğru yola çıkacaklardır.

Los Angeles'a geldiklerinde şehrin her yerinin zombilerle dolu olduğunu ve bir binanın tepesinde bazı insanların yardım çağrısında bulunduğunu göreceklerdir. Bunun üzerine bu binanın üzerine uçakla inen Alice ve Claire, buradaki Luther, Bennett ve diğer insanlarla tanışacaklar, Arcadia hakkında bilgi almak isteyecekler ve aslında Arcadia'nın bir şehir değil, okyanusun ortasında bekleyen bir gemi olduğunu öğreneceklerdir. Bulundukları yerden dürbün ile görünen bu gemiden sürekli sağ kalan insanları almak için çağrılar gelmektedir ancak bu sıralarda yaşadıklarını hatırlamaya başlayan Claire, Alaska'dan kendilerini zorla kaçıranların bu Arcadia isimli geminin içinden gelen insanlar olduğunu fark edecektir.





Ama yinede gemiye gitmeye karar verecekler, bunun için binanın alt katında hapis edilmiş asker ve aynı zamanda Claire'nin kardeşi olan Chris'i serbest bırakacaklar ve hep birlikte binanın içindeki silahları alarak çıkmanın yollarını arayacaklardır.

Ancak bu sırada Los Angeles sokaklarının içinden dev bir yaratık elindeki dev balta ile gelecek ve bulundukları binaya girmeye çalışacaktır. Bu sırada aralarından Bennett, diğerlerine ihanet ederek uçağı alıp kaçacaktır ve Arcadia'ya gidecektir. Sonrasında Alice ve diğerleri binanın üzerinde sürülerce zombi ile aksiyon dolu bir mücadele içerisine girecekler ve bunun üzerine çaresiz kalan Alice ve diğerleri, tam binanın altındaki tünelden kaçmak üzereler iken içeri girmeye çalışan dev yaratığın saldırısına uğrayacaklar ve aralarından bazıları bu saldırı sırasında ölecek ancak Claire ve Alice, bu yaratığın icabına bakacaklardır. 

Sonrasında geriye Chris, Alice, Claire ve Luther kalacak ve hep birlikte yerin altındaki zombilerin açmış olduğu tünellerden geçerek çıkış bulmaya çalışacaklar ve bu çıkış sırasında Luther, zombilere yakalanacaktır. Zombiler aynı zamanda, diğer bölümlerdeki gibi değillerdir, evrim geçirmişlerdir ve ağızlarından ilginç şekilde uzuvlar çıkmaktadır ve çok daha hızlı ve güçlüdürler.





Luther'in aralarından ayrılmasından sonra Arcadia isimli gemiye giden Alice, Claire ve Chris, burada önce kimseyi göremeyecekler ancak sonrasında bütün insanların geminin altındaki Umbrella şirketinin özel olarak hazırladığı bir bölümde dondurularak saklandığını öğreneceklerdir.

Arcadia ismiyle insanlara çağrı yaparak sağ kalanları toplayıp burada kapsüllere yerleştirmişlerdir ve bunları yapan kişide Albert Wesker'dır. Albert, aslında kaza sırasında ölmemiştir. 

Kapsüllerden tanıdıkları insanları çıkaran Alice ve Claire, sonrasında bulundukları yerde Albert'ı görecekler ve Bennett'in O'nun için çalışan biri olduğuna tanık olacaklardır. Albert, zombilerin en üst şekilde evrimleştiği çok güçlü bir yaratık olmuştur ve dışı insan görünümlü olup içerisinde bir canavar vardır. Bu canavarı kontrol edebilmek içinde geminin içinde kapsüllerde tuttuğu insanların DNA'ları ile beslenmek zorundadır ve onları teker teker öldürmektedir. Gemiye insanları toplamasının amacı budur ve şimdi de Alice'in özel olan DNA'sı ile beslenmek istemektedir ancak Alice, Claire ve Chris, O'nun bu planlarını bozacaklar ve aksiyon dolu bir mücadele sonunda Albert'ı öldüreceklerdir. Bu olay sonrasında kapsüllerdeki herkesi dışarı çıkaracaklar ve Albert'ın aslında ölmediğini ve kendini yenileyerek yeniden bir helikoptere binerek kaçtığını fark edeceklerdir.






Ancak Alice, helikopterin içine patlayıcıyı yerleştirmiştir ve kaçarken tesisi yok etmeyi düşünen Albert, kendi helikopterini patlatacaktır.

Bu olayın ardından Luther'in de ölmediği anlaşılacak ve gökyüzünden gelen yüzlerce Umbrella savaş araçlarının gemiye doğru ilerlemesi görüntüleri ile film son bulacaktır.

Serinin bu dördüncü bölümünde zombiler artık evrimleşmiştir ve çok daha güçlü özellikleri olmuştur. Hem Umbrella şirketi ile hemde zombilerle mücadele eden Alice ve arkadaşlarının yok olmuş Dünya'da ki hikayesinin anlatıldığı post apokaliptik, aksiyon, korku ve fantastik bilim kurgu filmidir.