Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Şubat 2020 Pazar

Sinema: Ölümcül Deney 5: İntikam - Resident Evil: Retribution - Wesker ve Alice, Kızıl Kraliçe'ye Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Ölümcül Deney 5: İntikam - Resident Evil: Retribution

Oyuncular; Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Kevin Durand
Yönetmen; Paul W.S. Anderson
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Korku, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Serinin dördüncüsüne kaldığı yerden devam edilen filmde Arcadia gemisine saldırmak üzere gelen Umbrella şirketinin savaş araçları gemideki bir çok kişiyi öldürecek ve Alice'i tutsak alacaklardır.

Özeti; Gemideki bu savaş görüntüleri sonrasında film, Alice'in bir klonunun simülasyon ortamında deneye tabi tutulduğu ve anne rolünde olduğu görüntüleri ile başlamaktadır ve bu klonun birde Becky isminde bir kızı vardır. Evinde kocası ile mutlu bir hayat sürerken birden zombiler ortaya çıkacak ve Alice ile kızına saldırmaya başlayacaklardır. Aksiyon dolu bu mücadele sırasında filmde farklı farklı yerlerde klonlarını göreceğiniz Rain ile de tanışacaktır ve sonrasında Umbrella şirketinin orijinal Alice'i tutsak aldığı ve üzerinde işkenceler yaparak sorgular yaptıkları görüntülerle film devam edecektir.







Bu sorgu odasını Alice'in arkadaşı olan Jill yönetmektedir ancak Jill'in bedeninde O'nu kontrol eden örümcek görüntüsü ile bir cihaz vardır ve tamamen uzaktan kontrol edilmektedir.

Alice'in bulunduğu bu mekanı serinin ilk filminde tanıştığı Kızıl Kraliçe isimli yapay zeka yönetmektedir ve bu yapay zeka artık Hive'ın imkanlarını kullanarak bütün insan ırkını yok etmeyi amaçlamaktadır.

Alice'in işkenceler çektirilerek sorgulatıldığı sırada bulunduğu alanda enerji kesintisi yaşanacak ve bunun üzerine iki dakikalık tutsak olduğu alanın kapıları açılacaktır ve dışarı çıkan Alice, kendisini Tokyo simülasyonu alanında bulacaktır. Burası Dünya üzerindeki ülkelerde virüsün ne şekilde yayıldığını test etmek için kurulmuş simülasyon alanlarıdır ve Alice, bir sürü Japon zombilerle mücadele ettikten sonra girdiği işlem merkezi alanında Ada Wong ile tanışacaktır. Ada Wong, Alice'e yardım etmek için gelmiştir ve Albert Wesker için çalışmaktadır. Alice'i kapalı olduğu yerden onlar kurtarmıştır ve Albert Wesker, artık Kızıl Kraliçe isimli yapay zeka ile mücadele etmektedir. Bu mücadele sırasında kendisine yardım etmesini istediği Alice'i, O kurtarmıştır ve kendi yanına gelmesini istemektedir. Çünkü insanlığın son umudu bu edeceği yardıma bağlıdır ve Alice, ne kadar Wesker'a güvenmese de Ada ile şehir simülasyonları olan alanlardan aksiyon dolu mücadeleler vererek geçecekler ve bu sırada iki dev balyozlu canavar ile savaşacaklardır.








Sonrasında simülasyon şehirlerinden geçerken Alice'in klonu olarak deneye tabi tutulmuş anne halinin kızını bulacaklar ve anne Alice'in öldüğünü göreceklerdir. Becky isimli bu kız Alice'i görünce kendi annesi sanacaktır ve Alice'de annesi gibi davranmaya başlayacaktır.

Aynı zamanda Wesker, diğer tarafta Alice'e yardım etmeleri ve yanına getirmeleri için bazı askerleri göndermiştir ve bunların arasında Luther'de vardır. Moskova simülasyonunda bir araya gelen ekip, sonrasında kendilerine Hive tarafından üretilmiş dev bir yaratığın saldırısına tanık olacaklar ve öldürülmesi çok zor olan bu yaratık Becky'i kaçıracaktır ve bunun üzerine Alice, Becky'i kurtarmak için peşinden gidecektir. 

Ancak aynı zamanda peşlerinde Kızıl Kraliçe tarafından yönetilen klon insanlar ve Jill vardır. Yaratığı öldürmeyi başarıp kızını kurtaran Alice, Luther ve ekibinin yerleştirdiği bombanın patlaması sonucunda dışarı çıkmayı başaracaklar ve içerideki bütün simülasyon alanları ve tesis sistemleri yok olacaktır. Bu patlama sırasında ise Ada'yı tutsak almış olan Jill ve klon Rain, Alice ve diğerleri bir kar arabası ile giderken buzların içinden deniz altı ile önlerine çıkacaklar ve Rain, kendisine çok güçlü bir varlık olmasına neden olacak serumu enjekte edince Alice ve diğerlerini etkisiz hale getirecektir.







Ancak yaşanan bu arbede sırasında Alice, Jill'in göğsündeki örümcek cihazı çıkarmıştır ve kendisine gelen Jill, Alice'e yardım edecek ve Alice, kendisini zapt edemediği ve yenemediği Rain'i buzun içindeki suya düşürmeyi başaracaktır. Ve ancak suyun içindeki zombiler Rain'i öldürebileceklerdir.

Bu mücadele sırasında Luther ölecek ve geride kalanlarla yollarına devam eden Alice, gittikleri yerde Wesker ile karşılaşacak ve Wesker, Alice'e bir iğne enjekte edecektir. Bu iğnenin amacı önceki bölümlerde yine iğne yaparak aldığı güçlerini Alice'e geri vermektir çünkü Alice'in güçlerini kullanmak istemektedir. 

Kullanmak istediği konu ise Hive'nin yönetimi elinde olan Kızıl Kraliçe isimli yapay zekanın ürettiği çeşit çeşit biyolojik silah olan zombilerle dolmuş Dünya'yı kurtarmaktır. İnsan sayısı çok azalmıştır ve her yerde uçan vahşi zombiler, yaratıklar vardır. Bu durumun önüne geçebilmek için Wesker'ın Alice'in gücüne ihtiyacı vardır. Bu açıklamaları yaptıktan sonra Wesker ile Alice'in bulundukları savaş alanından ürkütücü manzarayı izlemeleri ile film son bulur.

Bütün filmlerde Alice'in düşmanı olan Wesker, şimdi O'nunla birlik olmaya başlamıştır ve bu bölümde çok daha farklı yaratıkları izleyeceksiniz. İlk bölümdeki Kızıl Kraliçe yeniden devreye girmiştir ve en büyük tehdit Kızıl Kraliçe olmuştur. Hareketin ve heyecanın hiç durmadığı ve serinin beşincisi olan film post apokaliptik, aksiyon, korku ve fantastik bilim kurgu filmidir.