Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Telefon Kulübesi - Phone Booth - Bir Telefon Kulübesinde Yaşanan Gerilim Dolu Anlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Telefon Kulübesi - Phone Booth

Oyuncular; Colin Farrell, Forest Whitaker, Katie Holmes
Yönetmen; Joel Schumacher
Tür; Gerilim, Suç, Polisiye Filmleri

Konusu; Film, bir telefon kulübesinde görüşme yaptıktan sonra kapattığı telefonu açan Stu Shepard'ın, kendisini ölüm ile tehdit eden biri ile konuşmaya başlaması ile gelişen olayları konu almaktadır.

Özeti; Stu Shepard, yürürken bile işleri ile uğraşan ve yalanlar söyleyerek işlerini halleden bir yayıncıdır. Aynı zamanda Kelly ile evli olan Stu, O'nu Pamela isminde başka biri ile aldatmaktadır ve cep telefonu olduğu halde, eşinin fatura detaylarında aranan numarayı görmemesi için Pamela'yı ankesörlü telefondan aramaktadır. Bu arama için her zaman aynı yerdeki telefon kulübesini kullanmaktadır. Ve o gün yine Pamela'yı aramak için telefon kulübesine giren Stu, O'nunla konuşurken kulübenin kapısına bir pizzacı gelecek, kendisine pizza sipariş edildiğini söyleyecek ve Stu, pizzacıyı kovalayarak ve aşağılayarak gönderecektir.





Bu olay sonrasında Pamela ile görüşmesini bitiren Stu, telefonu kapatacak ve telefon çalmaya başlayacaktır. Çalan telefonu açan Stu, telefonda bir adamın kendisini aradığını fark edecektir. 

Bu ismi belli olmayan adam, Stu hakkında her şeyi bilmektedir ve uzaklardan bir yerden O'nu gözlediğini söylemektedir. İlk başta bunun bir oyun olduğunu sanan Stu, sonrasında olayın ciddiyetini anlayacaktır. 

Telefondaki adam telefonu kapatması dahilinde öleceğini söylemiştir ve Stu, artık panik yapmaya başlamıştır. Kendi üzerine doğrultulmuş lazer ışınını da görünce panik yapacak ama bu sırada telefonu kullanmak isteyen bir hayat kadını gelecektir. Telefondaki adam Stu'nun eşini aldattığını bilmektedir ve Stu'ya eşini arayarak her şeyi itiraf etmesini ister. Stu, eşini arayacak ve bu adamında eşini daha öncesinden aradığını öğrenecektir.  Dışarı ki kadın ise, Stu'nun kulübeden çıkmasını isteyecek, Stu çıkmayınca sinirlenecek ve arkadaşlarını çağıracak, onlarla da başaramayınca erkek arkadaşını çağıracak ve erkek arkadaşları Stu'yu zorla dışarı çıkarmaya çalışırken telefondaki adam uzaktan bu adama ateş edip öldürecektir. Bu olay sonrasında artık iyice korkmaya başlayan Stu, adamın dediklerini yapmaya başlayacaktır. 





Bu sırada olay yerine polisler gelecek, herkes ilk başta bu adamı Stu öldürdü sanacak, sonrasında yetkili polis şefi Ramey, Stu ile iletişime geçmeye çalışacak, telefondaki adam Stu'yu kullanarak Ramey ile dalga geçecek ve Ramey, telefonda konuştuğu kişi ile ilgili bir sorun olduğunu anlayacaktır. 

Artık bütün basın yayın organları Stu'nun bulunduğu alana gelmişlerdir ve canlı yayın yapmaktadırlar. Bu sırada eşi Kelly'de gelecek ve telefondaki adam Stu'yu Kelly'i öldürmek ile tehdit edip, insanların içinde Kelly'e her şeyi itiraf etmesini isteyecektir. 

Stu, Kelly'e O'nu aldattığını söyleyecek ve kısa bir zaman sonra olay yerine Pamela'da gelecektir. Bunun üzerine telefondaki kişi Stu'ya yayıncıların önünde hayatı boyunca yaptığı bütün kötülükleri itiraf etmesini ve günahlarından bu yolla arınmasını isteyecektir. Bunun öncesinde ise Stu, cebindeki telefon ile gizlice eşini aramış ve telefondaki adam ile konuşmalarını dinleterek, kendisinin bunları yapmaya zorlandığını belli etmiştir. Aynı zamanda polis Şefi Ramey, Kelly'nin alnında lazer ışınını da görünce bir tetikçinin dışarıda bir yerde olduğunu anlamış ve bir ekibini telefonla konuşan bu tetikçiyi bulmaları için yönlendirmiştir.





Telefondaki adamın son istediğini de yapan Stu, ekranların karşısında yaptığı bütün sahtekarlıklardan bahsedecek ve bu olayda yetmeyince telefon kulübesinin üzerine saklanmış olan silahı alarak dışarı çıkıp tetikçinin kendisini vurmasını isteyecektir.

Ancak bu sırada polisler O'nun yerini tespit etmiştir ve Stu'yu polisler plastik kurşun ile vurup yere düşmesini sağlayacaklardır. 

Öteki tarafta tetikçinin bulunduğu yere ulaştıklarında boğazını kesmiş bir adam bulacaklardır ve bu adamın Stu telefon kulübesine girdiğinde O'na pizza getiren kişi olduğunu anlayacaklardır. Bu olay sonrasında her şeyin bittiğini düşünen Stu, polis dolmuşunda tedavi görürken O'na uyuşturucu verecekler ve bu sırada aslında ölmemiş olan gerçek tetikçi yanına gelerek, yine sahtekarlıklar yaparsa yine karşılaşacaklarını söyleyip yanından ayrılacaktır. Böylelikle film son bulur.

Film tamamen bir telefon kulübesinin içinde geçmektedir ve böyle olmasına rağmen oldukça sürükleyicidir. Bir telefon kulübesinin içinde yaşam mücadelesi veren bir adamın pişmanlıklarını ve itiraflarını izleyeceğiniz, yer yer dram sahneleri olan gerilim, suç ve polisiye filmidir.