Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Ekim 2019 Salı

Sinema: Pasifik'te 119 Gün - Abandoned - Pasifik Okyanusunda Yaşam Mücadelesi Veren 4 Arkadaşın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Pasifik'te 119 Gün - Abandoned

Oyuncular; Dominic Purcell, Greg Johnson, Owen Black, Peter Feeney
Yönetmen; John Laing
Tür; Macera, Gerilim, Dram

Konusu; Film, Yeni Zellenda'dan pasifik okyanusuna açılan 4 kişinin teknelerinin alabora olması sonrasında karaya çıkana kadar geçirdikleri yaşam mücadelesi dolu 119 günü konu almaktadır.

Özeti; Jim, Rick, John ve Pill, birlikte Yeni Zellanda'dan açılarak Pasifik okyanusunda 2 hafta geçirecekleri şekilde bir yolculuğa çıkacaklardır. Teknenin sahibi John'dur ve diğerleri ailelerinden ayrılarak bu yolculuğa katılacaklardır. John'un ayrılacak kimsesi yoktur ve yolculuğa çıkan dört arkadaş, ilk zamanlarda eğlenceli geçirdikleri yolculuklarını fırtınanın çıkması ile gerilim dolu anlara bırakacaklardır. Fırtınanın önceden çıkacağının haberini alan John, bu durumu önemsememiştir ve fırtınayı atlatabileceklerini düşünmüştür.





Üç kayıklı tekneleri fırtınanın çıktığı sırada dev bir dalga yüzünden alabora olacaktır. Bu sırada teknenin içinde bulunan arkadaşlar tekne ters dönünce içeride zor anlar yaşayacaklardır.

Teknenin ters dönmesi sonrasında yarısı suya batmış olan teknenin içerisinde kalacaklar ve içeriye hava gelmesi için tekneden bir delik açacaklardır. Bu şekilde belirli bir süre içeride kalacaklar, oldukça üzgün ve panik içinde olan bu dört arkadaş, sonrasında daha büyük bir delik açarak tekneden dışarı çıkmaya başlayacaklardır. 

Dışarı çıktıklarında her yerin deniz olduğunu, karadan hiç bir iz olmadığını göreceklerdir. Bu sırada yiyecekleri ve içecek suları da azalmıştır ve tekne akıntı yönünde sürüklenmektedir. Birbirleri ile oldukça gergin anlar yaşayan arkadaşlar, idare etmesi için suyu azar azar kullanacaklar ama sonrasında kalan bütün suda bitecektir. Kimileri kesinlikle öleceğine inanıyorken bu sırada yağmur yağacak ve su ihtiyaçlarını giderecekler, şişelere su doldurup kullanmak için saklayacaklardır. Aradan bir kaç ay geçmiştir ve teknenin altı artık yosun ve midye tutmaya başlamıştır, bu yüzden balıklar teknenin çevresine gelecek ve onlarda bu balıkları avlayarak besleneceklerdir. Aynı zamanda teknenin içindeki gaz deposunu da delerek ateşi kullanacaklar, yemeklerini pişirerek yemeye başlayacaklardır.






Artık suları ve yiyecekleri olan bu dörtlü, sadece kurtulmayı beklemektedirler. 119. günün başlarında bir ada görecekler ve adaya doğru sürüklenen teknelerinden inecekler ve adaya ayak basacaklardır. 

Adaya inince karşılarına boş bir ev çıkacak ve eve giren arkadaşlar, burada keyifli bir gün geçirdikten sonra kapılarına polis gelecek ve herkesin öldü sandığı pasifikte kaybolan denizcilerin onlar olduğunu anlayacaktır.

Ardından Jim, Rick ve Pill aileleri ile telefon görüşmesi yapıp sonrasında onlara kavuşacaklardır. Ancak halktan ve deniz taşımacılığı bölümlerinde çalışan bazı kişiler, onların yalan söylediğini düşünecek, haberlerde yaşadıklarının gerçek olup olmadığı tartışılacak ve sonrasında yapılan araştırmalar ile teknedeki midye ve yosunlardan gerçekten bu kadar süre denizde kaldıkları anlaşılacak ve haklı oldukları ortaya çıkacaktır. Böylelikle film son bulur.

Okyanusun ortasında dört arkadaşın verdiği yaşam mücadelesine tanık olacağınız, gerilim, macera ve dram filmidir.