Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Çelik Yumruklar - Real Steel - Boks Yapan Dev Robotlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Çelik Yumruklar - Real Steel

Oyuncular; Hugh Jackman, Dakota Goyo, Evangeline Lilly
Yönetmen; Shawn Levy
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, yakın bir gelecekte boks sporunun teknolojik bir hâl aldığı bir ortamda geçen aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Eski organizatörlerden Charlie, hurda metalden kalitesiz robotlar yaparak geçimini sağlamaktadır ve katıldığı bir gösteride boğanın robotunu parçalaması nedeni ile robotsuz kalacaktır. Bu zamanda insanların uzaktan kontrol ettikleri dev robotlar boks yapmaktadır ve insanların yerini robotlar almıştır. Aynı zamanda Charlie'nin eski eşi vefat etmiş ve Max ismindeki 11 yaşında olan oğlunun velayeti O'na geçecek ancak Charlie, 100 bin dolar karşılığında oğlu Max'in velayetini teyzesine verecektir.







Ancak iki ay kadar bir zaman süresince Max, babası ile kalacaktır ve Charlie, aldığı paranın yarısı ile yeni bir boks robotu almıştır.

Bu robot ile dövüşlere katılan Charlie, yine kaybedecek ve robotun parçalanmasına neden olacaktır. Bu yenilgi sonrasında oğlu Max ile hurdalık bir alanda iken Max'in bulunduğu yer çökecek ve aşağı düşüp ölüm tehlikesi yaşayan Max'i, toprağın içinde gömülü olarak kalmış bir dövüş robotunun kolu kurtaracaktır. Bu kola takılı kalan Max'i, Charlie kurtaracak ve sonrasında Max, toprağın içinden bu robotu çıkaracaktır. 

Ardından robot bakım evi olarak kullandıkları Bailey'in evine getirecekler ve Max, orada Adım ismindeki bu robotu tamir edip gereken ayarlamalarını yapacaktır. Max, Adım ile ilgilenirken O'nun kendisini anladığını fark edecek ve özel bir robot olduğunu anlayacaktır. Ancak Charlie, onun bir antrenman robotu olduğunu düşünmektedir ve dövüşlere katılmasına karşı durmaktadır. Max, Adım'ın dövüşlere katılması konusunda ısrar edince basit bir sokak dövüşü ayarlayacaklar ve Adım, bu dövüşü kazanacaktır.







Bu galibiyet ile para kazanan Charlie ve Max'e sonrasında daha büyük turnuvalara katılmaları için teklif gelecektir ve kabul edeceklerdir.

Turnuvanın düzenlendiği alana gittiklerinde onları turnuvalarda hep şampiyon olmuş Zeus isimli ünlü bir robotun sahibi karşılayacak ve Adım'ı onlardan 200 bin dolar karşılığında dövüşe katılmadan almak isteyecektir. Charlie, bunu kabul etse de Max, etmeyecek ve dövüşe başlayacaklardır. Bu turnuvadaki dövüşü de kazanan Charlie ve Max, artık radyolar ve spor haberlerinde adından söz ettiren sporcular olacaklardır. 

Son dövüşü kazandıktan sonra Max, Zeus ile dövüşmek istediklerini ve bir sonraki maçın Zeus ile Adım arasında olması gerektiğini söylemiştir. Bunun üzerine halkın coşkusunu alan bu karşı duruşu kabul eden yetkililer, bir müsabaka ayarlayacaklar ve Adım ile Zeus'un maçları hazırlanacaktır. Şu ana kadar bir kere bile yenilmemiş olan Zeus, Adım ile karşı karşıya gelecek, normalde tek bir raunttan çıkamayacağı düşünülen Adım, 4 raunt boyunca ayakta kalmayı başaracak ve sonrasında ses algılama sistemleri bozulunca, görüntüleri algılayabilen Adım, Charlie'nin ona uzaktan görüntülü komut vermesiyle Zeus'u yenilgiye uğratacaklardır.






Ancak Zeus, tam yenilmek üzere iken halk ve seyirciler Adım'ın kazandıklarını düşünürken raunt bitecek ve hakemler çok az bir farkla galibiyeti Zeus'a vereceklerdir.

Bu karar halkın tepkisini çekecektir ve sonrasında kazanan Adım olmuş gibi kutlamalar yapılacaktır. Bu galibiyet sonrasında Charlie'nin oğlunu sırtına alarak galibiyetlerinin tadını çıkarması sonrasında film son bulur.

Boks maçları sevenler için oldukça ilgi çekici olabilecek, insanlar yerine dev robotların dövüştüğü, Hugh Jackman'ın baş rolünde oynadığı, heyecan ve adrenalin dolu sahneleri ile yer yer dram görüntülerine de rastlayacağınız, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.