Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Ateş Krallığı - Reign of Fire - Ejderhaların Hüküm Sürdüğü Bir Dünya... / Konusu, Özeti, Afişler

Ateş Krallığı - Reign of Fire

Oyuncular; Christian Bale, Matthew McConaughey, Izabella Scorupco
Yönetmen; Rob Bowman
Tür; Post Apokaliptik, Aksiyon, Fantastik, Gerilim

Konusu; Post apokaliptik bir zamanda geçen filmde ejderhalar dünyayı etkisi altına almıştır ve geride kalan az sayıdaki insanlar öldürücü ejderhalar karşısında yaşam mücadelesi vermektedirler.

Özeti; Bundan yıllar önce Quinn henüz çocukken, inşaat mühendisi olan annesinin bir metro tüneli için yaptığı kazı çalışmaları sırasında karşılarına bir delik çıkacak ve bu sırada kazı alanında olan Quinn, bu delikten içeri girecek ve içerideki dev ejderhayı görecektir. Ardından hemen kaçacak ve annesi ile birlikte kazı alanından çıkmaya çalışacaklar ancak delikten çıkan dev ejderha, annesi de dahil olmak üzere bir çok kişiyi öldürüp dışarı kaçacaktır. 





Aradan yıllar geçecek, ejderhalar bu süre zarfında çekirge gibi çok hızlı üreyip büyüyecekler ve dünyayı tamamen istila edeceklerdir.

Önlerine gelen ne varsa öldürüp yiyen ejderhaların sonrasında dünyada çok az insan ve hayvan kalmıştır. İnsanların besin kaynakları da tükenmiştir ve sağ kalanlar özel korunaklı alanlarda ejderhalardan saklanarak yaşamaktadırlar.
Quinn, önderlik ettiği bir grup ile birlikte yıkık bir binanın içinde kendilerine yaşam alanı oluşturmuşlardır ve aralarında bir çok çocukta bulunmaktadır. Çevrelerindeki alanda sebze yetiştirmeye çalışmaktadırlar ve ancak bu şekilde açlıklarını giderebilmektedirler. 

Ancak bu sıralarda gruplarının içinden bazıları zamanı gelmeden bahçenin olduğu alana gitmek ve sebzeleri toplamak isteyecek ve toplarken bir ejderhanın saldırısına uğrayacaklardır. Kızgın alevleri ile gelen bir ejderha bir arkadaşlarını öldürdüğü gibi bahçelerini de küle dönüştürecektir. Artık git gide daha da zorlaşırken her şey, birden kendilerine katılmak isteyen tank ve helikopterleri olan asker grupları görünecektir. Öncesinde onların istilacı gruplar olduğunu düşünen Quinn, sonrasında ejderha avcıları olduğunu öğrenecek ve aralarına kabul edecektir. Gelen grubun lideri Van, daha önce ejderha öldürmüş ve bu konuda tecrübeli bir askerdir. 





Ekibi ile birlikte havada ejderha avlamaktadırlar ve gelmelerinden kısa bir süre sonra bir ejderha saldırmaya başlayacak, bunun üzerine harekete geçen ekip, üç adamlarını kaybetmelerine rağmen ejderhayı öldürmeyi başaracaklardır.

Bu olay sonrasında Van, geldikleri topluluktan asker almak isteyecek ve asıl amacını onlara açıklayacaktır. Aslında bütün ejderhalar dişidir ve bir tane erkek ejderha vardır, oda dev boydadır. Bu erkek ejderhanın öldürülmesi sonrasında dişilerin yumurtaları döllenemeyeceği için, üreyemeyen ejderhaların nesli tükenecektir.

Erkek ejderhayı bulmak için yola çıkmayı düşünen Van, yanına askerler istemektedir ve Quinn'in grubundan bazılarını kendi takımına dahil edip yola çıkacaktır. Yol üzerinde kendilerine saldıran erkek ejderha, bütün askerleri öldürecek, geriye sadece bir kaç kişi kalacaklardır. Bunun üzerine erkek ejderha Quinn'in grubunun yaşadığı alana da saldıracak ve her yeri alt üst edecektir. Bir çok ölümler verildikten sonra bir araya gelen Quinn, Van ve Van'ın askerlerinden Alex, birlikte Londra'ya gidip erkek ejderhayı öldürmeye karar vereceklerdir. Erkek ejderha, Quinn çocukken yerin altından çıkan ejderhadır ve Quinn, onun yerini bilmektedir.






Bunun üzerine yaşadığı yere giden üçlü, burada dev boydaki erkek ejderhanın dişileri yiyerek beslendiğini görecek, bu beslenme sırasında ürken bütün dişi ejderhalar kaçıp gideceklerdir. Bu fırsattan istifade ellerinde çok güçlü patlayıcılarla erkek ejderhaya saldırmayı planlayıp, hepsi ayrı köşelere çekilecekler ve kendilerine doğru gelen erkek ejderhaya ateş edecekler, ilk ateş eden Van ölecek, sonrasında Quinn, erkek ejderha çok yakınında ağzını açmışken içerisine ateşlediği çok güçlü patlayıcı sayesinde öldürmeyi başaracaktır.






Bu ölüm üzerinden aylar geçecek ve artık insanlar ejderhaların tehlikesinden biraz daha kurtulmuş ve özgür bir şekilde yaşamaya başlayacaklardır. Erkek ejderha ölünce dişilerde zamanla ölmeye başlayacak ve yeni dünyanın kurulması umudunu paylaşan Quinn ve Alex'in görüntülerinden sonra film son bulacaktır.

Post Apokaliptik bir senaryosu olan, kızgın alevler püskürten çeşit çeşit ejderhalara ve insanların ejderhalar karşısında verdikleri yaşam mücadelesine tanık olacağınız, aksiyon ve fantastik gerilim filmidir.