Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Ekim 2019 Perşembe

Sinema: Çernobil'in Sırları - Chernobyl Diaries - Çernobil Faciası Sonrasında Vahşi Bir Yaratığa Dönüşen İnsanlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Çernobil'in Sırları - Chernobyl Diaries

Oyuncular; Devin Kelley, Jonathan Sadowski, Ingrid Bolsø Berdal
Yönetmen; Bradley Parker
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Film, tatile çıkmış olan altı kişilik bir arkadaş grubunun Ukrayna'ya gelmeleri sonrasında Çernobil faciasının yaşandığı boş şehir Pripyat'ı ziyaret etmeleri ile gelişen gerilim ve korku dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Amanda, Zoe, Natalie, Paul, Chris ve Michael, hep birlikte tatile çıkmışlardır ve yolları Ukrayna'ya düşmüştür. Burada macera ve heyecan yaşamak için Çernobil nükleer faciasının yaşandığı ve şu an boş olan Pripyat şehrini gezmeye karar vereceklerdir. 





Bu geziyi Uri ismindeki bir rehberle yapacaklar ve dolmuşa binerek şehre doğru yol alan arkadaşlar, şehrin girişinde askerlerin içeriye girişi engellediğini göreceklerdir.

Bunun üzerine tatilcilerden parayı almış olan Uri, onları gizli bir girişten içeriye sokacak ve içerideki özel ve görülmesi gereken yerleri göstermeye başlayacaktır. Şehir bomboştur ve tamamen yağmalanmış bir şekilde yıkık dökük binalardan oluşmaktadır. Şehrin içindeki gölde bulunan balıklar oldukça vahşileşmiş, piranaya benzer şekilde mutasyona uğramışlardır.

Ve bu gezinti sırasında bir apartman dairesinin içinde iken karşılarına büyük bir ayı çıkacak ve bu ayıdan korkan tatilciler, sonrasında artık şehirden ayrılmak isteyeceklerdir. Hepsi birlikte geldikleri dolmuşa bindiklerinde, birilerinin dolmuşun kablolarını kestiğini fark edeceklerdir. Bu kesilen kablolar yüzünden çalışmayan dolmuşun içinde ne yapacaklarını düşünen tatilciler ve Uri, sonrasında telsizle dışarıdakilerle iletişim kurmaya çalışacaklardır ama başarılı olamayacaklardır. Bunun üzerine dolmuşun içinde tatilcileri bırakarak, elindeki silah ile dışarı çıkan Uri'nin peşinden Chris'de gidecek, belirli bir süre sonra silah sesi duyulunca, peşlerinden giden diğerleri Chris'i ayağından yaralanmış olarak geri getireceklerdir.





Chris, birilerinin Uri'yi alıp götürdüğünü ve O'na saldırdıklarını söyleyecektir. Bu olaylar yaşanırken gece olmuştur ve bütün arkadaşlar korktukları için sabah olana kadar dolmuşun içinde bekleyecek, sonrasında Paul, Michael ve Amanda, dışarı çıkıp Uri'ye bakmak isteyeceklerdir.

Ellerindeki telsizle Uri'ye ulaşmaya çalışırlarken telsizin yankı yapması ile Uri'ye yaklaştıklarını anlayacaklar ve telsizi buldukları yerin yakınlarında Uri'nin parçalanmış cesedini bulacaklardır. Bu sırada Uri'yi parçalayan insana benzeyen bir canlı gelecek ve Uri'nin silahını alan üç arkadaş kaçacaklardır. 

Sonrasında dolmuşa gelecekler ve yanlarına Zoe'yi de alarak yardım getirmeye gideceklerdir. Chris, yürüyememektedir ve bu yüzden O'nu götürememişlerdir ve yanında da Natalie beklemektedir. Silahı onlara bırakarak giden dört arkadaş, yolları üzerinde vahşi köpeklerle karşılaşacaklar ve kaçacaklar, ardından arabanın koparılmış parçalarına uygun parçalar bulacaklar ve Chris ile Natalie'nin bulunduğu dolmuşun olduğu yere geri geldiklerinde onları göremeyeceklerdir. Dolmuş devrilmiş ve içinde kimse yoktur. Bu sırada yerde cep telefonu bulacaklar ve video görüntüsünden kaçırıldıklarını anlayacaklardır. Onları aramak için binaların içine girecekler, orada Natalie'yi kriz halinde bulacaklar ve dışarı çıkıp kaçmaya başlayacaklardır.






Kaçtıkları sırada önlerine küçük bir kız çıkacak, dört kişi O'nunla ilgilenirken arkalarından Natalie'yi yeniden kaçıracaklardır.

Natalie'nin peşinden giden dört arkadaş, iyice reaktöre doğru gitmeye başlayacaklar, burada yüzleri bozulmuş ve vahşi insanlar onları kovalamaya başlayacak, odalardan odalara kaçış sırasında Paul'u ve Zoe'yi bu vahşi insanlar yakalayacaklar ve öldüreceklerdir.

Sonrasında iyice reaktöre yaklaşan Michael ve Amanda, radyasyonun etkisi altında kalacaklardır ve gözleri görmemeye başlayacaktır. Bu sırada yanlarına Ukrayna askeri birlikleri gelecek ve Michael'i vurarak öldüreceklerdir. Amanda'yı ise alıp doktorlara götürecekler ve doktorlar, Amanda'nın burada olduğunu kimsenin bilmediğini öğrendikten sonra O'nu radyasyona maruz kalmış ve vahşileşmiş insanların bulunduğu hücreye yem olarak atacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Çernobil nükleer faciasından sonra yok olmuş bir şehrin görüntülerine tanık olacağınız, bu olay sonrasında radyasyona maruz kalmış insanlar üzerinden senaryo oluşturularak hazırlanmış gizem, gerilim ve korku filmidir.