Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Ekim 2019 Cuma

Sinema: Gri Kurt - The Grey - Karlı ve Issız Bir Arazide Kurtlara Karşı Verilen Yaşam Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Gri Kurt - The Grey

Oyuncular; Liam Neeson, Dallas Roberts, Frank Grillo
Yönetmen; Joe Carnahan
Tür; Macera, Gerilim

Konusu; Film, Alaska'da petrol sondajında çalışmak için görevlendirilen bir ekibin uçaklarının düşmesi sonucu hayatta kalanların, ıssız bu bölgedeki kendilerine saldıran vahşi kurtara karşı verdikleri yaşam mücadelelerini konu almaktadır.

Özeti; Alaska'da petrol sondajı işi yapmak için kalabalık bir ekip uçakla yolculuk yapacaklar ve uçakları karlarla kaplı çok ıssız bir dağlık alanda arıza vererek düşecektir. Bu kaza sonucunda geriye biri ağır yaralı sekiz kişi hayatta kalacaktır. Her yer uçak enkazı ve cesetlerle dolu olan bu alanda hava çok soğuktur ve çevrelerinde kar ve dağdan başka hiç bir şey yoktur.







Ağır yaralı olanlar içeride kısa bir zaman sonra ölecek ve geriye kalan yedi kişi, yardımın geleceği zamana kadar donarak ölmekten korunmak için uçak enkazından alabildikleri yakacak eşyaları toplamaya başlayacaklardır.

Aynı zamanda uçağın yakıtı da dökülmeye başlamıştır ve bu yakıt sayesinde ateşi kolayca yakabileceklerdir. Uçak enkazının içinde belirli bir yerde toplanan arkadaşların arasında Ottway, diğerlerine liderlik etmektedir ve gece olunca, ileride ateşin yandığını gören Ottway, ateşin bulunduğu yere gidince bir kurdun ölen insan cesetlerden birini yediğini görecek ve onu kovalamak isterken kurt Ottway'e saldıracak ve ayağından yaralayacaktır. Ottway'i kurdun parçalamasından arkadaşları kurtaracak ve artık onlar için tehlikeli zamanlar başlamış olacaktır.

Kısa bir zaman sonra çevrelerine onlarca kurt gelecek ve sağ kalanları görünerek tehdit edeceklerdir. Bu olay üzerine önlem almak isteyen grup, gece nöbetleşe uyuyacaklardır ve ateşi hiç söndürmeden bu şekilde korunmayı planlayacaklardır. Ancak nöbet tutanlardan birine kurtlar hiç beklemediği bir sırada saldıracak ve diğerleri uyandığında arkadaşlarının cesedini bulacaklardır. Bu durumu değerlendiren Ottway, kurtların yaşam alanlarına girdiklerini düşünecek ve buradan ayrılmanın doğru bir yol olduğunu söyleyecektir.







O'na inanan ve hayatta kalmış olan beş kişi ile birlikte Ottway, karşı dağlardaki ormanlara doğru gidecekler, yolda arkada kalan bir arkadaşlarını yine kurtlar yakalayacak ve öldüreceklerdir. Peşlerindeki kurtlar açlıktan çok intikam peşindedirler ve öldürdükleri insanları yememektedirler.

Geriye kalan beş kişi ormana ulaşacak ancak kurtlar burada da çevrelerini saracaktır. Gece olunca kurtlardan biri onlara saldıracak ve bu kurdu öldürerek yiyeceklerdir. Bu olay sonrasında gece tipi çıkacak ve bu tipide uyuya kalan bir arkadaşları uykusunda donarak ölecektir. Geriye kalan dört kişi ise, tipi bitince yollarına devam edecekler ve karşılarına bir uçurum çıkacaktır. Bu uçurumdan elbiseleri birbirine bağlayarak halat yapıp geçmeyi planlayacaklar ve üçü bunda başarılı olurken, sona kalan arkadaşları halatın kopması nedeni ile düşecek ve yerde O'nu kurtlar alıp götürecektir.

Geriye kalan üç kişi ise devam edecekler ve karşılarına bir nehir çıkacaktır. İçlerinden biri artık ilerleyemeyeceği için pes edecek ve nehir kenarında ölümü bekleyecektir. Diğer iki kişi nehri takip edecek, bu sırada iki tane kurt onlara saldıracak, bu saldırıdan kurtulmak için kaçarken nehre düşecekler ve nehre düşenlerden birinin ayağı suyun içindeki kayalara sıkışacak ve suyun içinde boğularak ölecektir. Geriye Ottway tek kalacaktır ve belirli bir süre ilerledikten sonra O'da pes edecek ve dinlenmek için durduğu bir sırada, eşinin mektubunu ve resmini kendi cüzdanına koyacak, ardından diğer arkadaşlarının da cüzdanlarını yere koyup, çevresine doluşmuş kurtlarla savaşmak için hazırlık yapacaktır. Bu görüntü sonrasında film son bulacaktır.

Bir grup insanın vahşi kurtlar karşısında verdikleri yaşam mücadelelerine tanık olacağınız, gerilimi yüksek, yer yer dram ve aksiyon sahneleri olan, macera ve gerilim filmidir.