Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Sihirbazlar Çetesi 2 - Now You See Me 2 - Atlılar Gizemli Göz İle Buluşuyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Sihirbazlar Çetesi 2 - Now You See Me 2

Oyuncular; Jesse Eisenberg, Mark Ruffalo, Woody Harrelson
Yönetmen; Jon M. Chu
Tür; Aksiyon, Macera, Suç, Polisiye, Komedi

Konusu; Serinin ikincisi olan filmde atlılar, kendisini hapishaneye gönderdikleri Thaddeus Bradley'in onlar için düzenlediği ve sonucunda gerçekleri öğrenecekleri oyunları ile karşı karşıyadırlar.

Özeti; Film, ajan Dylan'ın çocukken babasının kasanın içinde nehrin sularına girmesini ve ölümü ile sonuçlanan bu olayı göstererek başlamaktadır. Sonrasında uzun bir süre ortalıklarda görünmeyen ve FBI tarafından aranan atlıların arasından J. Daniel, Göz adı altında kendilerini göremediği özel bir alanda bazı kişilerle görüşecek ve gizemli örgüt Göz'ün kendisi ile iletişime geçtiğine inanmaya başlayacaktır.





Bundan önceki filmin sonunda kendisinin Göz olduğunu söyleyen Dylan, aslında Göz isimli bir oluşumdan bilgileri aldığını kast etmiştir ve ekibe Lula isimli yeni birini dahil etmiştir. 

Aynı zamanda Dylan, hala FBI'da çalışmaya devam etmektedir ve Octa isimli bir şirketin tanıtım alanına giderek yöneticilerini kullanıp, şirketin foyalarını ifşa edeceklerdir. 

Ancak bu sırada hiç beklemedikleri bir olay gerçekleşecek ve bulundukları alana gelen FBI'dan sonrasında kaçış planlarını uygulayacaklar, çatıya çıkıp kaçmak için hazırladıkları borudan atladıklarında, kendilerini Çin'de bulacaklardır. Bunun nasıl olduğunu anlamayan atlılar, bir Çin lokantasının içinde Merritt'in ikiz kardeşi olan Chase ile karşılaşacaklardır. Chase'ın ekibi, atlıların kaçtıkları sırada yanlış boruya girmesini ve borunun içinden geçerken onları hipnoz ederek uykuya dalmalarını sağlamıştır. Ve bu uyku sırasında onları uçak ile Çin'e getirerek, bir borunun içinde uyanmalarına sebep olmuşlardır ve bu yüzden kendilerini kaçtıkları sırada girdikleri borunun içinden çıktıklarını sanmışlardır.





Sonrasında Chase, onları patronu Walter'ın yanına götürecek, Walter ise bundan önceki bölümde soydukları sigortacı Arthur Tressler'in oğludur ve onlardan hem intikam almak, hemde bütün bilgisayarlara bağlanabilmeyi ve içeriklerini kopyalayabilmelerine yarayan bir çipi çalmalarını isteyecektir.

Yanlarında Dylan yokken, bu durumu kabul eden atlılar, Çin'deki bir sihirbaz malzemeleri satan yerden gereken eşyaları alacaklar ve planlarını uygulamaya başlayacaklardır. Bu çipi satın almak ve incelemek isteyen müşteriler kılığında son derece güvenli bir sistemle korunan alana gidecekler ve binbir oyun ve mücadele sonrasında sistemden çıkardıkları çipi, elden ele dolaştırarak dışarı çıkarmayı başaracaklardır. 

Ardından bu çipi, Göz ile buluşup vermeyi düşünen J. Daniel, atlıları bulması için hapishaneden çıkardığı Thaddeus Bradley ile birlikte Çin'e gelen Dylan ile karşılaşacaktır. Dylan'a Göz ile buluşacağını söyleyen Daniel, sonrasında karşısında Walter ve adamlarını görecek ve Walter, O'nunla konuşan Göz'ün aslında kendi oyunu olduğunu anlatacaktır. Bu sırada gitmemiş olan Dylan, olaya müdahale edecek ve Daniel kaçacak, Dylan ise yakalanacaktır. Bu sırada çip, Daniel ile gitmiştir ve Walter, Dylan'ı babasının öldüğü kasaya benzer bir kasanın içine koyarak nehir sularına atacaktır.





Bu olay sonrasında kasanın içinden son anda kurtulmayı başaran Dylan'ı, atlılar dışarı çıkaracak ve hepsi birlikte olup Walter ve babasına bir oyun hazırlamayı düşüneceklerdir. Walter, kendisini dünyaya ölü göstermiştir ve işlerini bu şekilde yapmaktadır. En korktuğu şey ifşa olmaktır ve aslında bu çipi bunun için istemektedir.

Bunu bilen atlılar, O'nu ifşa etmek ile ilgili bir oyun düzenleyecekler ve yılbaşı gecesi Londra'sını seçeceklerdir. Çip ile kendisini ifşa edeceklerini düşünen Walter'da babası ile Londra'ya gelecek, bu sırada İnterpol ve bütün FBI'da bu alanda olacak ama atlılar yakalanmadan ufak tefek numaralarını insanların arasında yapmaya başlayacaklardır. 

Plan yaptıkları sırada Çin'de kendilerinin Göz'e bağlı olduğunu söyleyen ve sihirbaz malzemeleri satan kişilerle de ekip olan atlılar, kendilerini kovalayan polislerden kaçmaya çalışacaklar, bu sırada onları Walter ve ekibi yakalayacak ve özel uçaklarının içine bindirerek ellerinden çipi alıp hepsini uçaktan aşağı atarak öldürmeye çalışacaktır. Uçaktan atılan atlılar, sonrasında uçağın camından Walter ve babasına selam verecekler ve anlaşılacak ki, Walter ve babası yine atlıların oyuna gelmiştir ve uçaktan çıkan Walter ve babası, kendilerini izleyen milyonlarca insanın olduğunu, bir nehir üzerinde kurulmuş olan yapay bir uçakta bulunduklarını göreceklerdir. Ve bu yolla artık Walter ifşa olmuş olacaktır.





Ardından kaçan atlılar, Çin'deki yeni tanıştığı dostları ile buluşacak ve onların evlerinde Thaddeus Bradley'i göreceklerdir.

Thaddeus Bradley, Dylan'a aslında babası ile ortak olduklarını ve seyircileri ikna etmek için karşı taraflarda rol aldıklarını anlatacak, onlara bilgiler veren Göz'ün kendisi olduğunu söyleyip, bundan sonra yapılacaklar için komutayı Dylan'a bırakacaktır. 

Ve atlıların yaşanan olayları anlamaya çalışması sonrasında film son bulur.

Bu sefer yakalandılar derken hep aslında oyunu düzenleyenler olduklarına şahit olacağınız sihirbazlık gösterisi yapan atlıların, oldukça eğlenceli, komik ve sıra dışı numaralarını izleyeceksiniz. Serinin ikincisi olan ve yer yer gerilim sahneleri bulunan film aksiyon, macera, polisiye, suç, gizem ve komedi filmidir.