Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

14 Ekim 2019 Pazartesi

Sinema: Zenne - Cinsel Kimliği Yüzünden Cinayete Kurban Giden Ahmet Yıldız'ın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Zenne

Oyuncular; Kerem Can, Erkan Avcı, Giovanni Arvaneh
Yönetmen; Caner Alper, Mehmet Binay
Tür; Biyografi, Dram

Konusu; Film, 2008 yılında cinsel kimliği yüzünden cinayete kurban giden Ahmet Yıldız'ın hayatını konu almaktadır.

Özeti; Urfa'lı muhafazakar bir alenin çocuğu olan Ahmet, bir eşcinseldir ve bu tercihini ailesinden saklamak zorundadır. Kız kardeşi ile birlikte İstanbul'da öğrenim gören Ahmet'in aynı zamanda peşinde olan borçluları vardır ve onlardan saklandığı bir gün, bir gay bara girecek ve burada Can isimli zenne ile tanışacaktır. İlk tanışmaları olumsuz geçse de, sonrasında çok iyi arkadaş olacaklardır. Ahmet, Can ile kavga ettikten sonra bardan çıkacak ve cep telefonunu Can'ın bulunduğu kuliste unutacaktır. Can ise teyzesi ile birlikte yaşamaktadır ve gündüzleri fal bakmaktadır.






Ahmet'in de kuliste bulunduğu sırada Can'ın yanına fotoğraflarını çekmek isteyen Alman fotoğrafçı Daniel gelecek ve bu sırada tanışmış olacaklardır.

Sonraki gün Ahmet, Can'ı çalıştığı fal kafesinde bulacak, O'nunla diyaloğunu geliştirmeye çalışırken yine Daniel gelecek ve artık üçü birlikte zaman geçirmeye başlayacaklardır. Daniel, Can ile Ahmet'i evine götürecek, resimlerini gösterecek ve bu sırada Ahmet, Daniel'den hoşlanmaya başlayacaktır. Ertesi gün çekimler için bir sahilde buluşacaklar ve Can'ın çılgın görüntüleri ile fotoğraflarını çekmeye başlayacaklardır.

Artık her gün ayrı bir mekanda Can'ın fotoğraflarını çeken Daniel, bu sırada Ahmet ile oldukça yakınlaşmaya başlayacak, Can'ın olmadığı zamanlarda da görüşeceklerdir. Aynı zamanda Daniel'in de Almanya'da kadın bir sevgilisi vardır ve O'nu ihmal etmeye başlamıştır. Diğer taraftan Ahmet'in annesi de kardeşi ile kendisini kontrol etmek için İstanbul'a gelmiştir ve Ahmet'e zor zamanlar yaşatmaktadır. Ardından Ahmet'in babası da gelecek ve annesini alıp götürecektir. Ahmet'i Urfa'ya geri getirmek isteyen ailesi, bunun olmayacağını anlayınca, Ahmet'i sürekli sıkıştırmaya başlayacaklardır. Bu sırada Can'ın zaten ola gelen askerlik probleminin yanında, Daniel'de Ahmet'i Almanya'ya götürmek isteyince, Ahmet'in de artık askerlik konusunda problemleri olmaya başlayacaktır. Askeriyeden onay almadan pasaport alamayan Ahmet, Can ile birlikte cinsel içerikli resimler çektirerek askeriyeye gidecekler ve zorda olsa çürük raporunu alacaklardır. 







Aynı zamanda Can'ın şehit olmuş binbaşı babası ve askerden geldikten sonra sorunlar yaşamaya başlamış abisi, annesi ile birlikte yaşamaktadırlar. 

Can'ı çok seven annesi, Can'ın zaten askere gitmesini istememektedir ve bu olay üzerine çok sevinecektir. Ahmet'de askeri sorunlarını hallettikten sonra Daniel, O'na pasaport çıkaracak ve bir kaç gün sonrasında artık Almanya'ya gideceklerdir.

Ancak yaşanan bu olaylar Ahmet'in psikolojisini olumsuz etkileyecek ve babasını arayarak eşcinsel olduğunu söyleyecektir. Bunun üzerine öfke içinde ve törelerin baskısı altında yaşayan annesinin zorlamalarıyla babası silahı alarak İstanbul'a gelecek ve son gecelerinde Ahmet, Can ile vedalaşıp Daniel'in yanına giderken, elinde dondurmalar olduğu sırada karşısına geçen babası tarafından vurularak öldürülecektir. Bu ölüm sonrasında babası kendisini öldürmek isteyecek ancak yapamayacaktır. Ahmet'in kardeşi ise evden kaçacak ve Can'da bir dans öğretmeni olacaktır.







Can'ın teyzesinin yeni doğan oğlunun ismini Ahmet koyacaklar ve Ahmet Yıldız'ın gerçek resimlerinin ve video görüntülerinin gösterilmesi sonrasında film son bulacaktır.

2008 yılında cinsel kimliği yüzünden cinayete kurban giden Ahmet Yıldız'ın gerçek yaşam öyküsünü anlatan, oldukça hüzünlü ve duygu yüklü sahnelerin olduğu, yer yer Can'ın eğlenceli ve komik hallerine de tanık olacağınız biyografik dram filmidir.