Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

13 Ekim 2019 Pazar

Sinema: Altıncı His - The Sixth Sense - Ölü İnsanlar Gören Bir Çocuğun Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Altıncı His - The Sixth Sense

Oyuncular; Bruce Willis, Haley Joel Osment, Toni Collette
Yönetmen; M. Night Shyamalan
Tür; Gizem, Dram, Gerilim

Konusu; Film, ölü insanlar gören bir çocuğun kendisininde ölü olduğunun farkında olmayan bir çocuk psikoloğu ile aralarında yaşanan gizem ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Dr. Malcolm Crowe, alanında uzman ve ödül almış bir çocuk psikoloğudur. Eşi Anna ile birlikte aldığı ödül için kutlama yaparlarken evine gizlice hastalarından biri olan Vincent girecektir ve hala sorunlarından kurtulamamış olan Vincent, bu konuda Malcolm'u suçlayarak önce Malcolm'a ateş edecek, sonrada kendi kafasına sıkarak kendisini öldürecektir. Bu olay ardından bir yıl geçecek ve Malcolm, yeni bir hasta olan çocuk ile ilgilenmeye başlayacaktır.








Vincent ile aynı sorunları olduğunu düşündüğü Cole ismindeki bu çocuk, arkadaşlarından soyutlanmış bir şekilde daha çok yalnız yaşamayı seven biridir.

Malcolm, O'nunla bir kilisede tanışacak ve Cole'in kollarında Vincent'da olduğu gibi kesikler olduğunu fark edecektir. Cole ile iletişim kuran Malcolm, sonrasında Cole'in evine gidecek O'nu daha da çok tanımaya başlayacaktır. Kendisine yardım edemeyeceğini düşünen Cole, zamanla Malcolm ile görüştükçe O'nun iyi bir insan olduğunu düşünecek ve sırlarını paylaşmaya başlayacaktır.

Gittiği okulun eskiden bir mahkeme olduğunu ve burada insanların asıldığını bilen Cole'in sırrı, ölü insanlar görüyor olmasıdır. Ve bu sırrını Malcolm'a söyleyecek, sonrasında Malcolm, kendi branşı olmadığı için artık O'na yardım edemeyeceğine inanacaktır. Bu sırada Cole, bir çok ölü insan görmeye başlayacak, okulda asılmış insanlar, evine gelen kafası silah ile patlamış çocuk, bir gece mutfaklarında olan ve eşinin şiddetine maruz kalmış kadın gibi bir çok ölüler gören Cole, onlardan korkmaktadır ve Malcolm'un bu olaylar sonrasında Vincent ile yaptığı bir konuşmanın kaydını yüksek sesle dinlemesi sonucunda, bazı şeyleri anlayacak ve Cole'a gördüğü ölü insanların kendisinden ne istediğini bulmasını önerecektir. 








Bu öneri üzerine, bir gece Cole'in odasına gelen ve sürekli kusan ölü bir kız ile iletişime geçen Cole, bu kızın derdini öğrenecek ve kızın ailesinin yanına giderek, gizli bir kamera kaydını bulup, ölü kızın babasına vermesi ile katilin evdeki üvey annelerinin olduğu ortaya çıkacaktır.

Bu olay sonrasında artık Malcolm'da Cole'a tamamen inanmaya başlayacak ve artık Cole, ölü insanlarla iletişim kurmaya alışacak, onlarla dost olmaya başlayacaktır. Hatta annesi ile birlikte iken bir trafikte sıkışacaklar, ileride olan kazada ölen kadının ruhunu yanında gören Cole, artık bu durumu annesine anlatacak, ilk başta annesi inanmasa da, sonrasında anneannesi ile ilgili kimsenin bilmeyeceği özel şeyleri söyleyince artık annesi de Cole'in ölü insanlar gördüğüne inanacaktır. 

Diğer tarafta işleri nedeni ile eşi ile arasının açıldığını düşünen Malcolm, eve gittiğinde uyuyan eşinin elinden düşen kendi nişan yüzüğünü görecek ve aslında kendisininde bir ölü olduğunu anlayacaktır. Bu anlayıştan sonra yaşadığı olayları gözünün önüne getirdiğinde, Cole'in söylediği gibi ölüler görmek istediği şeyleri görmektedirler ve Malcolm, hep görmek istediği şeyleri görerek kendini hala yaşıyor sanmıştır. Oysaki Vincent'ın ateş ettiği gece kendisi de ölmüştür. Bunun anlaşılmasından ve eşi Anna ile vedalaştıktan sonra film son bulur.

Hikayeyi tam olarak filmin sonlarına doğru anlayabileceğiniz, sakin bir atmosferde seyreden ama oldukça sürükleyici olan, gizem, dram ve gerilim filmidir.