Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Çizgi Ötesi - Flatliners - Ölümden Sonra Yaşamı İspatlamaya Çalışan Tıp Öğrencilerinin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Çizgi Ötesi - Flatliners

Oyuncular; Ellen Page, Diego Luna, Nina Dobrev
Yönetmen; Niels Arden Oplev
Tür; Dram, Gerilim, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, oldukça başarılı olan beş tıp öğrencisinin ölüm sonrasındaki yaşamın olup olmadığını araştırmak üzere kendilerini sıra ile dakikalar sürecek şekilde öldürüp, yeniden hayata getirmeleri sonrasında yaşanan gizem ve gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Courtney, Ray, Marlo, Jamie ve Sophia, aynı tıp fakültesinde öğrenim gören beş yakın arkadaştır. Aralarında en başarılı olan Courtney, yakın bir geçmişte kız kardeşini kendi sürdüğü bir arabada trafik kazasında kaybetmiştir. Bu olay üzerine belirli bir zaman geçecek ve Courtney, ölüm sonrası yaşam ile ilgili deliller bulmak adına bir deney yapmak isteyecektir. Aslında diğer bir amacı ölen kız kardeşini de görebilmektir.





Bunun için fakültenin kullanılmayan bir yedek hastane alanını kullanacak ve arkadaşlarını da bu deneyde kendisine yardım etmesi için çağıracaktır. 

Gerekli ayarlamalar ve ilaçlar verilerek, elektro şok cihazını da kullanıp Courtney'i öldürecekler ve bir kaç dakika sonra yeniden hayata getireceklerdir. Courtney, bu zaman zarfında yaşadıkları ile ölüm sonrası deneyim ile ilgili akademik bilgiler elde etmeyi planlamaktadır. 

İlk denemeleri olan Courtney, öldüğünde kendini gökyüzünde uçarken ve ışıkların içerisinde bulacaktır ve sonrasında yeniden yaşama gelecektir. Yaşadığı bu olay Courtney'in zekasını ve algılarını güçlendirmiştir ve bu konudaki elde ettiği bilgiler O'nun yaşamı anlaması açısından kendisine artılar katmıştır. Bu durumu gören diğer arkadaşları, kendileri de bu deneyimi yaşamak isteyecek ve sıra ile kısa süreli ölüm deneyimi yaşayacaklardır. Aynı şekilde önce Jamie gidecek, kendini arkasında eski terk ettiği kız arkadaşı ile bir motosiklette özgürce dolaşırken bulacak, ardından Marlo gidecek ve O'da daha önce yapmış olduğu bir hatanın izleri ile karşılaşacak ve son olarak Sophia gidecek ve O'da lise yıllarında zor duruma düşürdüğü bir arkadaşı ile ilgili anılarını yaşayacaktır.





Bu gidip gelmeler sırasında ise Courtney, artık gerçek yaşamda ölü olan kız kardeşini görmeye başlamıştır ve bu olayları ilk başta önemsemese de, sonrasında onların
kendisini kovalayan ve ölüm deneyimi ile ilgili olan görüntüler olduğunu anlayacaktır. 

Bir gece evinde iken gördüğü kız kardeşine benzeyen bir görüntü sayesinde binadan düşerek ölecektir. 

Diğer taraftan Jamie'de etrafında kendisini hamile bırakarak terk ettiği kızı görmeye ve O'nun görüntüsü ile gerilim dolu olaylar yaşamaya başlamıştır. Aynı şekilde Marlo'da yıllar önce hastaneye gelen ve deniz anası zehirlenmesi sorunu olan kişiye yanlış tedavi uyguladığı için öldürdüğü kişinin görüntülerini görmeye başlayacak ve çevresinde katil olduğuna dair yazılar yazıldığını görecektir. Sophia ise, lise yıllarında kendisini çok zor duruma düşürdüğü ve çıplak resimlerini bütün öğrencilere dağıttığı arkadaşını görmeye başlamıştır. Aralarından sadece Ray, bu deneyimi yaşamamıştır. Ölüm deneyimi yaşayan bu insanlar, kendi vicdani sorunları ile ilgili olaylar yaşamaktadırlar ve bunları sadece kendileri görmektedirler. Courtney'in ölümünden sonra bu olayın ciddiyetini anlayan arkadaşlar, hala hayatta olan bu insanlarla görüşüp af dileyecekler ve sorunları ne ise düzeltmeye çalışacaklardır. 






Jamie, hamile bıraktığı kadını bulacak ve birde oğlu olduğunu görüp af dileyecektir. Sophia ise lise yıllarındaki kız arkadaşını bulacak ve kendisini affetmesini isteyecektir. 

Marlo, ölüm raporunu değiştirdiği hasta için kendi suçunu dekana açıklayacaktır ve bu itiraf ve özürlerden sonra  kendilerini de affeden arkadaşların vicdani sorunları kalmayacak ve eski hayatlarına geri döneceklerdir.
Böylelikle film son bulur.

1990 yılında Julia Roberts, Kiefer Sutherland, Kevin Bacon gibi oyuncuların oynadığı filmin konusunun aynısı olan yeni versiyonudur. Ölüm sonrası hayat için genel olarak vicdani sorumluluklarımıza odaklanılmış, ilgiyle izleyebileceğiniz, dram, gerilim, gizem ve bilim kurgu filmidir.