Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Ekim 2019 Çarşamba

Sinema: Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı - Ice Age: Dawn of the Dinosaurs - Buz Devri Ailesi Dinozoların Arasında... / Konusu, Özeti, Afişler

Buz Devri 3: Dinozorların Şafağı - Ice Age: Dawn of the Dinosaurs

Oyuncular; Ray Romano, John Leguizamo, Denis Leary
Yönetmen; Carlos Saldanha, Mike Thurmeier
Tür; Aile, Komedi, Macera, Animasyon

Konusu; Artık bir aile olmuş olan ve bebek bekleyen Ellie ve Manny ve diğer dostlarının bulunduğu buz devri yaşamında, en yakın dostları olan Sid'in, dinozor yavrularına bakması sonucu bir anne dinozor tarafından kaçırılmasıyla gelişen macera ve eğlence dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Film, sevimli sincabın meşe palamudunu kovalarken bir kız sincap ile karşılaşıp, önce meşe palamudu için mücadele etmeleri ve sonrasında birbirlerine aşık olmaları görüntüleri ile başlamaktadır. Bu sırada Ellie, hamiledir ve bir çocuk beklemektedirler.





Ellie ve Manny'nin bir ailesi olması durumuna özenen Sid, yalnız kaldığı bir sırada çatlayan buzun içinden yerin altına düşecek ve burada 3 tane dinozor yumurtası görecektir. 

Aile olmak isteyen Sid, onları sahipsiz ve terk edilmiş sanarak alıp, yukarı çıkaracaktır.

Yumurtalara sahip çıkmak için yaşadığı aksiyon dolu olaylardan sonra güneşte kalan yumurtalardan, ertesi gün 3 tane yavru dinozor ortaya çıkacaktır. Yavruları gören Sid, anne olduğunu düşünecek ve yavrularda Sid'i annesi sanacaklardır. Manny'nin doğacak çocuğu için hazırladığı oyun parkına yavru dinozorları götüren Sid, burada yavruların acıktığı için diğer hayvanların yavrularını yediğine şahit olacaktır. Bu sırada anne dinozor yavrularını aramak için yeryüzüne çıkmış ve izlerini bulmuştur. Yavrularını bulunca, onların yanında olan Sid'i de ağzına alarak yerin altındaki dinozorların yaşam alanına giden anne dinozorun peşinden, Sid'i kurtarmak için Ellie, Manny, Diego, Eddie ve Crash gidecektir.





Aşağı indikten sonra yerin altındaki doğal güzelliklerle dolu yaşam alanını görecekler, bu sırada peşlerine dev ve vahşi bir dinozor düşecek, ondan kurtulmak için kaçarken gelincik Buck ile tanışacaklardır. 

Buck, bu yaşam alanını çok iyi bilen oldukça yetenekli, savaşçı bir gelinciktir.

Onlara rehberlik etmeye karar veren Buck, sonrasında herkesi lav şelalelerine götürecektir. Dinozorlar yavrularını oraya götürmektedir ve oraya gitmek içinde önce ıstırap ormanından geçecekler sonra ölüm uçurumundan ve ardından felaket katmanlarından geçerek Sid'e ulaşabileceklerdir. Istırap ormanına girdiklerinde dev bir canlı yiyen çiçek, Manny ve Diego'yu yakalayacak ve sindirmek üzere iken onları Buck kurtaracaktır. Ardından ölüm uçurumuna gelecekler, burada zehirli bir gaz vardır ve gazın etkisi ile gülen canlılar, gülmekten dolayı ölmektedirler. Önce Ellie geçecek, ardından Manny, Diego, Eddie ve Crash geçerken ip takılacak ve bu gazı solumak zorunda kalan arkadaşlar, gülme krizine gireceklerdir. Uzun bir süre her şeyle dalga geçerek gülen bu arkadaşları Ellie kurtaracaktır ve sonrasında felaket katmanına geleceklerdir. Burada üzerinden geçtikleri taşlar yerinden oynayacak ve Ellie, doğum sancısı başladığı için güvenli bir yerde kendini doğuma hazırlayacaktır.







Bu sırada bazı küçük ve vahşi dinozorlar Ellie'ye saldırmak isteyecek, onlara Diego ve Manny engel olacaktır. Diğer tarafta Buck, Eddie ve Crash'ı alıp uçan bir dinozorun üzerinde Sid'i kurtarmaya çalışacaklar, peşlerine takılan diğer uçan dinozorlardan zor bir şekilde kurtularak, lavların arasında yanmak üzere olan Sid'i sonra anda kurtaracaklardır. Ellie ise bu sırada doğum yapmıştır ve Şeftali ismini verdikleri bir kızları olmuştur.

Ardından bütün dostlar bir araya gelecek ve geri çıkış yolundan gitmek üzereler iken, karşılarına dinozorların en büyük ve vahşisi olan Rudi çıkacaktır ve Sid, Diego, Manny ve Buck, birlikte mücadele ederek Rudi'yi etkisiz hale getireceklerdir. Tam kaçarken Rudi, yeniden kendine gelecek ve Sid'i öldürmek üzere iken yavru dinozorların annesi gelerek Rudi'yi uçurumdan aşağı atacak, Sid'i kurtaracaktır. 

Ardından yavrularla vedalaşan Sid, kendi grubuna katılacak ve dinozorların yaşam alanlarından ayrılacaklardır. Aslında onlarla gitmeyi planlayan Buck, çıkarken Rudi'nin sesini duyacak ve yaşadığı yere geri dönecektir. Diğer yandan sevimli sincap aşık olmuştur ve bir aile kurarak ağacın içinde sevdiği sincap ile yaşamaya başlamıştır. Ancak bu evlilik O'nu çok sıkmıştır ve evin içinde düzenlemeler yaptıkları bir sırada, dışarıda kendisini bekleyen meşe palamudunu görecek ve yeniden onun peşine düşecektir. Böylelikle film son bulur.

Her zaman ki gibi oldukça eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu, keseli sıçanları ve sevimli sincapları izlemeye doyamayacağınız, Şeftali isminde çok tatlı olan bir yavru mamut ve Buck ismindeki çılgın gelincik ile tanışacağınız, oldukça sürükleyici, yer yer aksiyon görüntüleri de bulunan macera, aile, komedi ve animasyon filmidir.