Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Ekim 2019 Cumartesi

Sinema: Yıldız Şehri, Ruhani Bir Yolculuk, Bizim Evimiz - Astral Şehir - Nosso'lar - Astral City - Andre Luiz'in Ölümünden Sonraki Yaşamı... / Konusu, Özeti, Afişler

Yıldız Şehri, Ruhani Bir Yolculuk, Bizim Evimiz - Astral Şehir - Nosso'lar - Astral City

Oyuncular; Rosanne Mulholland, Renato Prieto, Fernando Alves Pinto, Paulo Goulart
Yönetmen; Wagner de Assis
Tür; Spiritüel, Gizem, Fantastik, Dram

Konusu; Film, Andre Luiz isimli bir doktorun ölümünden sonraki yaşamını konu almaktadır.

Özeti; Andre Luiz, dünya yaşamında üç tane çocuğu olan aile babası bir doktordur. Kendine göre bazı pişmanlıkları ve  olumsuz yanları olan Andre, bir gün yemek yerken rahatsız olacak ve hastanedeki ameliyat başarılı geçmeyince ölecektir. Öldükten sonra kendisini bir ara plan olarak adlandırdığı ve içerisinde ıstırap çeken olumsuz insanların bulunduğu karanlık bir alanda bulacaktır.







Buradaki insanlar oldukça saldırgan, aç ve susuz, çok kötü şartlarda bulunmaktadırlar. Her yer karanlık ve insanlar için bir cehennem alanı gibi görünmektedir. Andre, bu alanda belirli bir süre kalacak, çevredeki diğer insanların saldırısına uğrayacak ve zaman geçince pişmanlıklar yaşayıp dua etmeye başlayacaktır.

Ve sonrasında bu alandan O'nu çıkaran ışık içinde insanlar gelecektir. Bu insanlar, bu alandaki yeterli seviyeye gelen insanları kurtarmaktadırlar ve Andre'de bu seviyeye gelmiştir artık. Ardından kendisini bir hastane alanında bulan Andre, burada her şeyin çok farklı işlediğine tanık olacak, artık öldüğünün idrakına varmaya başlayacaktır.

Bu alan astral şehir olarak adlandırılan ve bazı insani sorunları olmayan ve gelişmişlik seviyesi belirli bir oranda olan insanların bulunduğu bir yerdir. Bu alanın alt katmanları olduğu gibi, üst katmanları da vardır. Andre, hala insan gibi görünen seviyededir ve çevresindekiler de tıpkı kendisi gibidir. Zamanla bulunduğu şehri tanımaya başlayan Andre, burada annesi ile karşılaşacak, babasının alt katmanlarda, annesinin ise üst katmanlardan geldiğini öğrenecektir. Şehirde bir çok yönetim merkezi vardır ve dünyaya enkarne olan insanlar buralardan gitmektedir. Dünyadaki yapacağı işler için programlar hazırlamaktalar ve sıraları gelince enkarne olmaktadırlar. Şehrin yönetimi ile ilgilenen bir bakanı vardır, aynı zamanda yeni gelenler ve ara alanlardan kurtarılanlar için özel bakım alanları vardır, herkes son derece rahat ve sevgi içinde burada yaşamaktadırlar.






Herkes gelişmişlik seviyesine göre belirli planlarda bulunmaktadır ve Andre için en uygun olan yer burasıdır. Zamanla şehre alışan Andre, buranın işleyişi hakkında bilgiler edinecek, dünyadaki doktorluk mesleğini manevi doktorluk olarak burada ilerletecek, yeni arkadaşlar edinecek, dünyadaki hastaları ile karşılaşacak ve zamanla artık insanlara yardım eden biri haline gelmeye başlayacaktır.

Bu sırada dünyada büyük bir savaş çıkacak ve milyonlarca insan enkarnasyonlarını bitirmek zorunda kalacaklardır. Yetkililer bunun için hazırlıklar yapacak ve kendi seviyelerine uygun alanlara gelmeleri için ölen insanlara yardımcı olacaklardır.

Belirli bir zaman geçtikten sonra dünyada kalan ailesini özleyen Andre, dünyaya ailesinin yaşadığı eve gelecektir ve burada eşinin başkası ile evlendiğini görecek, kıskançlık ve kibir içine düşüp, sinirlenecek ve evi terk edecektir. Evi terk ettiğinde kendini birden yine ilk öldüğü zaman geldiği karanlık ara plan alanında bulacak ve yaptığının ne kadar yanlış olduğunu anlayıp, yeniden dünyadaki evlerine giderek, eşini ve hasta olan yeni kocasını saygı ile izleyecek, kocasının iyileşmesi için suyuna reiki yöntemi ile şifa bırakacaktır. Sonrasında eşinden af dileyecek ve onların mutlu ve saadet içindeki hallerini izleyip evden ayrılacaktır.






Bu ayrılış sonrasında kendisini yeniden geldiği astral şehirde bulacak ve O'nu karşılayan bakan ve dostları ile gelecekteki projelerini konuşurken film son bulacaktır.

Dünyanın bir okul olduğunun ve zamanı gelen kişilerin bedenlerini bırakıp kendi planlarına gittiğini anlatan, reenkarnasyon ve ölüm ötesi ile ilgili bilgileri içeren bu filmi Francisco Cândido Xavier'in aynı isimli kitabından esinlenerek hazırlamışlardır. Filmin sonunda Francisco Cândido Xavier'in bir medyom olduğundan ve Andre Luiz'den alınan tebliğlerden bahsetmektedir. Ölüm ötesi ile ilgili filmlerle ilgilenenler için tavsiye edilebilecek sevgi ve barış içeren mesajları ile spiritüel, fantastik dram ve gizem filmidir.