Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Son Durak 5 - Final Destination 5 - Ölüm Şimdide Bir Köprü Kazasından Kurtulanların Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Son Durak 5 - Final Destination 5

Oyuncular; Nicholas D'Agosto, Emma Bell, Miles Fisher
Yönetmen;  Steven Quale
Tür; Gizem, Aksiyon, Gerilim, Korku

Konusu; Ölüm olgusu şimdide bir köprü kazasından kurtulanların peşindedir ve film, bu kazadan kurtulanların ölüme karşı verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Bir grup iş arkadaşı şirket gezisine çıktıkları sırada, şehrin ortasından geçen nehrin üzerindeki köprünün üstünde, köprüde tadilat olduğu için otobüsleri ile durmak zorunda kalmışlardır. Bu sırada köprünün halatları kopmaya başlayacak, insanlar bir anda ne olduğunu anlayamadan köprü yıkılacak, aşağı düşen ve aşağıdan geçen teknenin direğine saplanarak ölenler, suya düştükten sonra üzerine arabaların düşmesi ile ölenler, işçilerin kullandığı sıcak asfalt malzemesi ile yanarak ölenler, halatların kafalarını ve bedenlerini parçaladıkları, dev beton yolların altında kalarak ölenler gibi bu kazada bir çok feci şekilde ölüm olayı yaşanacaktır ve Sam, otobüsün içinde iken bu olanları bir görü şekliyle önceden görmüştür.





Bu görüden sonra çevresindeki olayların aynısı gibi devam ettiğini fark edince, panik ile otobüsten kız arkadaşı Molly'de alarak çıkacak, bu gezide herkes birbirini tanıdığı ve şirket gezisi olduğu için peşinden bazı arkadaşları da gidecek, bu sırada neler olduğunu merak eden patronları ve bazı iş arkadaşları da otobüsten inecek ve sonrasında köprü çatlamaya başlayacak, bu çatlakları gören ve otobüsten inmiş olan kişiler kaçarak kurtulmayı başaracaklardır.

Ve geride kalan herkes Sam'in gördüğü şekliyle ölecektir.

Sonrasında yaşanan bu acı olay üzerine, ölenler için anma töreni düzenlenecek, bu törene serinin ilk filmindeki cesetlerle uğraşan ve ölüm ile ilgili bilgiler veren adamda gelecek ve Sam ile arkadaşlarına '' ölüm kandırılmayı sevmez '' diyecektir ve ne demek istediğini anlamayan arkadaşlar, sonrasında jimnastik ile uğraşan spor salonunda arkadaşlarının belini kırarak, iki büklüm olduğu haliyle ölünce ve daha da sonrasında Isaac isimli arkadaşlarının Spa merkezinde kendisine akupunktur iğneleri batıp, ardından yanarak ölmesinden sonra, bu işte bir gariplik olduğunu düşünecekler ve yine karşılarına cesetlerle uğraşan adam çıkacak ve onlara daha önce böyle hikayeler duyduğunu, ölümden kurtulan insanların peşine ölümün yine takıldığını ve ancak kendileri yerine başkaları ölürse kurtulabileceklerini söyler. Bunun üzerine olayları idrak etmeye başlayan Sam, kaza anında gördüğü görü de, insanların hangi sıraya göre öldüğünü düşünecek ve sıra ile ölenlerin kimler olduğunu anlayacaktır.





Bunun üzerine sıra Olivia isimli iş arkadaşlarındadır ve Olivia'da gözlerini tedavi ettirmek için gittiği göz doktorunda, kafası muayene için kımıldamaması gereken bir şekle alındıktan sonra, yanından ayrılan doktorun ardından makinenin içinden çıkan çok kuvvetli lazer ışınları ile gözü ve bedeni yaralanacak, buradan kurtulduğunda ise hiç bir şeyi göremediği için camdan aşağı düşecektir.

Tam O'nu kurtarmaya gelen arkadaşları ise bu ölümü gözleri ile izleyeceklerdir.

Sonrasında sıra, Nathan isimli, şirketin fabrika bölümünde çalışan arkadaşlarına gelmiştir ve Nathan'da fabrikadaki sorunlu olduğu bir işçi ile tartışırken, kendi üzerine düşmesi gereken kanca, tartıştığı işçinin üzerine düşecek ve Nathan yerine O işçi ölecektir. Böylelikle sırası geçen Nathan'dan sonra sıra patronları Dennis'e gelecek, Dennis, fabrikadaki sorunun ne olduğunu anlamak için Nathan'ın yanına geldiğinde, kafasına fırlayan bir anahtarın saplanması üzerine, kafası parçalanarak ölecektir. Sonrasında geriye üç kişi kalmıştır ancak Sam, kaza anında Molly'i kurtardığını görmüştür, O'nun öleceğini görmemiştir. Bunun üzerine depresyona giren ve Molly'nin neden yaşadığına anlam veremeyen Peter, eline silah alarak Sam ve Molly birlikte iken Molly'i öldürmeye çalışacak ancak bu sırada Sam, sevgilisini korumak için Peter'ı öldürecektir.





Bu ölümlerden sonra artık Sam, kendi sırasını atlattığını düşünecek ve aradan iki hafta geçtikten sonra bir uçak yolculuğuna çıkacaklardır. Bu uçağa bindiklerinde içeride bazı insanların tartıştığını ve dışarı çıkarıldığını göreceklerdir.

Bu uçak ise birinci filmdeki 180 sefer sayılı uçaktır. İlk filmdeki kurtulanlar aşağı indikten sonra, Sam ve Molly'de bu kazada feci bir şekilde yanarak öleceklerdir. 

Son olarak geriye Nahtan kalmıştır ve Nathan'da ölen işçi arkadaşlarını anmak için toplandıkları bir cafe de, doktorun ölen işçi için zaten hasta olduğunu ve yakında ölecek olduğunu söylediğini duyması üzerine, kendi üzerine bina çökecektir ve Nathan'da ölecektir. Böylelikle film son bulur.

Yine bütün kurtulanların öldüğü, senaryosuna göre aslında ilk kurtulma ve ölümden kaçma olaylarını yaşayanların bu filmdeki karakterlerle de bir ilgisinin ortaya çıktığı, her zaman ki gibi birbirinden dehşet verici şekilde ölüm görüntülerinin olduğu, filmin sonunda bütün serilerdeki ölüm anlarının kısa kısa gösterildiği, gizem, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.