Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

20 Eylül 2019 Cuma

Sinema: Alis Harikalar Diyarında 2 - Aynanın İçinden - Alice Throught the Looking Glass - Kızıl Kraliçe ve Şapkacının Geçmişine Çıkılan Bir Yolculuk... / Konusu, Özeti, Afişler

Alis Harikalar Diyarında 2 - Aynanın İçinden - Alice Throught the Looking Glass

Oyuncular; Mia Wasikowska, Johnny Depp, Lindsay Duncan
Yönetmen; James Bobin
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Alice, şimdide harikalar diyarına giderek, kızıl kraliçe tarafından tutsak alınmış olan şapkacının ailesini kurtaracaktır ve film, Alice'in şapkacının ailesini kurtarırken yaşanan macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Alice, artık bir kaptan olmuştur ve babasının gemisini kullanmaktadır.





Ve bundan önceki filmde kendisi ile evlenmediği Lord'a, gemi yolculuğu ile ilgili rapor verdikten sonra onların düzenlediği bir baloya katılacaktır.

Ve burada Alice, annesinin gemisini Lord'a satmak zorunda olduğunu öğrenince üzülecek, bu üzüntü sırasında artık kelebek olmuş Absolem yanına gelecektir ve Alice'i odaların birindeki aynanın içinden geçmesi için yönlendirecektir. 

Aynadan geçen Alice, kendini başka bir odada bulacak, bu odadaki eşyalar canlıdır ve bir yumurtayı kırdıktan sonra yaptığından pişman olacak, sonrasında bir kapıdan geçerek harikalar diyarına girecektir. Diyara girince kendisini beyaz kraliçe ve diğer hayvan dostları ile birlikte bulan Alice, sorunun şapkacıda olduğunu öğrenecektir. Şapkacı bundan kısa bir zaman önce arkadaşları ile oyun oynarken, çocukken babasına hediye ettiği şapkayı bulmuştur ve ailesinin eskiden yaşanmış bir savaşta öldüğünü düşünen şapkacı, artık ailesinin yaşadığını düşünmeye başlamıştır. Bu olaydan sonra üzüntüden yavaş yavaş ölmeye başlayan şapkacıya kimse yardım edemez hale gelmiştir. Bu durumu duyan Alice, şapkacı ile konuşmaya gidecek ama şapkacı Alice'in kendisine inanmaması yüzünden O'nu kovacaktır.





Yapabileceği bir şey olmadığını, ailesinin öldüğünü düşünen Alice'e, beyaz kraliçe aslında yapabileceği bir şey olduğunu söyleyecek ve ancak zamanda geriye giderse şapkacının ailesi ile ilgili bilgilere ulaşabileceğini anlatacaktır.

Bunu yapmanın tek yolu da, zaman isimli bir adamdan kronosferi almaktır. Bunun üzerine Alice'i, zamanın olduğu yere gönderirler ve Alice, burada zaman isimli adamla konuşacak, ondan kronosferi isteyecek ancak kronosfer ana saatin güç kaynağıdır, o olmadığı zaman evrendeki her şey yok olmaktadır, bu yüzden Alice'in istediğini yapmayacak ve O'nu geri gönderecektir. 

Alice, gitmek üzere iken zamanın yanına Kızıl Kraliçe gelecektir ve O'nun da derdi zamandan kronosferi almaktır. Ancak Alice, bu sırada geri dönmemiş, gizlice kronosferin olduğu alana gitmiş ve onu çalmıştır. Kronosferi aldıktan sonra onunla zamanda yolculuk yapan Alice, önce şapkacının ailesinin eski zamanlarına gidecek, burada şapkacının ailesinden intikam almak isteyen Kızıl Kraliçe'nin yaptıklarını görecek ve sonrasında şapkacının ailesinin öldüğünü düşündüğü zamana gidecektir.





Burada da şapkacının ailesinin aslında ölmediğini, Kızıl Kraliçe'nin onları tutsak aldığını görecektir.

Ardından bütün olayların başlangıcı olan Kızıl Kraliçe'nin kafasını çarpıp, kafasının büyümesi sonucu ile bu hale gelmesine engel olmak için bu olayın olduğu zamana gidecek, burada Beyaz Kraliçe'nin suçu yüzünden Kızıl Kraliçe'nin suçlandığını ve bu suçlanma sonrasında kaçarken yere düşen Kızıl Kraliçe'nin kafasını çarpması ile bu hale geldiğini öğrenecektir. Alice, bu duruma engel olmaya çalışsa da, bunu başaramamıştır, çünkü giderken zamanında söylediği gibi, geçmişi değiştirememektedirler ama geçmişten örnekler alabilmektedirler.

Tüm bunlar yaşanırken Alice, peşinde olan zamandan kaçmak için kendi dünyasına bir ayna vesilesi ile girecek, burada kendisini bir akıl hastanesinde bulacaktır. Kendine geldiğinde bir şekilde buradan kaçacak ve sonrasında öğrendiklerini şapkacıya anlatmak için harikalar diyarına geri gidecektir. Şapkacının yanına gittikten sonra, O'nun ölmek üzere olduğunu gören Alice, O'na ailesinin yaşadığını ve Kızıl Kraliçe'nin sarayında tutsak olduğunu söyleyecek ve bu haber üzerine kendisine gelen şapkacı ile birlikte, Kızıl Kraliçe'nin mahkumları tutsak ettiği, içerisinde bir çok tuzakların olduğu yere gideceklerdir.






Burada bütün odaları dolaştıktan sonra ailesinin küçültülmüş olarak bir karınca yuvasında tutsak edildiğini göreceklerdir.

Ama bu sırada Kızıl Kraliçe gelecek, Alice'de ki kronosferi alacak ve oraya gelmiş ve yakalanmış olan Beyaz Kraliçe'yi de alıp, geçmişteki Beyaz Kraliçe'nin suçlu olduğu zamana gideceklerdir. Bu zamanda geçmişteki kendisini gören Kızıl Kraliçe yüzünden zaman dengesini bozacak ve her şey donarak yok olmaya başlayacaktır. 

Bu sırada tutsaklıktan kurtulup, Kızıl Kraliçe'nin peşinden giden Alice, kronosferi alacak ve hızla zamanın şatosuna gelerek kronosferi yerine koymaya çalışacaktır. Her şey yok olmaya başlamıştır ve Alice, kronosferi koymasına santim mesafeler kala kendisi de donacak ve bu şekilde yok olacaktır. Ancak bir kaç saniye sonra bu mesafeden kronosfer, saat ile aralarında elektriklenme yaşayacak ve enerjisini algılayan saat çalışmaya başlayacaktır. Böylelikle donarak yok olmuş her şey eski haline geri dönecektir. Sonrasında Beyaz Kraliçe, ablasından özür dileyecek ve Kızıl Kraliçe ile barışacak, şapkacı ailesini büyütüp onlara kavuşacak ve Alice'de kendi dünyasına geri dönecektir. Geri döndüğünde annesine gemisini satabileceğini söyleyecektir ve bu seferde annesi bunu kabul etmeyecek ve kaptan olarak yaşamına devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

İlk filmi gibi rengarenk ve göz alıcı görüntülerin olduğu, fantastik bir çok karakterin içerisinde rol aldığı, eğlenceli, komik ve yer yer dram sahnelerinin de yaşandığı, serinin ikincisi olan film macera ve fantastik aile filmidir.