Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: 47 Ronin - Bir Japon Kültürü Olan 47 Ronin Samurayı'nın Hikayesi.../ Konusu, Özeti, Afişler

47 Ronin

Oyuncular; Keanu Reeves, Hiroyuki Sanada, Kô Shibasaki 
Yönetmen; Carl Rinsch
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Dram

Konusu; " Ronin " Japon kültüründe efendisiz kalmış samuray savaşçılarına verilen isimdir. Ve film, efendileri olmayan, Japon kültüründeki gerçek bir hikayeden esinlenilmiş 47 Ronin samurayının hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Kai, çocukluk yıllarında tam olarak nereden geldiği bilinmese de, aslında iblis olarak adlandırılan varlıkların yaşadığı alandan kaçarak Japon halkının bulunduğu bölgelere gelecektir ve O'nu çocukken Lord Asano bulacak ve büyütecektir. Efendisi olan Asano'nun birde Mika isminde kızı vardır ve Kai ile birlikte büyümüşlerdir.








Yıllar geçtikten sonra Kai ve Mika, birbirine aşık olacak ancak Lord Asano'nun halkını ziyaret gelen Lord Kira, Mira ile evlenmek isteyecektir.

Aynı zamanda Shogun Tsunayoshi isminde bütün lordların ve samurayların lideri olan kişide bu ziyarete katılmıştır ve bu sırada halklar arasında samuray dövüşleri yapılmaktadır. Lord Kira ile birlikte çalışan bir cadıda bu davete gelmiştir ve bu cadı Lord Asano'nun en iyi samurayı olan Kuranosuke Oishi'yi büyü ile etkileyip, dövüşmesine engel olmuştur.

Bunun üzerine samuray olmadığı ve melez olarak adlandırdıkları Kai, lordlarının rezil olmaması için samuray kıyafetini giyecek ve Kuranosuke kılığında dövüşecektir. Bu dövüş sırasında maskesi düşecek ve O'nun samuray olmadığını anladıkları için yaptığı hile yüzünden ölüm cezasına çarptırılacaktır. Ancak Mika, bu duruma engel olacak, kendini ortaya atacak, bunun üzerine dayak cezası verilecektir. Sonrasında gece herkes uyurken Lady Mizuk ismindeki cadı, lord Asano'ya büyü yapacak ve bu büyü sonucunda Asano, kızına Lord Kira'nın tecavüz ettiğini görecek ve buna engel olmak için kılıcı ile uyurken Lord Kira'yı yaralayacaktır.









Aslında böyle bir tecavüz olayı yoktur, sadece büyünün etkisi ile bunu görmüştür ve bu yaptığından dolayı Shogun Tsunayoshi, lord Asano'ya ölüm cezası verecektir ve bu cezaya göre kendisini kendi öldürecektir.

Lord Asano'nun ölümünden sonra emrindeki bütün samuraylar Ronin olacaktır ve liderleri Kuranosuke, bir yıl boyunca iradesinin kırılması için bir kuyuya atılacaktır. Bu sırada Kai'de Hollanda adası olarak adlandırılan yerde köle olarak satılacaktır.

Bu olayların üzerinden bir yıl geçecek, Kuranosuke'yi kuyudan çıkaracaklar ve Kuranosuke, geçmişte olanların intikamını almak için Kai'ye ulaşacak, sonrasında kendi oğlununda içinde olduğu eski samuray ekibini toplayacak ve kısa bir zaman sonra Mira ile evlenmek üzere olan lord Kira'ya suikast düzenleyip, hem O'nu öldürecekler hemde Mira'yı kurtaracaklardır. Bunun için onlara gereken özel güçleri olan kılıçları almak için ruhların bulunduğu bir ormandan geçecekler ve Kai'nin çocukken gelmiş olduğu ve iblis olarak adlandırılan varlıkların yanına gideceklerdir. Burada nöbet tutan varlıklar, kendilerine kılıç çekildiği zaman canlanmakta ve kılıç çekenleri öldürmektedirler.







Bu sırada ise Kai, bu varlıkların arasında yaşadığı için liderlerinden kılıçları isteyecek ve tutulduğu sınavdan başarı ile geçerek kılıçların hepsini almaya hak kazanacaktır.

Burada bazı arkadaşlarının ölümünden sonra geri kalan ekip, düğün için lord Kira'nin yaşadığı yere giden göstericileri bulacak, onlarla anlaşma yaparak aralarına karışacak ve böylelikle gösterici kılığında düğün yerine girmeyi başaracaklardır.

Sonrasında düğünde gösteri yapılırken gizlice bir çok askeri öldürecekler ve onların geldiğini anlayan lord Kira, kaçacak ve cadı ise ejderha kılığında Kai ile dövüşmeye başlayacaktır. Lord Kira'yı yakalayan Kuranosuke ise, kafasını keserek askerlerine bunu gösterip savaşı bitirecektir. Bu sırada Kai'de cadıyı öldürecek ve intikamları alınmış olarak ayrılacaklardır. Mira'nın kurtulması ve Kai ile birbirlerine aşklarını itiraf etmelerinden sonra Shogun Tsunayoshi, bu 47 Ronin'nin kanunlara uymadıkları gerekçesi ile ölüm ile cezalandırılması emrini verecek ve hepsi lord Asano gibi, şerefli bir samuray şeklinde kendilerini öldüreceklerdir. Böylelikle film son bulur.

Japon kültüründeki gerçek bir hikayeden esinlenerek hazırlanmış film, bir samuray filmidir. Kılıçları ile samurayların savaşlarını izleyeceğiniz, yer yer fantastik ve dram sahnelerinin de olduğu ve bolca dövüş sahneleri olan bir aksiyon, macera ve fantastik dram filmidir.