Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Yeşil Fener - Green Lantern - Yeşil Fener Kolordusu Olarak Adlandırılan Barış ve Adalet Koruyucuları... / Konusu, Özeti, Afişler

Yeşil Fener - Green Lantern

Oyuncular; Ryan Reynolds, Blake Lively, Peter Sarsgaar
Yönetmen; Martin Campbell
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Yeşil Fener Kolordusu olarak adlandırılan barış ve adalet koruyucuları, evrende yüzyıllardır var olan bir birliktir. Düzen koruyucusu bu savaşçı birliğinin her üyesinin süper güçlü bir yüzüğü vardır ve birde Parallax adındaki düşmanları, evrendeki güç dengesini bozmaya kalkışınca, tüm evrenin kaderi, yeni asker Hal Jordan’na emanet edilir. Film, Hal Jordan'ın yeşil fener üyesi olduktan sonra Parallax'a karşı verdiği mücadeleyi konu almaktadır.

Özeti; Milyarlarca yıl önce ölümsüz bir ırk, var olan en büyük gücü kontrolleri altında almıştır. İradenin zümrüt yeşili gücü ile bu ölümsüzler, evrenin gardiyanları olarak her köşeyi gözlemleyebilecek bir dünya kurdular, OA gezegeni.





Ve evreni 3600 sektöre böldüler. İrade ile güç kazanan yüzükleri sektörlere gönderecek adaylar bulmak zorundaydılar ve yüzük tarafından seçilebilmek için kişinin korkudan arınmış olması gerekiyordu.

Bu 3600 gardiyan, yıldızlar arası bir güç oluşturdu. Bu gücün adı Yeşil Fener grubuydu. Bu grubun karşı karşıya kaldığı en büyük tehdit, adı Parallax olan korkunun ta kendisiydi. Bu canavarı sadece Abin Sur adı ile bilinen Yeşil Fener üyesi yakalamış ve hapsetmeyi başarmıştı ve bunu bir kayıp gezegende gerçekleştirmişti. 

Ve geçen zaman içinde bu kayıp gezegende araştırmalar yapan üç varlık, Parallax ile karşılaşacak, Parallax onların ruhsal enerjilerini alarak hapis olduğu yerden kurtulmayı başaracaktır. Sonrasında kendisi ile mücadele eden Abin Sur'u yaralayacak ve bu yaralanma sonucunda Abin Sur, uzay gemisi ile kendisine en yakın gezegene gidecektir. Bu gezegen ise Dünya'dır. Dünya'ya uzay gemisi düşen Abin, yaralanacak, ölmek üzere iken yüzüğünden kendisine layık olan yeni kişiyi bulmasını isteyecek ve yüzükte dünyadaki Hal isimli pilotu bulacaktır.





Hal, küçükken babasını bir uçak kazasında kaybetmiş ve büyüyünce babası gibi bir askeri pilot olmuştur.

Ama sorumluluk almayı sevmeyen Hal, bu konuda çevresinden de tepkiler almaktadır. Ve bir gün aniden kendisini çevreleyen yeşil bir enerji tarafından alı konulacak ve bu enerji O'nu Abin'in olduğu yere götürecektir. Abin, orada O'na yüzüğü verecek ve sonrasında ölecektir.
Yüzük ile birlikte, yüzüğe güç veren bir aleti de aldıktan sonra olay yerinden uzaklaşan Hal, sonrasında yüzüğü takacak ve kendinin bile bilmediği Yeşil Fener Kolordusuna ait yeminleri etmeye başlayacaktır. Sonrasında yüzük Hal'ı alıp, uzaya götürecek ve oradan solucan delikleri açarak kendi gezegenleri olan OA'ye gideceklerdir. Burada Hal'ın bedenine gerekli işlemler yapılacak ve sonrasında Hal artık, yüzüğü taktığında Yeşil Fener'lilere özel kostümü olan bir kahraman olacaktır. Bu sırada kendisine detayları anlatmak için gelen bir Yeşil Fener üyesi, O'na amaçlarının ne olduğunu, kendisinin ne olduğu ve bulundukları yer hakkında bilgiler verecek, sonrasında kısa bir eğitimden geçireceklerdir.





Yüzüğü takan kişinin yapabilecekleri hayal gücü ile sınırlıdır ve hayal ettiği her şeyi oluşturabilmektedir.

Bu anlamda savaş sırasında hayal ettiği şeylerle mücadele edecek ve iradesinin gücü bu konuda önemli rol alacaktır.

Aynı zamanda OA'yı yöneten ölümsüz varlıklar vardır ve bu varlıklar sayesinde yüzükler yapılmıştır. Ancak çok eski zamanlarda kendileri ile savaşan bazı varlıkları yenebilmek için korkunun gücünü kullanmak isteyen aralarından biri, bu gücün esiri altında kalarak sonrasında Parallax diye anılan canavara dönüşmüştür. Parallax, korku ile beslenmektedir ve karşısındakilerde korkuyu hissettiğinde onları yok etmesi çok kolay olmaktadır. Aynı zamanda dünyaya önceden gelmiş ve ölü olarak bulunmuş bir uzaylı varlığın bedeninin içinde Parallax'ın enerjisi vardır ve bu enerji ile Dr. Hector temas edecek, sonrasında O'da artık kötülüğün ve korkunun esiri olmuş bir varlık haline gelecektir. Aynı zamanda güçleri artan Dr. Hector, bir çok kişiye zarar vermeye başlayacak, bu sırada dünyada olan Hal ile mücadele içine girecekler, Hal'ın sevdiği kızı seven Dr. Hector, O'nu kendisi gibi yapmaya çalıştığında Hal, buna engel olacaktır.




Ve sonrasında dünyaya gelip dünyayı tamamen yok ederek insanların ruhsal enerjileri ile beslenmeyi planlayan Parallax'a, Hal engel olmaya çalışacaktır.

Dev bir siyah ve ateşli, bulutumsu yapısı olan Parallax, dünyayı istila etmek üzere iken O'nu kışkırtarak uzaya doğru çeken Hal, sonrasında güneşin çekim gücünü kullanarak Parallax'ı güneşe yaklaştıracaktır ve bu yakınlaşma sonrasında Parallax, güneşin enerjisi ile yanarak yok olacaktır. 

Yeşil Fener'lilerin uzun zamandır büyük bir tehdit olarak gördüğü Parallax'ın yok edilmesi ile Hal artık, Yeşil Fener kolordusu tarafından onaylanmış ve kendisine güven duyulan bir Yeşil Fener üyesi olarak var olmaya devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Bambaşka özellikleri olan bir süper kahraman modelinin çizildiği, ilginç fantastik karakterlerin olduğu bir Dc yapımı olan film, macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmdir.