Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Pasifik Savaşı 2: İsyan - Pacific Rim 2: Uprising - 10 Sene Sonra Yeni Bir Kaiju Saldırısı... / Konusu, Özeti, Afişler

Pasifik Savaşı 2 isyan - Pacific Rim 2 Uprising

Oyuncular; John Boyega, Scott Eastwood, Cailee Spaeny
Yönetmen; Steven S. DeKnight
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Dünya Kaiju isimli dev yaratıkların saldırısı altında iken, insanların ürettiği Jaeger isimli dev robotların, Kaiju'lara karşı insanlığı korumasını konu almaktadır. Ve ilk filminde yok edilen Kaiju'lar, 10 sene sonra yeniden gelmenin bir yolunu bulmuşlardır.

Özeti; Son Kaiju saldırısından sonra 10 yıl geçmiştir ve Stacker'ın oğlu Jake, serseri bir hayat yaşamakta, Jaeger'lar ile ilgili olan bilgisini onların yedek parçalarını çalıp satmak için kullanmaktadır.





Böyle bir hırsızlık olayında arkadaşı Amara'nın yaptığı küçük bir Jeager ile olay yerinden kaçmayı düşünürlerken karşılarına dev boydaki bir Jeager çıkacak ve onları tutuklayıp, yasa dışı Jeager kullanmaktan dolayı suçlu olarak addedeceklerdir.

Ancak Jake'in kız kardeşi olarak sayılan Mako Mori, büyümüştür ve Jeager'lar ile ilgili departmanda sorumlu bir yetkili olmuştur. Bu olay üzerine Jake ve Amara'nın Jeager programına katılmasını yoksa hapis yatacaklarını söylerler. Bunun tehdit üzerine Jake ve Amara'da programa katılır, Jake komanda, Amara ise öğrenci olarak Jeager programına katılırlar. Jake, öncesinde aldığı eğitimlerden dolayı Jeager kullanma konusunda ustadır ve dereceleri vardır ancak kendi özel sorunları yüzünden Jeager pilotluğunu bırakmıştır ve şimdi intikamcı Çingene isimli Jeager'ı kullanacaktır.

Bu sırada ise Shao isminde bir Japon şirketi yüzlerce dron Jeager üretip, onların içinde insan olmadan uzaktan kontrolünü sağlayıp, dev Jeager'ların artık saldırılarda savaşmasına gerek kalmayacağı şekilde üretimler yapmaya başlamıştır ve yetkililer artık bu dronların dünyayı savunması gerektiğini düşünmektedirler. Ve Shao şirketi ile birlikte, daha önceki Kaiju saldırısında, Kaiju'ların beyinleri ile etkileşime giren ve sürüklenen Dr. Newton'da çalışmaktadır.






Dronların yönetildiği sistemlerle ilgili alanda görev yapmaktadır ve yalnız kaldığı zamanlarda, kendi evinde bir Kaiju'nun beynine bağlanıp sürüklenmeye devam etmektedir.

Bu sıralarda denizin içinden bir dev boyda Jeager çıkacak, insanlara ve diğer Jeager'lara saldıracak, bunu kimin kullandığını araştıranlar sonrasında saldıran bu Jeager'ı etkisiz hale getirdikten sonra, içinden insan yerine bir Kaiju beyni çıkaracaklardır. Kaiju'lar artık Jeager'lara göre adapte olmaya başlamıştır ve bunun üzerine uzaktan kontrol ile deneme amaçlı çıkarılan dron Jeager'ların da uzaktan kontrolü kopacak ve içerisindeki Kaiju beyinleri ile bütünleşen dron Jeager'lar insanlara ve diğer Jeager'lara saldıracaktır. 

Sonrasında bütün dronları Kaiju beyinleri kullanmaya başlayacak ve bu kullanım sırasında okyanusun içinden yeni gedikler açmaya başlayacaklardır. Kimileri Jeager'ları yok etmekle uğraşırken, kimi dronlar gedik açmakla uğraşmaktadır ve bu gedikten üç tane, ikisi 4. seviyede, biri 5. seviyede olan Kaiju'ların geçmesini sağlarlar. Bu sırada Shao şirketinin yetkilileri dronları uzaktan kapatmayı başaracak ve bu işin arkasında Kaiju beyinleri ile etkileşime girmiş olan Dr. Newton'un olduğunu anlayacaklardır.






Dronları bu hale Dr. Newton getirmiştir ve sebebi evinde sürekli sürüklendiği Kaiju beynidir. Artık onlardan biri olmuştur.

Bu olayların üzerine dünyaya gelen 3 Kaiju ile sağlam kalan Jeager'lar kıyasıya bir mücadele içine girecek, 4 Jeager 3 Kaiju'ya karşı zafer kazanmak üzere iken Dr. Newton'un talimat vermesi ile ortaya çıkan birleştirici ve iyileştirici Kaiju minik robotları bu üç Kaiju'yu bütünleştirerek, üç tane beyni olan dev bir Kaiju haline getireceklerdir. 

Bu dev Kaiju ise çok güçlü olmuştur ve Jeager'ların
hepsini mağlup edip, Japonya'da ki Fuji dağına gitmeye çalışmaktadır. Fuji dağının zengin doğal kaynakları ile birleşen Kaiju kanı sonrasında dünya, çok büyük bir zehirlenme ile karşı karşıya kalacaktır ve bu dev Kaiju bunun için Fuji dağına doğru hızlıca hareket etmeye başlamıştır. Geride bir tek intikamcı Çingene lakabı ile sağlam kalan Jeager'a, atmosferin üzerine çıkması için gereken füze eklemeleri yapılacak ve atmosferin üzerine çıkan Çingene, düşerken bu dev Kaiju'yu hedef alacak ve son hızla O'na doğru düşen Jeager ile Kaiju'nun çarpışması sonucunda Kaiju ölecektir. Jeager'ı kullananlarda çarpışma öncesinde içerisinden çıkmayı başarmışlardır ve dünya bir Kaiju tehlikesinden daha kurtulmuş olur. Sonrasında Dr. Newton'ı hapse atacaklar ve O'nunla konuşmaya giden Jake, Dr. Newton'a, '' söyle onlara artık Dünya'ya gelmelerine gerek yok, biz onlara gideceğiz'' şeklinde bir tehdit söyledikten sonra film son bulur.

İlk filmi gibi dev yaratıkların muazzam savaş görüntülerinin olduğu, şehirlerin, gökdelenlerin alt üst edildiği, son sahnesinden anlaşılacağı üzere bir sonraki filminde tahminen artık Jeager'ların diğer boyuta gitmesi gibi bir senaryosu ile karşılaşacağımız, izlemekten zevk alacağınız, bol aksiyonlu, yer yer komik anlarında yaşandığı aksiyon, macera ve fantastik bilim kurgu filmidir.