Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Eylül 2019 Pazartesi

Sinema: Narnia Günlükleri 3: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu - The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader - 7 Büyülü Kılıç, İblisler ve Yok Edilmesi Gereken Kötü Bir Güç... / Konusu, Özeti, Afişler

Narnia Günlükleri 3: Şafak Yıldızı'nın Yolculuğu - The Chronicles of Narnia: The Voyage of the Dawn Treader

Oyuncular; Georgie Henley, Skandar Keynes, Ben Barnes
Yönetmen; Michael Apted
Tür; Aile, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Cambridge İngiltere’de İkinci Dünya Savaşı sırasında bulunan Edmund ve Lucy kardeşlerin, yanlarına kuzenleri Eustache'yi de alarak Narnia'ya gitmelerini ve bu gidişleri sırasında yaşanan macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Narnia'nın kral ve kraliçeleri olan dört kardeş bu zamanlarda ayrı kalmışlardır. Peter ve Susan Newyork'ta, Edmund ve Lucy İngiltere'de amcalarının yanındadır ve kuzenleri Eustache ile birlikte yaşamaktadırlar.





Bir gün Lucy'ın odasında Edmund ile Lucy sohbet ederken, odanın içindeki deniz manzarası ve denizin içinde bir gemi olan tablonun ne kadar gerçekçi gözüktüğüne şaşıracaklar, bu sırada yanlarına kuzenleri Eustache gelecek ve tablonun bir anda içinden sular çıkarak odanın içini tamamen su kaplayacaktır.

Bunun üzerine suyun içinde kalan kardeşler, yukarı doğru yüzmeye başlayacaklar ve kendilerini yine Narnia'da bulacaklardır ancak bu sefer diğer iki kardeşleri yoktur, yanlarında kuzenleri Eustache vardır. Denizin içinde kendilerini prens Kaspiyan bulacak, gemide şövalye fare ve diğer mürettebatı görecekler, Eustache bir farenin ve diğer hayvanların konuştuğunu görünce bayılacak, sonrasında gemi ile yolculuğa başlayacaklardır. 

Prens Kaspiyan, Edmund ve Lucy'e Narnia'da her şeyin çok güzel olduğunu, herkesin mutlu olduğunu, bir sorun olmadığını söyleyecek ve bunun üzerine kendilerinin neden geldiğini merak etmeye başlayacaklardır. Sonrasında Kaspiyan, gemilerinin rotalarının kayıp olan 7 lordu aramak için çevirdikleri adadan bahsedecek, bu 7 lordun birden bire kaybolduğunu ve onları bulması gerektiğini söyleyecek, bunun üzerine hep birlikte bu adaya gideceklerdir.





Adaya gittiklerinde kimseleri göremeyecekler ve bu sessizlikten şüphelenip, bir tehlike olursa gelmeleri üzere adamlarını arkalarında bırakacaklardır.

Kaspiyan, Edmund, Lucy ve Eustache adaya çıkacaklar, ama onları adada bulunan köle tacirleri yakalayıp, tutsak alacaklardır. 

Köle tacirleri yakaladıkları insanları denizin içinde bir kayığa bindirerek, onları gri bir sisin içine göndermektedirler ve bu sisten sonra insanların nereye gittiği bilinmemektedir. Kaspiyan, tutsak edildiği sırada lordların biri ile hücrelerinde karşılaşacak, sonrasında geride bıraktıkları adamları gelip hepsini kurtaracaktır. Bu kurtarma sonrasında tutsak olan lord, kendisine aslan tarafından verilmiş özel bir kılıcı Kaspiyan'a verecek, bunun gibi yedi tane kılıç olduğunu söyleyecek ve Kaspiyan, sisin içine giden insanlara ne olduğunu bulmak için araştırmalar yapmaya başlayacaktır. Uzun bir deniz yolculuğundan sonra karşılarına bir ada çıkacak, bu adanın içinde geceyi geçirmeyi planladıklarında, Lucy'i uyurken tek ayaklı görünmez varlıklar kaçıracak ve görünmez olan malikanenin içine girerek, büyücünün kitabından kendilerini görünür kılması için gereken büyü sözlerini okumasını isteyeceklerdir.





Malikaneye giren Lucy, büyü kitabını bulacak, büyülerin arasındaki kendini daha da güzel yapmak ve istediği kişi olmak ile ilgili büyünün etkisinde kalıp sayfasını koparacaktır.

Bu sırada Lucy, kendisini ablası Susan gibi görecek ama ardından pişmanlıklar yaşayacak, hatta ileride o sayfayı yakıp yok edecektir ve bu olay sonrasında görünürlük büyüsünü okuduğunda, çevresindeki her şey ve büyücüde görünmeye başlayacaktır.

Ardından büyücü onlara gitmeleri ve yapmaları gereken şeyleri söyleyecek, kötülüğün simgesi olan gri bulutu yok etmenin yollarından bahsedecek ve bu sırada ekibi kaybetmiş olan kuzenleri Eustache, bulundukları adada altınları görünce onları almak istediği için bir büyünün etkisinde kalıp ejderhaya dönüşecektir. Büyücü onlara aslan tarafından lordlara verilmiş bu yedi kılıcı bulmalarını ve aslanın ülkesine gitmeden önceki adada olan aslanın masasına bu kılıçları koymalarını ve ancak bu şekilde kötülüğün büyüsünün bozulabileceğini ve bunun için mavi yıldızı takip etmeleri gerektiğini söylemiştir. Mavi yıldızı  takip eden Kaspiyan ve mürettabatı, sonunda bahsedilen adaya ulaşacak, öncesinde büyücünün olduğu adada bir kılıç daha bulmuşlardır, bu kılıç ile ve geldikleri adadaki aslanın masasında donmuş bir şekilde duran 3 tane lordun kılıçlarını da alarak toplam 6 kılıcı masaya koyacaklardır.





Ancak bir kılıç eksiktir ve bu kılıcın nerede olduğunu da yıldızların arasından gelen mavi yıldız onlara söyleyecek ve hemen ilerideki kötülüğün kendisinin bulunduğu adayı gösterecektir.

Bunun üzerine ejderha olan Eustache, bu adada bulunan ve aklını yitirmiş ama elinde diğer kılıç bulunan lordu uçarak alıp gelecek, gemiye getirecek, bu sırada denizin içinden deniz iblisi çıkacak ve gemidekilere saldıracaktır. 

Aklını yitirmiş olan son lord, Eustache'i de iblis sanacak ve son kılıcı O'na saplayacaktır. Acı ile oradan uzaklaşan Eustache'i aslan bulacak, O'nu tekrar çocuk yapacak ve Eustache, kılıcı alarak aslanın masasına bırakacaktır. Böylece büyü bozulacak, kötülük yok olacak, iblis ölecek, ve kaybolan bütün insanlar geri gelecektir. Buraya kadar gelmişken aslanın ülkesini de görmek isteyen Kaspiyan, Edmund, Lucy, Eustache ve şövalye fare, dev dalgaların sabit bir şekilde durduğu ve zambakların arasından geçilerek gidildiği bir sahilde aslan ile karşılaşacaklar, aslan onlara ülkesinin dalgaların arkasında olduğunu, gitmek isteyen varsa bir daha geri dönmemek şartı ile gidebileceğini söyler. Bu teklifi sadece şövalye fare kabul edecek ve sonrasında Lucy, Edmund ve Eustache, evlerine geri dönecektir. Kaspiyan'da Narnia'yı yönetmeye devam edecektir. Böylelikle film son bulur.

Macera bu sefer iki kardeş ile devam etmektedir ve kardeşler daha da büyümüşlerdir. Yine farklı farklı fantastik karakterlerin olduğu, C.S. Lewis'in aynı adlı eserinden uyarlanmış, beğenerek izleyebileceğiniz serinin 3. sü olan bir aile ve fantastik macera filmidir.