Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Narnia Günlükleri 2: Prens Kaspiyan - The Chronicles of Narnia: Prince Caspian - Narnia Macerası Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Narnia Günlükleri 2: Prens Kaspiyan - The Chronicles of Narnia: Prince Caspian

Oyuncular; Ben Barnes, Georgie Henley, Skandar Keynes
Yönetmen; Andrew Adamson
Tür; Macera, Fantastik, Aile

Konusu; Film, İlk bölümünde Narnia'ya giderek beyaz kraliçenin zulmünden Narnia'lıları kurtaran dört kardeş, bu seferde prens Kaspiyan'ın Susan'ın borusunu üflemesi ile yeniden Narnia'ya gelmelerini ve Narnia'da bulunan Telmarin isimli insanlarla savaşmalarını konu almaktadır.

Özeti; Narnia'nın kralı ve kraliçeleri olan dört kardeş Narnia'dan ayrıldıktan sonra her şey çok değişmiştir. Narnia'ya telmarin olarak anılan korsan insan grupları gelmiş, burada yüz yıllar boyunca yaşayarak Narnia'da krallık kurmuşlardır ve Narnia'nın yerli halkına karşı savaş açmışlardır.





Bu topluluğun kralı olan Miraz'ın bu dönemde bir oğlu olur ve oğlu olan Miraz, tahtın kendisinden sonra oğluna geçmesi için yeğeni olan prens Kaspiyan'ın öldürülmesi kararını verir.

Bunun üzerine krallıktaki bir profesör prens Kaspiyan'ın kaçmasını sağlayacak, kaçarken O'na kraliçe Susan'ın borusunu verecek ve krallıktan kaçan Kaspiyan, ormanın içinde atından düştüğü sırada O'nu Narnia halkından olan cüceler bulacak ve bu sırada boruyu üfleyecektir. 

Borunun üflenmesinden sonra dünyada İngiltere'de ki hayatlarını yaşayan dört kardeş, bir tren istasyonunda iken birden çevrelerindeki her şey değişecek ve kendilerini Narnia'nın sahillerinde bulacaklardır. Aradan yüz yıllar geçmiştir ve Narnia, çok değişmiştir. Hiç bir şey bıraktıkları gibi değildir. Etrafı incelemeye başlayan dört kardeş, sonrasında kendilerine ait olan eşyaların bulunduğu sandıklara ulaşacaklar ve bu sandıkların içinde Susan, kendi borusunun olmadığını fark edecektir. Bütün kardeşler kendilerine özel eşyalarını aldıktan sonra neler olduğunu anlamaya çalışmak için dolaşırken, karşılarında insanların bir cüceyi öldürmeye çalıştığını görecekler ve buna engel olup, cüceyi kurtaracaklardır.




Sonrasında cüce, onlara olan biten her şeyi anlatacak, telmarinlerin zulmünden bahsedecek, Narnia'nın artık değiştiğini, eskisi gibi hayvanların konuşmadığını, ağaçların dans etmediğini ve artık Aslanın ortalıklarda olmadığını söyleyecektir.

Cüce, bu dört kardeşin beklenen kral ve kraliçeler olduğunu anlayacak, onları geride kalan Narnia halkına götürecektir. 

Bu sırada Kaspiyan, boruyu üflediği için ormanda gizli bir şekilde yaşayan bütün Narnia'lılar toplanmıştır ve bu toplantı sonrasında dört kardeş Peter, Susan, Lucy ve Edmund ile karşılaşırlar. Artık kral ve kraliçelerinin geldiğini öğrenen Narnia halkı, telmarinliler için çare olmalarını isteyecek, bunun üzerine hep birlikte planlar yaparak telmarinlilerle savaşmaya karar vereceklerdir. Prens Kaspiyan'da Narnia'lılarla birlikte savaşmaktadır ve öncelikle bir gece yarısı gizlice saraya saldırmayı planlarlar. Uçan hayvanlarla gizlice saraya girmeyi başaracaklar, içeride Kaspiyan, kral Miraz'ın babasını öldürdüğünü öğrenecek ve sarayın kapılarını açtıktan sonra içeri giren Narnia halkı ile sarayın askerleri arasında kıyasıya bir savaş başlayacaktır.



Sonrasında Miraz, ellerinden kaçacak ve Peter'ın emri ile Narnia'lılar bir çok ölüm verdikten sonra geri çekileceklerdir.

Bunun üzerine ne yapması gerektiğini bilemeyecek duruma gelen Narnia'lılar için Prens Kaspiyan, ortaya çıkan iki kötü büyücü sayesinde beyaz kraliçeyi uyandırmayı ve böylelikle telmarinlileri yok etmeyi düşünecek ancak bu planı kral Edmund bozacaktır. 

Sonrasında bulundukları alana telmarin ordusu gelecek, sayıca az olan Narnia'lılar için zaman kazanmak amacı ile Kral Peter ile Kral Miraz'ın adilce düelloya tutuşmasını isteyecekler, bu düello sonucunda Peter, kazanacak ancak düelloda hile olduğu yalanı ile telmarin ordusunu yine Narnia'lıların üzerine göndereceklerdir. Ancak bu sırada kraliçe Lucy, ormana aslanı bulmaya gitmiştir ve peşindeki askerlerden kaçarak aslana ulaşmayı başarır. Aslanla buluşan Lucy, sonrasında ormanın ağaçlarını da bu savaşa dahil edecekler, canlanan dev ağaçlar kökleri ile birlikte savaşa katılacak ve telmarin ordusunu geri püskürteceklerdir.



Son olarak telmarin ordusu nehre doğru gidip yaptıkları köprü ile Narnia'lıları yenmeyi planlarken, karşılarına çıkan aslanın nehrin suyuna verdiği emir ile, su canlanacak, içinden dev boyda bir su yaratığı çıkıp bütün orduyu ve köprüyü alt üst edecektir.


Bunun üzerine telmarinliler savaşı kaybedecek, Narnia'nın yeni kralı olarak Kaspiyan ilan edilecek, diğer telmarinliler geldiği dünya mekanına geri gönderilecek ve onlarla beraber dört kardeşte dünyadaki tren istasyonu ile bıraktıkları zamana geri dönecektir. 

Narnia, eski güvenli ve güzel günlerine yeniden kavuştuktan sonra filmde son bulur.

İçerisinde bir çok fantastik varlıkların bulunduğu, konuşan fareler, ayılar, porsuklar gibi sevimliliği ile içinizi ısıtacak karakterleri olan, her yaştan insanın zevkle izleyebileceği, yer yer dram sahnelerinin de olduğu, C.S Lewis’in romanından uyarlanan Narnia serilerinin bu bölümü macera ve fantastik aile filmidir.