Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

21 Eylül 2019 Cumartesi

Sinema: Kong: Kafatası Adası - Kong: Skull Island - Kafatası Adasındaki Dev Yaratıklar ve Kong... / Konusu, Özeti, Afişler

Kong: Kafatası Adası - Kong: Skull Island

Oyuncular; Tom Hiddleston, Samuel L. Jackson, Brie Larson
Yönetmen; Jordan Vogt-Roberts
Tür; Aksiyon, Gerilim, Fantastik, Macera

Konusu; Film, dünyada keşfedilmemiş bir ada olarak bulunan kafatası adası hakkında bilgiler edinen bilim insanlarının, bu adaya bir ekip kurarak gitmesi üzerine, adada karşılaştıkları dev goril Kong ve diğer dev yaratıklarla aralarında yaşanan gerilim dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Hank ve Gunpei isminde, biri Amerikan, diğeri Japon olan iki asker ikinci dünya savaşı yıllarında uçakları ile bu adaya düşecekler ve birbirlerini öldürmek için kavga ettikleri sırada, dev goril Kong ile karşılaşıp, kavgayı bırakacaklar ve kaçıp adanın yerlileri ile yaşamaya başlayacaklardır.






Bu olay üzerinden yıllar geçtikten sonra Bill Randa isimli bir bilim adamı, kafatası adasının uydudan çekilmiş resimlerine ulaşacak ve bu adada daha önce dünyada görülmemiş yaratıkların olduğuna da inandığı için, hükumet yetkilileri ile görüşüp, adanın incelenmesi ve bilgilerin toplanması için kendisi ile birlikte askeri gücünde gelmesini sağlayacaktır.

Bunun üzerine kendi araştırma ekibinin yanı sıra, bir iz sürücü ve fotoğrafçıda bularak, onlarca asker ile birlikte adaya gitmek için hazırlanmaya başlayacaklardır.

Gemi ile adanın yakınlarına kadar gidecekler ancak adanın çevresinde dış dünyadan izole olmasını sağlayan bulutlar ve çok kuvvetli fırtına olduğu için, içeriye helikopterlerle girebileceklerdir. Preston Packard isminde komutan ile askerleri, James Conrad isminde iz sürücü, Mason Weaver isminde fotoğrafçı ve bilim ekibinin başkanı olan Bill Randa ile bir çok patlayıcı ve silah alarak 13 helikopterle fırtınanın içine girecekler ve sonrasında adaya ulaşacaklardır. Adaya geldikten sonra yer altı sistemlerinin bilgilerini almak için sismik bombalar atacaklardır ve bu bombaların sesini duyan dev goril Kong, helikopterlerin uçtuğu yere gelerek teker teker hepsini parçalayarak, düşürmeye başlayacaktır. Bu sırada Kong'a ateş etmeye başlayan askerlerin bir çoğu ölecek ve sağ kalanlar ise ayrı ayrı yerlere düşen helikopterlerin bulunduğu alanlarda olacaklardır.





Kong, bütün helikopterleri düşürdükten sonra uzaklaşacak, ardından sağ kalanlar birbirleri ile iletişime geçmeye çalışacak, bir düzine asker ile komutanları Preston ve yanlarında bilimci Bill ile adanın bir tarafında, diğer tarafta iz sürücü James, yanlarında bir asker, fotoğrafçı Mason, biyolog ve jeopolog olan bilim insanları Victor, Houston ve San, aynı yerde bulunacaklardır.

Bu iki ayrı ekibin dışında Jack isminde bir askerde tek başına başka bir alandadır ve bu askerin bulunduğu yerdeki helikopterde çok fazla sayıda patlayıcı ve silah vardır. 

3 ayrı yerde bulunan ekipler çevrelerini araştırıp, bir gün sonra adanın kuzeyine onları almaya gelecek olan ekibe ulaşmaya çalışacaklardır ancak komutan Preston, çok fazla sayıda asker kaybettiği için kinlenmiş ve Kong'dan intikam almak istemektedir. Bunun için Jack'in bulunduğu yerdeki helikoptere ulaşmak ve aldığı patlayıcılarla Kong'u öldürmek istemektedir. Diğer ekip ise kuzey bölgeye gitmeye çalışmaktadırlar ve yolda dev bir bizonu görecekler, ardından adanın yerlileri ile karşılaşacaklardır. Adanın yerlilerinin arasında, yıllar öncesinde adaya uçağı ile düşmüş olan Hank vardır ve onları karşılayıp, ada ve Kong hakkında bilgiler vermeye başlayacaktır. Hank'ın diğer Japon arkadaşı ise yaratıkların saldırısında ölmüştür.





Hank, Kong'un aslında adanın koruyucusu ve sahibi olduğunu, adanın yerinin altından gelen kertenkelemsi dev yaratıkların olduğunu ve bu yaratıkların her şeyi öldürmek istediğini ve bu tehlikeden sadece Kong hayatta olduğunda korunabileceklerini söyleyecektir.

Kong'un onlara saldırmasının nedeni onların attığı bombalardır çünkü seslere duyarlı olan bu kertenkelemsi dev yaratıklar sesler yüzünden yüzeye çıkmaktadırlar ve Kong, yüksek ses çıkaran şeylere karşı aşırı tepkiler vermektedir. Son olarak Kong ölürse bu yaratıkların dev olanının yüzeye çıkacağı gibi bir çok konudan da bahsedecek ve sonrasında onlarla birlikte kuzeye, onları almak için gelecek olan ekibin olduğu yere doğru hep birlikte, kendilerinin yaptığı bir tekne ile yola çıkacaklardır.

Diğer tarafta askerlere dev bir örümcek saldırmıştır, bazıları ölmüştür, diğer taraftaki Jack'e, yerin altından çıkan yaratıklar saldırmış ve öldürmüştür, teknedeki ekibin içinden Victor'u ise uçan dev yaratıklar alarak öldürmüşlerdir. Bu ölümlerden sonra teknedeki ekip ile askerler bir araya gelecek ama komutan ısrarla Kong'u öldürmek istediği için, helikopterin olduğu alana gitmek isteyecek, bu sırada onlara yerin altından çıkan yaratıklar saldıracak ve bir çoğu ölecek, bu ölümlerden sonra ekip ikiye ayrılacak ve komutan Kong'u öldürmek için aldığı bombalarla Kong'a tuzak kuracaktır.






Komutanın tuzağına düşerek suyun içinde alevlerde yanan Kong'un öldüğünü sanan yerin altındaki dev yaratık, ortaya çıkacaktır.

Bu sırada Kong, canlanıp hala kendisini öldürmenin derdinde olan intikam duygusunun esiri olmuş komutanı öldürecek ve dev yaratıkla Kong arasında aksiyon dolu bir mücadele yaşanacaktır. Sonrasında tekneye giden ekibinde yardımları ile Kong, dev yaratığı öldürmeyi başaracaktır ve Kong, onların güvenle gitmesine izin verecektir.

Onları almaya gelen ekip sonrasında, yıllardır ailesinden ayrı kalan Hank'da ailesine kavuşacaktır ve bu mutlu görüntülerin sonrasında filmde son bulacaktır.

Fantastik dev yaratıkların aksiyon dolu kavgalarını izleyeceğiniz, gerilimin ve heyecanın sürekli yaşandığı, dev ahtapotlar, dev örümcekler, dev bizonlar, dev yaratıklar gibi bir çok farklı yaratıkları göreceğiniz, serinin ikincisi olan film, aksiyon, gerilim ve fantastik macera filmidir.