Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Eylül 2019 Salı

Sinema: Son Durak 4 - Final Destination 4 - Araba Yarış Pistindeki Kazadan Kurtulanların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Son Durak 4 - Final Destination 4

Oyuncular; Bobby Campo, Shantel VanSanten, Nick Zano
Yönetmen; David R. Ellis
Tür; Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Ölüm olgusu şimdide, bir araba yarış pistinde olan ve bir çok insanın ölümü ile sonuçlanan ve bazılarının kurtulduğu kaza sonucu kurtulanların peşindedir ve film, kurtulan bu insanların ölümden yeniden kurtulmaya çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; Nick, Lori, Hunt, Janet isimli dört arkadaş araba yarışlarını izlemek için, yarışların yapıldığı piste giderler ve çok kalabalık olan izleyiciler ile birlikte yarışı izlemeye başlarlar. Arabalarla izleyiciler arasında tel örgüler vardır ve bu durum çok güvenli değildir. Aynı zamanda izleyicilerin bulunduğu ve betondan yapılmış bölüm çatlamıştır, çökme tehlikesi vardır. Araba yarışları başladıktan sonra Nick, son derece dehşet verici şekilde ölen insanların olduğu ve bu ölümlere arabaların çarpışmasının sebep olacağı kazayı önceden, insanların ölümlerine kadar bütün detaylarını görür.





Arabalar çarpışacak, parçalanan araba parçaları seyircilerin arasına gelecek ve bir çok kişiyi öldürecek, sonrasında çatlak olan çatı bölümleri insanların üzerine yıkılacak ve Nick ve arkadaşları da dahil olmak üzere, bir çok insan ölecektir.

Nick, kendine geldiğinde çevresinde olan olayların aynı şekilde devam ettiğini görecek ve panik ile çevresindekilere biraz sonra olacak olan kazadan bahsedecek, bu sırada kendisini rahatsızlık vermekle suçlayan bazı insanlar ile söylediklerinden etkilenen bazı insanlar dışarı çıkacak, dışarıda Nick'i suçlamaya çalışırlarken, stadyumun içinde kaza meydana gelecek ve dışarı çıkanlardan birinin kafasına arabalardan birinin lastiği düşecek ve feci bir şekilde orada ölecektir.

Sonrasında yaşadıkları olayların etkisi altında kalan dört arkadaş, kurtuldukları için sevinecektir. Kaza sırasında Nick ile kavga etmek için dışarı çıkan ve karısının stadyumda beklemesini söyleyen Racist, kaza olduktan sonra stadyuma girmeye çalışacak ancak bu sırada kendisine izin vermeyen güvenlik görevlisini, karısının ölümünden sorumlu tutacak ve güvenlik görevlisi George'yi öldürmek istediği bir gece, kendi kamyonetinin arkasındaki çengelli çekme zincirine takılacak, hareket eden kamyonetin arkasına asılıp, sürüklenip yanarak ölecektir.





Sonrasında yine stadyumdaki kazadan kurtulan bir annenin kuaförde iken başına gelen tehlikeli olaylardan sonra, çıkışta kafasını delip geçen bir taş parçası ile ölümünden
sonra Nick ve arkadaşları, bu ölümlerin tesadüf olmadığını anlayacak, araştırmalar yapacak ve kendileri gibi kazadan kurtulmuş ve ölüm sırasını atlatmış insanların olduğunu öğreneceklerdir.

Aynı zamanda Nick, olacak olan ölümleri rüyasında ve uyanıkken bazı görüler şeklinde fark etmektedir. Şimdi sıra Janet ve Hunt'a gelmiştir. Onları uyarmış olsalar da, onlar bu durumu saçma bulacak, Hunt, gittiği bir yüzme havuzunun suyu çeken yüksek basınçlı bölüme kendini kaptıracak ve bedeni parçalanarak ölecektir ancak Janet'i, arabasını yıkadığı sırada arabanın içine dolan su ile boğularak ölmesinden son adan Lori kurtaracaktır.

Janet'in kurtulmasından sonra sıranın atladığını ve ölümlerin sona erdiğini sanan Nick, Lori, Janet ve George, her şeyin bittiğini düşünecek ancak bu sırada Nick, stadyumda önünde oturan kovboy şapkalı adamı hatırlayacak, sıranın O'nda olduğu için kendilerine bir şey olmadığını düşünüp adamı arayacaklardır. Adamı hastanede bulan Nick, O'nu kurtarmak üzere iken, hastanedeki odasının içine üstten gelen suyun akması ve sonrasında üst kattaki havuzun adamın üzerine çökmesi ile adam ölecektir, kurtaramayacaklardır.





Sonrasında sıra George'ye gelecek, Nick, George, Lori ve Janet'ın ölümlerini yine bir görü sayesinde görecek ancak bunu gördükten sonra kendine geldiğinde, George'ye dikkat etmesini söylediği sırada, George'ye bir kamyon çarpacak ve ölecektir.

Sonrasında Nick, Janet ve Lori'yi kurtarmak için gittikleri sinema salonuna gidecek, burada patlama ile ölmesi düzenlenen olaya engel olacak ve son olarak üçü, Nick, Lori ve Janet hayatta kalacaktır.

Aradan iki hafta geçecek, her şeyin bittiğini düşündükleri bir sırada, hep birlikte cafede otururlarken cafenin içine giren bir kamyon ile hepsi ölecektir. Böylelikle film son bulur.

Yine filmdeki herkesin ölmesi ile sonuçlanan, ölüm olgusunu atlatabilen kimsenin kalmadığı, dehşet verici ölüm görüntülerinin olduğu, serinin dördüncüsü olan film, gizem, gerilim ve korku filmdir.