Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Eylül 2019 Perşembe

Sinema: Ocean's Sekiz 8 - Ocean's Eight - Macera Danny Ocean'nın Kardeşi Debbie Ocean İle Devam Ediyor... / Konusu, Özeti, Afişler

Ocean's Sekiz - 8, Ocean's Eight

Oyuncular; Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter
Yönetmen; Gary Ross
Tür; Komedi, Suç, Polisiye

Konusu; Film, Ocean's serilerindeki usta hırsız Danny Ocean'nın ölümünden sonra, kız kardeşi Debbie Ocean'ın, 5 yıllık hapis cezasının bitmesi sonrasında, sekiz kişilik oluşturduğu ekibi ile çok değerli mücevherleri çalmak için düzenledikleri soygunu konu almaktadır.

Özeti; Danny Ocean'ın kız kardeşi olan Debbie Ocean, daha önceki bir dolandırıcılık olayı yüzünden beş yıl hapis cezası almıştır ve cezası süresince yapacağı soygunu planlamıştır.





Hapisten çıkan Debbie, önce en yakın arkadaşı Lou ile görüşür ve O'na planladığı mücevher soygunundan bahseder.

Pahalı içkilere su katarak geçimini sağlayan Lou, bu teklifi kabul edecek, ardından bu soygun için gerekli olan elemanları bulmaya başlayacaklardır. 

Bilgisayar hackerı olan Dokuz Top'u, modacı olan Rose'u, usta bir hırsız olan Constance'yi, ev hanımı ve dolandırıcı olan Tammy'i, mücevherler konusunda uzman Amita'yı, sonrasında O'nu da ekibe dahil etmek zorunda kalacakları Daphne Kluger'ın Met balosunda boynunda sergileyeceği elmas kolyeyi çalmak için hepsini bir araya getirirler. Soygun için hapiste 5 sene boyunca plan yapan Debbie, yapılması gereken her şeyi bilmektedir. Önce Met balosunda Daphne, elmas kolyeyi takacağı için O'nun gece için giyeceği elbisesini modacı Rose'un hazırlaması için gereken çalışmaları yaparlar ve egosuna yenilen Daphne, o gece için Rose'dan kendi elbisesini tasarlamasını isteyecektir. Sonrasında her yeri kameralarla izlenen salonun bütün bilgisayar işlerini ve kamera görüntülerini istedikleri şekilde ayarlaması için hacker Dokuz Top, çalışmalara başlayacaktır.





Tammy ise, balo gecesi içeriden olayı desteklemek için bir çalışan olarak Met balosunun organizasyon işinde yer alacaktır.

Planladıkları şey, Daphne, balo gecesinde boynunda kolye ile gezerken O'ndan bir şekilde kolyeyi çalmaktır ve bunun için kolyenin balo gecesinden önce denenmesi anlarında, Rose'un da yardımları ile kolyenin görüntülerini alacaklar, bu sayede 3d yazıcı ile zirkonyumdan oluşan sahtesini basacaklardır. 

Bu sahte kolye ile orijinalinin yerini değiştirecekler ve bunun içinde usta hırsız olan Constance, iş başına geçecektir. Bu işi kameraların olmadığı tek yer olan kadınlar tuvaletinde yapacaklardır ve Daphne'nin balo gecesi kadınlar tuvaletine gitmesi ve  kusması için yemeğine gereken ilacı da, organizasyonun mutfağında işe giren Lou koyacaktır. Aynı zamanda elmas kolyeyi çaldıktan sonra O'nu parçalara ayırıp çıkarmayı planlamaktadırlar, bunu da mücevherler konusunda uzman Amita yapacaktır. Bunlarla birlikte balonun düzenlendiği yerin güvenlik sistemini beğenmeyip, güvenlik sistemlerini değiştirmelerini sağlamak için öncesinde içeride bir güvenlik açığı oluşturacaklar, elmas kolyenin özel bir mıknatıs ile çıkarıldığını anladıktan sonra, O'nun için özel bir mıknatıs ayarlayacaklar ve elması çaldıktan sonra Daphne'yi sürekli takip eden kişiler, boynunda göremeyince bütün salonu boşaltıp arama yapacaktır ve bu sırada sergilenen diğer mücevherleri de çalmak için fırsat bulacaklardır.









Aslında Debbie için her şeyden önemlisi, kendisini hapse tıktıran eski sevgilisininde o geceye katılmasını sağlayacaklar ve elmasın çalınması suçunu O'nun üzerine yıkacaklardır.

Bütün planları yaptıkları gibi uygulayan ekip, sahte elması gerçek elmasmış gibi havuza düşmüş süsü vererek, elmasın güvenliğini sağlayan insanları oyalayıp dışarı çıkacaklardır. Sonrasında, bu olayların yarısında neler döndüğünü anlayan ve elmas kolyeyi taşıyan Daphne'yi de ekibe dahil edecekler ve Daphne,  Debbie'nin eski sevgilisinin cebinde bulunan elmas parçasını, polisin bulacağı yere çıkaracak ve Debbie'nin soygun ile ilgili bütün planları uygulanmış olacaktır.

Son olarak herkes payına düşen paraları alıp, hayalindeki hayatı yaşamaya başlayacak ve Debbie, abisi Danny'nin mezarına giderek, '' sen buna çok sevinirdin '' sözlerini söyledikten sonra film son bulacaktır.

Yine bir yıldız geçidinin sahnelendiği filmde, bu sefer hepsi kadın olan Sandra Bullock, Cate Blanchett, Anne Hathaway, Sarah Paulson, Rihanna, Helena Bonham Carter gibi ünlüler rol almaktadır. Oldukça eğlenceli ve sürükleyici, diğer Ocean serilerindeki heyecanı aratmayan komedi, suç ve polisiye filmidir.