Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

16 Eylül 2019 Pazartesi

Uzaylı Yaratık Filmleri- Uzaylı İstilası Filmleri - Uzaylı Varlıklar Konulu Filmler Listesi

Çin Seddi, The Great Wall

Oyuncular; Matt Damon, Jing Tian, Pedro Pascal
Yönetmen; Yimou Zhang

Özeti; Film çok eski tarihi zamanlarda geçmektedir, daha henüz barutun yeni keşfedilmesi söz konusudur. Uzunluğu 8851 km nin üstünde ve yapımı 1700 yıl süren Dünya harikası olan Çin Seddi'ni konu alan ve aslında Çin Seddi böyle bir sebepten dolayı yapılmış imajı veren filmdir. Yani uzaydan gelen ve Dünya'yı istila etmeye çalışan canavarımsı özellikleri olan varlıklardan korunmak için Çin Seddi'nin yapılmış olduğu düşünülmektedir.

Özeti için tıklayınız.
Yok Oluş, Annihilation

Oyuncular; Natalie Portman, Jennifer Jason Leigh, Gina Rodriguez
Yönetmen; Alex Garland

Özeti; Film de, uzaydan gelen bir varlık türü söz konusudur ve bu varlık türü göktaşı şeklinde yeryüzüne iner ve bir deniz fenerinin içine girer. Bu deniz fenerini merkez alan bu varlık türü küre şeklinde çevresine doğru belirli bir orantı ile yayılan ismine parıltı dedikleri bir alan oluşturmaya başlar. Ve bu alanın içindeki herşey mutasyona uğramaya başlar, yapısı değişir bambaşka canlılar, organizmalar olmaya başlarlar. İşte filmimiz, bu parıltı alanı dışındaki insanların bu alanın içinde neler olduğunu anlamaya çalışması üzerine, içeriye gönderilen görevlilerin başına gelenleri anlatmaktadır ve konu bu olaylar çerçevesinde gelişmektedir.

Özeti için tıklayınız.
5. Dalga, The 5th Wave

Oyuncular; Chloë Grace Moretz, Nick Robinson, Alex Roe
Yönetmen; J.Blakeson

Özeti; Film bir uzaylı istilası filmidir ve önceden insanların aralarına ajanlar göndererek bilgi toplayıp saldıracakları gün geldiğinde 1.2.3.4.5. dalga olarak insanlığa saldırmalarını ve bu saldırı esnasında insanların başlarına gelenleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Oblivion

Oyuncular; Tom Cruise, Olga Kurylenko, Morgan Freeman
Yönetmen; Joseph Kosinski

Özeti; Film, Tet isimli uzaylı bir işgalci varlık sisteminin dünyayı işgal etmesi sonucu yaşanan olayları konu almaktadır. Jack Harper ve Vika, Nasa için çalışan iki astronottur ve Tet isimli işgalci sistemi kontrol etmek üzerelerken Tet, Jack ve Vika'yı esir alarak onların Klonlarını yapmıştır ancak bu durum filmin sonlarında anlaşılmaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Transformers 1

Oyuncular; Shia LaBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel
Yönetmen; Michael Bay

Özeti; Film, evrende Cybertron isimli bir gezegende yaşayan Transformers isimli robotik makinelerin, bağımsız robot organizmalar olmuş bazı varlık gruplarının, kendilerine ait olan Küp (AllSpark) isimli bir yeniden yaratma sistemini bulmaları için dünyaya gelmelerini ve bu gelişleri sonrasında dünyada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Pasifik Savaşı 1, Pacific Rim 1

Oyuncular; Charlie Hunnam, Idris Elba, Rinko Kikuchi
Yönetmen; Guillermo del Toro

Özeti; Film, Dünya Kaiju isimli dev yaratıkların saldırısı altında iken, insanların ürettiği Jaeger isimli dev robotların, Kaiju'lara karşı insanlığı korumasını konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Yasak Bölge 9, District 9, Dokuzuncu Bölge

Oyuncular; Sharlto Copley, Jason Cope, Nathalie Boltt
Yönetmen; Neill Blomkamp

Özeti; Film, Güney Afrika'nın Johannesburg kentinin üzerine yerleşen bir uzaylı ana gemisinden çıkarılan 2 milyona yakın uzaylı varlığın, dünyaya indirilmesi sonucunda, 9. Bölge olarak adlandırdıkları bir bölgeyi bu uzaylı varlıklara veren insanların, bu bölgedeki uzaylılarla arasında geçen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Yukarıdaki Tehlike, Beyond Skyline, Gökyüzünün Ötesinde

Oyuncular; Frank Grillo, Jonny Weston, Bojana Novakovic
Yönetmen; Liam O'Donnell

ÖzetiFilm, Dünya'yı istila edip kaçırdıkları insanların beyinlerini, zihinlerini alarak kendileri için asker yapan uzaylı varlıklar ile mücadele eden insanların yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Rupture

Oyuncular; Noomi Rapace, Michael Chiklis, Peter Stormare
Yönetmen; Steven Shainberg

Özeti; Film, Dünya'yı istila etmek isteyen bir kaç uzaylı varlığın deneyler yaparak, kaçırdıkları insanları da kendileri gibi uzaylı yapmaya çalışmalarını konu almaktadır. 

Özeti için tıklayınız.


Uzay Oyunları, Ender's Game

Oyuncular; Harrison Ford, Asa Butterfield, Hailee Steinfeld
Yönetmen; Gavin Hood

Özeti; Film, 2070 yılı dünyasında geçmektedir ve bu yıllarda dünyaya saldıran Bugger ismindeki uzaylı varlıkları, insanların, çok zeki olan çocukları kullanarak yok etmek için gösterdikleri çabaları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Hayat, Life

Oyuncular; Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds, Rebecca Ferguson
Yönetmen; Daniel Espinosa

Özeti; Film, uzayda araştırmalar yapan bir grup astronotun, sonrasında Mars gezegeninden getirdikleri bir organizmanın, zamanla büyüyerek bir yaratığa dönüşmesi sonucu, bütün astronotlara saldırmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
İstila, The Invasion

Oyuncular; Nicole Kidman, Daniel Craig, Jeremy Northam 
Yönetmen; Oliver Hirschbiegel, James McTeigue

Özeti; Film, uzaydan gelen bir uzay aracının arıza yaparak dünyaya düşmesi sonucunda, enkaz parçalarının arasında gelen uzaylı bir organizmanın, insanların vücuduna yerleşerek, onları uzaylı bir varlık yapmasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Şey, The Thing

Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Adewale Akinnuoye-Agbaje
Yönetmen; Matthijs van Heijningen Jr.

Özeti; Film, Antartika'da araştırmalar yapan bir grup bilim insanı ve araştırmacıların, buzulların altında buldukları uzaylı bir yaratık ile sonrasında yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Prometheus

Oyuncular; Noomi Rapace, Michael Fassbender, Charlize Theron
Yönetmen; Ridley Scott

Özeti; Film, Peter Weyland isminde bir iş adamının 2093 yıllarında, 17 kişilik bir mürettebat ile bir bilim araştırma gemisi hazırlayarak, evrende bilinmeze yolculuk edip, neden, nasıl ve kimin insanoğlunu yarattığı üzerine bilgiler toplaması amacıyla çıkılan yolculukta, uzaylı yaratıklarla başlarına gelen olayları konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Kurtuluş Günü - Independence Day

Oyuncular; Will Smith, Bill Pullman, Jeff Goldblum  
Yönetmen;  Roland Emmerich

Özeti; Film, bir anda dünyanın atmosferinin çevresinde beliren dev bir uzaylı ana gemisinin, sonrasında dünyayı çevreleyerek insanlara saldırmasını ve bu saldırı sırasında insanların kurtulmak için verdiği mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.


Yenilmezler 3 Sonsuzluk Savaşı - Avengers 3 Infinity War

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joe Russo, Anthony Russo

Özeti; Film, evrende gezegenleri istila ederek, üzerinde yaşayan varlıkları öldürmeyi kendine vazife edinmiş Thanos ismindeki bir zorbanın, yenilmezler grubu ile yaşadığı mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti için tıklayınız.
Dünyalar Savaşı, War Of The World

Oyuncular; Ty Simpkins, Tom Cruise, Dakota Fanning
Yönetmen; Steven Spielberg

Özeti; Dünya üstün ve zeki varlıklar tarafından istila altına girmiştir ve insanların henüz bundan haberleri yoktur. Uzaylı varlıklar yerin altına silahlar yerleştirmiş ve zamanı gelince bu silahları ortaya çıkararak insanları yok etmeye çalışacaktır.

Özeti için tıklayınız.


Yarının Sınırında, Edge Of Tomorrow

Oyuncular; Tom Cruise, Emily Blunt, Bill Paxton
Yönetmen;  Doug Liman

Özeti; Dünya uzaylı varlıkların istilası altında kalmıştır ve insanlık bu uzaylı varlıklardan kurtulmanın yollarını aramaktadır. Öyle ki bu varlıkların çok farklı özellikleri vardır. Bu uzaylı varlıkların Alfa olanlarını öldüren insanlar zamanda geriye gidebilme özelliğine sahip oluyorlar ve öldükleri zaman bir gün öncesinde yeniden uyanıyorlar, hiç bir şey olmamış gibi.

Özeti için tıklayınız.
Şeytan Kapısı - Devil's Gate

Oyuncular; Amanda Schull, Milo Ventimiglia, Shawn Ashmore
Yönetmen; Clay Staub

Özeti; Film, şeytan kapısı olarak adlandırılan bir kasabanın içindeki arazide olan bir evde kaybolan Maria ve oğlundan sonra, bu olayı araştırmak için bölgeye gelen FBI ajanının uzaylı varlıklarla yaşadığı olayları konu almaktadır.


Özeti için tıklayınız.
Sessiz Bir Yer, A Quiet Place

Oyuncular; Emily Blunt, John Krasinski, Millicent Simmonds
Yönetmen; John Krasinski

Özeti; Bu filmde dünyayı istila etmiş tamamen sese duyarlı olan varlıklar vardır. Bu varlıkların görme özelliği yoktur ama en küçük çıtırtıyı bile çok iyi duyabilmektedirler. Filmde 3 çocuklu bir aile vardır ve çocuklarından en küçüğünü ihmalleri neticesinde bu varlıklara kaptırırlar ve çocuk ölür. Aile tamamen sessiz bir yaşama uyum sağlamış şekildedir, hiç biri birleri ile konuşmazlar, işaret diliyle anlaşmaktadırlar. Yol güzergahları belirlidir, ses çıkarmayacak şekilde düzenlemişlerdir. 


Özeti için tıklayınız.


Siyah Giyen Adamlar 1, Men In Black 1

Oyuncular; Will Smith, Tommy Lee Jones, Linda Fiorentino
Yönetmen; Barry Sonnenfeld

Özeti; Film, Dünya'da gizli bir şekilde yaşayan uzaylı ırk ile ilgilenen, siyah giyen adamlar olarak ifade edilen ve MIB isminde olan bu gizli örgütün, gezegeni uzaylılardan korumasını ve bu sırada yaşanan olayları konu almaktadır.


Özeti için tıklayınız.