Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

18 Eylül 2019 Çarşamba

Sinema: Ocean's 13 - Ocean's Thirteen - Ocean's Ekibi Bir Otelin ve Beş Elmas Ödüllerinin Peşinde... / Konusu, Özeti, Afişler

Ocean's 13 - Ocean's Thirteen

Oyuncular; George Clooney, Brad Pitt, Matt Damon, Andy Garcia, Al Pacino
Yönetmen; Steven Soderbergh
Tür; Suç, Polisiye, Komedi

Konusu; Ocean's ekibi şimdide, ekibin üyesi olan Reuben Tishkoff'un hisselerine zoraki yoldan sahip olan Willie Banks isimli otel sahibinden intikam almak, işlerini ve yeni yaptırdığı lüks otelini kapattırmak ve sahip olduğu beş elmas ödüllerini çalmak için bir araya gelmişlerdir ve film, bu yeni amaçları için gösterdikleri mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Reuben Tishkoff'un sahip olduğu hisselerini zoraki yollarla elde eden Willie, bu hisseler ile son derece lüks bir otel açacaktır ve bu otelin tek sahibi olarak kendisi bulunacaktır.







Bu olay sonrasında Reuben, kalp rahatsızlığı geçirecek, hastaneye kaldırılacak ve O'nu ziyaret etmeye gelen Ocean ekibi, kendisinin neden bu duruma geldiğini öğrenince, öncelikle Danny, kibarca giderek Willie'den hisseleri geri vermesini isteyecek ancak Willie, Danny'i tehdit ederek geri gönderecektir.

Bunun üzerine kendisinden ne şekilde bir intikam almanın doğru olacağını düşünen ekip, yeni açacağı oteli kapattırmak, açılış gecesinde oynanacak olan kumar oyunlarında hileler yapmak ve Willie için en önemli olan şey olarak, beş elmas ödüllerini çalmak olduğuna karar vereceklerdir.

Ancak elmasları, bu iş için kendilerinden yardım istedikleri Terry istemiştir ve bu durumda Ocean ekibinin işine gelmiştir. Terry'de bu planda rol alacaktır ve kendi imkanlarınca Ocean ekibine yardım edecektir. Çünkü Terry'de, Willie'den hoşlanmamaktadır ve aynı zamanda rakiptirler. Ne yapacaklarına karar verdikten sonra inceleme ve araştırmalara başlarlar. Açılış gecesinde rezonans yöntemi ile otelde deprem yaratacaklar, otele giden zarlarda hileler ayarlayacaklar, kartları hileli şekle getirecekler, otelin ilk açıldığı gün otelciler kurulu tarafından inceleme ve araştırmaya gelen görevlinin çok kötü şartlar içinde otelde kalmasını sağlayacaklar ve bu sebeple yeni beş elmas ödülünü alamayacağı gibi otelin kapanması tehlikesini de yaşatacaklardır.






Ve otelin kumarhanesi bir yapay zeka tarafından denetlenmektedir ve bu yapay zekayı bozabilmek için Willie'nin uzun zamandır beklediği, Samsung'un henüz piyasaya çıkmamış yeni telefon modelini kendileri gönderecek, içerisine bilgisayar sistemini bozacak maddeler yerleştireceklerdir.

Aynı zamanda açılış gecesi olmadan önce, sanki deprem kontrol merkezinden gelen bir görevli gibi otelin fay hattı üzerinde olduğunu ve bunun için kendilerinin verdikleri aleti kullanmaları gerektiğini söyleyerek Willie'nin özel odasını bu aletin içine yerleştirdikleri kamera ile izleyip, dinleyecekler, Willie'nin sağ kolu olan yardımcısına cinsel uyarıcı koklatarak gece boyunca O'nu saf dışı edecekler ve bu sayede elmasların olduğu odaya gidebileceklerdir.

Hatta ekip elemanlarından biri FBI tarafından deşifre edilecek, bunun üzerine bu elemanın parmak izinden bağlı olduğu ekibin kimler olduğu ortaya çıkacak ve bütün Ocean ekibinin resimli görüntüleri Willie'nin bilgisayarına gidecek ama bu sırada bilgisayardaki görüntüleri fotoshop ile anında değiştireceklerdir. Ve daha önceki bölümünde olduğu gibi yine Linus'un annesinin FBI görevlilerini göndermesi ile işlerini daha da kolaylaştıracaklar, hatta bundan önceki bölümünde sahte altın yumurtayı alan Gece Tilkisi lakaplı hırsız, Terry'nin araması üzerine onlardan önce elması almak için uğraşacak ancak yine sahte elmasları O'na verecekler ve tüm bunlar olurken oldukça komik ve eğlenceli anlar yaşanacaktır.






Sonunda her şeyi yaptıktan ve insanların deprem olduğunu sanarak kaçmasından sonra Danny, Willie ile konuşarak her şeyi kendinin planladığını söyleyecektir ve Willie'nin kendinden emin ve yenilmez görüntüsünü alt üst edeceklerdir.

Bunları duymasına rağmen hala tehdit eden Wille, sonrasında yukarısından helikopterle elmasların bulunduğu camekan kabinin götürüldüğünü görecek ve bu şaşkınlık sonrasında havai fişekler patlamaya başlayacaktır.

Tüm olaylar bitince Ocean's ekibi zoraki olarak Terry'nin elde ettiği para ile hayır işi yapmasını sağlayacaklar ve Reuben'e yine aynı bölgeden arsa alıp hediye edeceklerdir. Bu mutlu görüntüleri sonrasında filmde son bulacaktır.

Oldukça eğlenceli ve komik sahnelerin olduğu, binbir oyunlar sergileyerek amaçlarına ulaşan Ocean ekibinin sıra dışı yöntemlerini bıkmadan ve keyifle izleyeceğiniz, yeni oyuncu olarak Al Pacino'nun da dahil olduğu bir suç, polisiye ve komedi filmidir.