Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

17 Eylül 2019 Salı

Sinema: Ocean's 12 - Ocean's Twelve - Hırslı Bir Rakip, Yeni Bir Ocean's Üyesi ve Yeni Soygunlar... / Konusu, Özeti, Afişler

Ocean's 12 - Ocean's Twelve

Oyuncular;  George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia, Catherine Zeta-Jones, Bruce Wills
Yönetmen; Steven Soderbergh
Tür; Komedi, Suç, Polisiye

Konusu; Film, on bir kişiden oluşan Oceans ekibine şimdide Danny'nin eşi Tess'inde katılmasıyla on iki kişi olarak toplanan ekibin, kendilerini kendisine rakip gören Gece Tilkisi lakaplı başka bir usta soyguncu ile aralarında yaşanan mücadeleyi ve bu sırada yaptıkları yeni bir soygun işini konu almaktadır.

Özeti; İlk filmdeki soygundan sonra Ocean ekibinin peşine Terry düşmüştür ve hepsini teker teker bulmuştur. Bu olay üzerine kendilerine 13 gün süre vererek çaldıkları parasını faizi ile istemektedir, yoksa bunu canları ile ödeyeceklerdir.






Bu tehdit sonrasında bir araya gelen ekip, ne yapacaklarını düşünürler ve Amsterdam'da bir soygun işine gitmeye, bu şekilde bir kaç soygun yaparak Terry'nin parasını toplamaya karar verirler.

İlk önce Amsterdam'da bir evde bulunan tarihi eser değerinde olan bir belgeyi çalacaklardır. Onlara bu işi Le Mark isminde biri vermiştir ve bu sırada Ocean ekibinden olan Rusty, İsabel isminde, hırsızlıkla ilgilenen bir dedektif ile görüşmektedir. Rusty'nin hırsız olduğunu bilmeyen İsabel, o sıralarda Gece Tilkisi lakaplı usta hırsızı aramaktadır ve Amsterdam'da bu iş için bulunmaktadır. 

Ocean ekibi de Amsterdam'da aynı günlerde tarihi belge olan eseri çalmak için planlar yapacak, evin içine girdiklerinde kasayı açacaklar ve kasanın içinde kendilerine bırakılmış bir not ve aynı zamanda Gece Tilkisi'nin biblosunu bulacaklardır. Gece Tilkisi, Ocean ekibi için geç kaldıklarına dair bir not bırakmıştır ve amacı Ocean ekibinden daha iyi bir hırsız olduğunu ispatlamaktır. Gece Tilkisi, Le Mark ile görüşmeye gittiği bir sırada, orada bulunan birinin Ocean ekibinin yaptığı soygundan bahsetmesi üzerine, Le Mark'a onlardan daha iyi olduğunu söyleyen Gece Tilkisi, Le Mark aracılığı ile Amsterdam'da ki bu işi Ocean ekibine kendi ayarlamıştır.





Aynı zamanda Terry'ye de Ocean ekibi ile ilgili bilgileri veren Gece Tilkisi, Terry'den onlardan borcunu istemesini, bu sebeple Ocean ekibinin kendisi ile bir rekabet içine girmesini sağlamıştır.

Amsterdam'da ki bu soygunda notu bulan Ocean ekibi, Gece Tilkisi'nin evindeki tabloları çalarak O'na ulaşacak, O'nunla görüşmeleri sonrasında Gece Tilkisi, onları soygun üzerine bir düelloya davet edecek, kimin daha iyi olduğunun ortaya çıkması için İtalyan müzesinde sergilenen altın yumurtayı önce kim çalarsa bu yarışı kazanacağını ve en iyinin kim olduğunun belli olacağını söyleyecektir.

Ve eğer Ocean ekibi kazanırsa, Terry'e olan bütün borçlarını ödeyeceğini de ödül olarak belirtir. Bunun üzerine Ocean ekibi, planlar yapacak, çok özel bir şekilde korunan altın yumurta için gereken bütün incelemelere başlayacaklar, lazer ışınları, sahte yumurtalar, güvenlik görevlileri, kameralar gibi bir çok güvenlik sistemi ile korunan altın yumurtayı çalma girişimindelerken, onları tablosunun çalınması ile ilgili ihbar eden Gece Tilkisi'nin yüzünden ekipten yedi kişi kamera görüntüleri sayesinde yakalanacaklardır.





Geriye kalan üç kişi, yumurtayı çalma işine devam etmek için aralarına Tess'i de katacaklar, Tess'i ünlü oyuncu Julia Roberts kılığında müzeye sokarak yumurtayı çalma girişiminde bulunacaklardır.

Bu sırada ekipten ayrılmış olan Saul'da onlara katılacak, tam otelin içindeyken müzeye gitme sırasında Bruce Wills, Julia Roberts ile arkadaş olduğu için onlara katılacaktır ve Julia'nın sahte Julia olduğunu anlamadan, onlarla birlikte müzede gezmeye başlayacaktır. 

Bu sırada müzeyi, altın yumurtanın çalınacağını bildiği için dedektif İsabel sürekli izlemektedir ve 5 kişilik ekibin, yanlarında Bruce Wills'de varken çalma girişimlerini görecek ve onları tutuklatacaktır. Bu tutuklanma sonrasında Linus'un ailesinin devletin üst makamlarında çalışması nedeni ile dışarı çıkabilecekler ve bu sırada Gece Tilkisi onlardan önce yumurtayı çaldığı için yarışı kazanmış olduğunu sanacaktır. Ancak yumurtayı Ocean ekibi çalmıştır ve Gece Tilkisi'nin çaldığı yumurta sahte olanıdır.



Ocean ekibine öncesinde Le Mark, orijinal yumurtanın yeri ile ilgili bilgi vermiştir ve bu Ocean ekibinin daha iyi olduğuna inandığı içindir.

Ve Ocean ekibinin bu yakalanma girişimleri tamamen bir kurgudan ibarettir. Aynı zamanda Le Mark, dedektif İsabel'in de babasıdır ve bu olayların bitmesinden sonra, uzun süredir öldüğünü sandığı babası ile İsabel'i Rusty, bir araya getirecektir. 

Sonrasında Danny ve Tess, Gece Tilkisi'nin evine gidecek, O'ndan paralarını isteyecek, hala sahte yumurtayı çaldığını bilmeyen Gece Tilkisi, sonunda kendinin yenildiğini anlayacak ve Terry'nin bütün borcunu faizi ile ödeyecektir. Bu olay sonucunda hem özgür hemde borçsuz olan Ocean ekibi, bu olayı parti ile kutlayıp, başarılarının tadını çıkaracaklardır. Böylelikle film son bulur.

Tam bir yıldız geçidi olan filmde, George Clooney, Brad Pitt, Julia Roberts, Matt Damon, Andy Garcia, Catherine Zeta-Jones, Bruce Wills gibi oyuncular bulunmaktadır ve sırf bu birlikteliğin nasıl gözükeceğini görmek için bile film izlemeye değerdir. Oldukça sürükleyici, komik sahnelerin olduğu, heyecanın sürekli yaşatıldığı, zevkle izleyebileceğiniz bir komedi, suç ve polisiye filmidir.