Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

15 Eylül 2019 Pazar

Sinema: Son Durak 3 - Final Destination 3 - Bir Lunapark Kazasından Kurtulanların Ölüm İle Mücadelesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Son Durak 3 - Final Destination 3

Oyuncular; Mary Elizabeth Winstead, Ryan Merriman, Jamie Isaac Conde
Yönetmen; James Wong
Tür; Aksiyon, Gizem, Gerilim, Korku

Konusu; Son Durak filmleri serisinin 3. sü olan filmde şimdide ölüm olgusu, bir lunaparkta çıkan ve bir çok kişinin ölümüne sebep olan kazadan kurtulanların peşindedir ve film, bu kurtulanların ölümden yeniden kurtulmaya çalışmalarını konu almaktadır.

Özeti; Wendy, sevgilisi ve iki yakın arkadaşı ile kendi okulundan bir çok öğrencinin bulunduğu lunaparka mezuniyetlerini kutlamak ve eğlenmek için gitmişlerdir. Lunaparkta herkes ürkütücü olan bir çok araca binerek eğlenmektedir ve bu araçlara karşı fobisi olan Wendy, hız trenine bindikleri sırada kısa bir süreliğine kendinden geçerek, daha önceki filmlerde olduğu gibi, ileride olacak olan kazayı görür ve kendine geldiğinde yaşananların aynısı gibi devam ettiğine tanık olunca, panik ile çığlıklar atarak hız treni henüz kalkmamışken iner ve O'nunla beraber bir çok kişide trenden inmiş olur.





Ancak sevgilisi güvenlik kolu açılmadığı için inemeyecek, ilk başta Wendy'nin bu söylediklerine inanmayan insanlar az sonra olacak olan kaza sonrasında gerçekleri göreceklerdir.

Hız treni raylardan çıkacak, akıl almaz ve çok ürkütücü şekillerde insanlar ölecektir.

Bu ölümlerden sonra depresyona giren Wendy'e, kurtulan arkadaşlarından olan Kevin, bir kaç gün sonra 180 sefer sayılı uçak kazasında olanlardan bahsedecektir ve onların yaşadıkları olayları anlatacaktır. Kevin'ın kendisi ile dalga geçtiğini sanan Wendy, aradan biraz zaman geçtikten sonra hız treninden inen iki kız kardeşin solaryuma gidip, bronzlaştırma kabinlerinin içinde acı bir şekilde yanarak ölmelerini duyunca, Kevin'ın anlattıklarına inanmaya başlayacak, bunun üzerine lunaparktaki gece çekilen fotoğrafları inceleyecek ve inen herkesin fotoğrafının olduğunu ve ölümleri ile ilgili mesajların bu fotoğraflarda bulunduğunu anlayacaktır. Kevin ile birlikte bu fotoğrafları incelemek için, bir fast foodcunun önünde araba ile servis beklerlerken, önlerinde duran hız treninden inen bir arkadaşlarına, arkadan freni patlamış olan kamyonet çarpacak ve kafasını parçalayarak ölümüne neden olacaktır.






Hız trenindeki oturma sırasına göre ölen bu insanları belirleyen Wendy ve Kevin, sıranın vücut geliştirmek ile uğraşan sporcu bir arkadaşlarında olduğunu anlayacaklardır.

O'na bütün gerçekleri ayrıntıları ile anlatmış olsalar da O inanmayacak ve spor salonunda Wendy ve Kevin'da oradayken keskin kılıçların üzerine düşmesinden kurtulan ölüm ile dalga geçen arkadaşlarının kafası, spor aletlerinin arasında kalıp ezilecek ve ölecektir.

Sonrasında sıra bir markette çalışan arkadaşlarına gelmiştir ve onlarında yanına gidip gerçekleri anlatacaklar, fotoğrafları gösterecekler ama iki kişi olan bu sıradakiler onlara inanmayacak, inanmadıkları gibi dalga geçecek ama az sonra aralarından kız olanının başına çiviler saplanarak ölecektir. Diğerini Wendy, ölümden kurtarmıştır ve O'nun sırası da atlamıştır. Bu olaydan sonra sıra Wendy'nin kız kardeşindedir ve sonrasında Kevin'da, son olarak da sıra Wendy'e gelecektir. Kız kardeşi Julia'yı ölümden kurtarmak için düzenlenen bir festivale giden Wendy, Kevin'ın da bu festivalde görevli olmasından faydalanarak kardeşi Julia'yı, patlayan fişeklerden korkup kaçan bir atın bağlı olduğu ipin boğazına takılarak O'nu öldürmesinden kurtaracaktır.






Bu sırada Kevin'da yanarak ölmekten kurtulacak ancak yaşanan olaylardan ötürü markette arkadaşının ölümünü izleyen ve kendi ölmediği için bu duruma dayanamayan Ian, Wendy'i öldürmek isteyecek ama Ian'ın bedenine düşen metal tabela yüzünden ezilerek, bedeni parçalanarak kendi hayatını kaybedecektir.

Bu olaylardan sonra geriye kalan üç kişi Wendy, Kevin ve Julia, uzun bir süre olaysız yaşayacaklar ve aradan beş ay geçtikten sonra bir metronun içinde karşılaşacaklardır. 

Bu karşılaşma sırasında Wendy yine gelecekte olacak olan metro kazasını görecek, kendine geldiğinde Kevin ve Julia'ya biran önce metrodan inmeleri gerektiğini söyleyecek ama her şey için çok gecikmiştir, metro kaza yapacak, Julia ve Kevin acı bir şekilde ölecek, son olarak metrodan dışarı fırlamış olan Wendy'i de, yeni gelen bir tren çarparak öldürecektir. Böylelikle film son bulur.

Bundan önceki serilerinde hep sonunda bir kaç kişinin yaşaması ile sonuçlanan filmler, bu sefer hepsinin ölümü ile sonuçlanacak şekilde senaryolaştırılmıştır. Ölüm olgusu, listedeki herkesi öldürmüştür. Yine birbirinden dehşet verici ölüm sahnelerinin olduğu, ürkütücü ve sarsıcı anların yaşandığı, serinin 3. filmi olan, gizem, aksiyon, gerilim ve korku filmidir.