Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

19 Eylül 2019 Perşembe

Sinema: X Men 6: Wolverine - The Wolverine - Wolverine'nin Japonya Macerası... / Konusu, Özeti, Afişler

X Men 6, Wolverine - The Wolverine

Oyuncular; Hugh Jackman, Tao Okamoto, Rila Fukushima
Yönetmen; James Mangold
Tür; Macera, Aksiyon, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Japonya'da savaş yıllarında tutsak edilmiş Wolverine'nin, Japonya'ya atılan nükleer bombalardan kurtardığı bir Japon askerinin, yıllar geçtikten sonra yaşlanınca Wolverine'nin kendini iyileştirmesi ve O'ndan sonsuz yaşam özelliğini almak istemesi üzerine yaşanan olayları konu almaktadır.

Özeti; Wolverine, Japonya'nın savaşta olduğu yıllarda yerin altındaki bir kuyuda tutsak edilmiştir ve bombalar atılmaya başladığında O'nu, Yashida isminde bir Japon askeri kurtaracak ancak nükleer bomba ile her yerin ve herkesin yok olması tehlikesinden de Yashida'yı, Wolverine kurtaracaktır ve bu sayede iki dost olarak ayrılacaklardır.






Bu olaylar yaşanırken Yashida, Wolverine'nin mutant özelliklerini görmüş ve O'na hayran kalmıştır.

Aradan yıllar geçecek, Wolverine çok uzaklarda kendi halinde yalnız bir hayat yaşarken O'nu, Yashida'nın gönderdiği Yukio isimli, geleceği görebilme özelliği olan bir kız bulacaktır ve O'na Yashida'nın ölmek üzere olduğunu, bu yüzden son kez kendisini görmek istediğini söyleyecektir. İlk başta bunu kabul etmese de, ölmeden önce Yashida'ya hoşçakal demek isteyen Wolverine, Japonya'ya gidecek, burada Yashida'nın kendisinden sonsuz yaşam gücünü istediğini öğrenecektir. 

Yashida, çok yaşlanmıştır ve ölmek üzeredir ancak Wolverine'nin mutant özelliklerini bildiği için, onları ondan alabilmenin yollarını bulmuştur ve bu özellikleri kullanarak kendisini gençleştirip, sonsuz bir yaşam elde etmeye çalışmaktadır. Açıkça bunu Wolverine'den isteyen Yashida, sonrasında Wolverine'nin tepkisi ile karşılaşacak ancak yanında engerek lakaplı bir mutant ile Wolverine'nin uyurken güçlerini bastırmayı başaracaklar ve sonrasında Yashida'nın öldüğü haberi gelecektir.






Yashida, Wolverine'ye tuzak kurmuştur ve planını sıra ile uygulamaktadır. Yashida, ölmeden önce torunu Mariko'nun tehlikede ve O'nu öldürmek isteyenlerin olduğunu ve mutant özellikleri bu yüzden istediğini söylemiştir.

Bu durumu bilen Wolverine, Yashida'nın cenazesinde Mariko'ya birilerinin saldıracağını fark eder ve O'nu korumak için saldırganlar ile aksiyon dolu bir mücadeleye girer. 

Bu mücadele sonrasında Mariko ile kaçmayı başaracaklar ancak Engerek, Wolverine'nin güçlerini almak için kalbinin çevresine iyileşmesini engelleyen ve güçlerini bastıran bir cihaz yerleştirmiştir. Henüz bundan haberi olmayan Wolverine, eskisi gibi çabuk iyileşememektedir. Mariko ile kaçtıkları yerde, belirli bir süre kalacaklar, burada aralarında duygusal ilişkiler yaşanacak ve Wolverine, uyuduğu bir sırada Mariko'yu kaçıracaklardır. Kaçıranlar Mariko'yu, Engerek'in bulunduğu bir tesise getirmişlerdir ve bu tesiste Yashida'nın adam antinyum maddesinden yaptırdığı dev boyda bir samuray robotu vardır. Ve bu samuray robotun içinde de aslında ölmemiş olan Yashida vardır. Wolverine'nin gelmesini ve O'nun bütün güçlerini bu robot aracılığı ile almayı beklemektedir.






Bu yüzden Mariko'yu kaçırmışlardır ve Wolverine'ye gelmesi gereken yer hakkında not bırakmışlardır.

Ancak Wolverine, Mariko'yu ararken Yashida'nın evine gidecek, burada bir tedavi kabinine girerek kendisinde ne gibi sorunlar olduğunu öğrenmek istediğinde, kalbini çevrelemiş olan ve güçlerini absorbe eden bir cihazı görecektir. Sonrasında kendi elleri ile bedenini kesip bu cihazı çıkaracaktır. Cihaz çıktıktan sonra yeniden eski güçlerine kavuşan Wolverine, orada kendisine saldıran Mariko'nun babasını öldürecek, sonrasında Engerek'in bulunduğu tesise gidip Mariko'yu kurtarmaya çalışacaktır.

Tesisin girişinde Wolverine'yi samuray savaşçıları beklemektedir ve Engerek'in zehirleri ile hazırlanmış oklarla Wolverine'yi vuracaklar, sonunda Wolverine, bayılacak ve gözlerini açtığında kendini tesisin içinde, yanında da adam antinyum maddesinden yapılmış samuray robotunu bulacaktır. Wolverine'nin gücünü pençelerini keserek, kesilen yere bağlantılar ekleyip, bu şekilde alacaklardır ancak bu durumu gören Mariko, olayı engellemek isteyecek, bu sırada Wolverine kurtulup samuray robot ile savaşmaya başlayacaktır.





Ardından Engerek ile de Yukio mücadele edecek, bu sırada Engerek deri değiştirecek ancak Yukio, O'nu öldürmeyi başaracaktır.

Wolverine ile mücadele eden samuray robot ise Wolverine'nin bir elindeki pençeleri kesecek ancak diğerini kesemeden Wolverine, O'nun kafasını koparacaktır. Kafası koptuğu halde hala çalışan robotun içinde Yashida'yı gören Wolverine, bu sırada diğer elindeki pençeleri de kaybedecektir ve Yashida, bu fırsattan istifade ederek Wolverine'nin güçlerini almaya ve gençleşmeye başlayacaktır. Ancak bu durumu gören Mariko, dedesinin ölmediğini ve Wolverine'ye yaptığı acımasızlığa dayanamayıp, dedesini bıçak darbeleri ile yaralayacaktır. 

Böylelikle Wolverine'den güçlerini alamayacak ve kendine gelen Wolverine, pençeleri kesilmiş olsa da, kemikten yapılmış pençelerini çıkararak son darbeler ile Yashida'yı öldürecektir. Bu olaylardan sonra tehlike bitecek ve Wolverine, geldiği gibi geri gidecektir. Böylelikle film son bulur.

Wolverine üzerine kurulu olan film, genellikle Japonya'da geçmektedir. Japon samurayları ile Wolverine'nin aksiyon dolu mücadelelerini izleyeceğiniz, sürükleyici bir macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.