Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Matrix: Reloaded - The Matrix: Reloaded - Matrix 2 - Gözcülerin Saldırısı Altında Olan Zion ve Matrix'i Anlamaya Çalışan Neo... / Konusu, Özeti, Afişler

Matrix Reloaded - The Matrix Reloaded

Oyuncular; Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss
Yönetmen; Lilly Wachowski, Lana Wachowski
Tür; Aksiyon, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Matrix'in ilk bölümünde kaldığı yerden devam etmektedir. Ve bu sefer Neo, Zion'nu yok etmeye çalışan gözcü makineler ile mücadele edecek ve kendisi ve Matrix hakkında çok daha fazla gerçekleri öğrenecektir.

Özeti; Neo'nun, Trinity'i rüyasında öleceğini görmesi ile başlayan film, sonrasında Zion'luların bir toplantısı ile devam etmektedir. Niobe ve Morpheus'un komutasında olan ekip ile bir toplantı yapan Zion'lular, 250.000 civarında gözcü makinenin hızla Zion'a yaklaştığını öğrenirler. Morpheus, bu konuda kahin ile görüşülmesini tavsiye eder ve toplantı alanına ajanlar gelmeye başlar.






Neo'nun ajanlarla olan mücadelesinden sonra gemileri Nabukat Nazar'a binecekler ve hep birlikte Zion'a gideceklerdir.

Zion, dev kapılarla kaplı, özel güvenlik sistemleri ile gözcü makinelerden korunmak için hazırlanmış bir yaşam alanıdır ve bütün insanlar burada toplanmaya başlamışlardır. Bu toplantı sonrasında komutan ve Morpheus, Zion'lulara makinelerle ilgili tehdidi anlatacak ve sonrasında çılgın Zion partisi başlayacaktır.

Parti gecesini Trinity ile geçiren Neo'ya, ertesi gün kahinden bir mesaj gelecek ve Neo, kendi ekibi ile Nabukat Nazar'a binip Zion'dan ayrılacaklardır. Ve Neo, geminin içinde Matrix'e bağlanarak kahin ile görüşmeye gider. Burada kahinin koruması olan Seraph ile karşılaşacak ve O'nunla kavgaya tutuşacak, sonrasında bu kavganın bir test olduğunu anlayacaktır. Ardından kahinle bir kapıdan geçerek bankın üzerinde sohbet etmeye başlayan Neo, kahinin insan olmadığını, bir program olduğunu, Matrix'de ki her şeyin bir program olduğunu, yaşanan olumsuzlukların sistemlerin programları çökertmesi sonucu olduğunu öğrenir ve kahin Neo'ya makinelerin program sistemlerine gitmesi gerektiğini söyler.





Ardından Neo, kahine rüyasını anlatacak, kahin O'na seçilmiş kişi olduğunu ve Zion'u kurtarması ve bunun için anahtarcıyı bulması gerektiğini söyleyecektir.

Merovingian isminde bir program, anahtarcıyı tutsak etmiştir ve Neo, ancak anahtarcıyı kurtararak kaynağa ulaşabilecektir. Bütün bu bilgileri veren kahin, sonrasında buradan ayrılacak ve bulunduğu mekana ajan Smith gelecek, Neo'ya en son yaşadıkları kavgada, kendisine kendisinden bir parça geldiğini ve bu yüzden değişip daha güçlü bir varlık olduğunu söyleyerek, yüzlerce kopyası ile birlikte Neo'ya saldıracaklardır. Aksiyon dolu bir kavgadan sonra Neo, gemiye geri dönecektir.

Bu sırada Zion konseyi, Nabukat Nazar isimli gemiye yardım için iki gemi daha gönderecektir. Ardından Neo, Trinity ve Morpheus ise anahtarcıyı bulmak için Merovingian'ın yanına gideceklerdir. Burada anahtarcıyı vermeyen Merovingian, sonrasında eşi Persephone'nin kendisine ihanet ederek Neo ve ekibine anahtarcının yerini gösterdiğini görecektir. Ancak Persephone'nin bir şartı olur, O'da Neo'nun kendisini Trinity'i öptüğü gibi öpmesidir. Bir aşk öpücüğü ister ve sonunda istediğini alan Persephone, onlara anahtarcının yerini gösterecek, anahtarcıyı alan Neo ve ekibi, aksiyon dolu bir kovalamaca ve kavga yaşayarak, Merovingian'ın mekanından ayrılacaklardır.

Neo, içeride Merovingian'ın adamları ile mücadele ederken, ikizler Trinity, Morpheus ve anahtarcıyı kovalayacak, bu kovalama sırasında Morpheus ikizleri yok edecek ancak peşlerine bu seferde ajanlar takılacaktır. 

Ajanların Morpheus ile anahtarcıyı yok etmesini son anda Neo engelleyecektir. Bu sırada gözcü makineler Zion'a yaklaşmaktadır ve Neo'nun biran önce kaynağa ulaşması gerekmektedir. Anahtarcı, kaynağın olduğu binadan bahseder ve Neo, ekibi ile birlikte bu yüksek güvenlikli binaya girecek, burada kaynağın olduğu kapıya ulaşacakları sırada karşılarına ajan Smith'ler çıkacak ve kendilerine yardım etmek isteyen Trinity ise, Neo'nun O'na Matrix'e girmemesini söylemesine rağmen Matrix'e girecek ve onlara yardım etmeye çalışacaktır. Sonunda kaynağın olduğu odaya giren Neo, burada Matrix'in yaratıcısı, mimarı ile karşılaşır.





Bu mimar, Neo'ya bir anormallik sonucu olduğunu, sorunların hatalar zincirinden kaynaklandığını, daha önce 6 kez Matrix'i yok ettiklerini ve yine Zion'un yok edilmesi gerektiğini söyler.

Ve Neo'nun önüne iki kapı seçeneği sunar, biri Zion'u kurtaracaktır, diğeri ise Trinity'i. Neo, Trinity'i kurtaran kapıyı seçer ve rüyasında gördüğü ana denk geldiği bir sırada Trinity'i ajanlar tarafından vurulduktan sonra yere düşmeden O'nu kurtarır. Bu sırada kurşun yemiş olan Trinity'in bedenine elini sokarak kurşunu çıkaracak ancak yinede ölecek olan Trinity'i, bu seferde yine elini sokarak kalp masajı yaparak hayata döndürecektir.

Sonrasında gemilerine gelen Neo, Trinity ve Morpheus, kehanetin gerçek olmadığını anlayacaklar ve bu sırada gözcü makineler gemilerine saldıracak ve gemilerini yok edeceklerdir. Gemilerinden kaçan Neo ve ekibi, sonrasında Neo'nun eli ile gözcü makineleri durdurması ve yok etmesi ile onlardan kurtulacaklardır. Bu olay sonucunda bayılan Neo'yu, yardıma gelen diğer Zion'lu gemi kurtaracak ve mürettebatın içeride Zion'nun başına gelenleri anlatırken, makinelerin Zion'un belirli kısımlarına yaptığı saldırı sonrasında sadece bir kişiyi kurtarabildik demeleri ile ve O kişinin görüntüsü ile film son bulacaktır.

Matrix serilerinin ikincisi olan filmde aksiyon sahneleri çok fazladır. Neo'nun ajanlarla olan mücadeleleri izlemeye değer film sahnelerindendir. İlk filmi gibi felsefi konuların işlenmediği, daha çok aksiyona önem verilmiş olan bu bölüm, tam bir aksiyon ve bilim kurgu filmidir.