Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

25 Ağustos 2019 Pazar

Sinema: Karınca Adam ve Eşek Arısı - AntMan and the Wasp - Mikro Alemlerin Süper Kahramanları... / Konusu, Özeti, Afişler

Karınca Adam ve Eşek Arısı - AntMan and the Wasp

Oyuncular; Paul Rudd, Evangeline Lilly, Michael Peña
Yönetmen; Peyton Reed
Tür; Aksiyon, Macera, Bilim Kurgu

Konusu; Film, Karınca Adam ile Eşek Arısı sıfatları ile tanınan ve küçülüp büyüyebilen kahramanların, atom altı seviyesindeki bir boyutta mahsur kalmış olan Eşek Arısı'nın annesini kurtarmaya çalışırken yaşadıkları aksiyon dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; 30 yıl önce Dr. Hunk, yani ismi Hope Van Dyne olan eşek arısının babası, eşi ile birlikte bir bombayı etkisiz hale getirmek için verdikleri mücadele sırasında, eşi atom altı seviyelere kadar küçülecek ve orada mahsur kalacaktır. Ve 30 yıl boyunca kendisinden haber alamadıkları bir şekilde Dr. Hunk ve kızı Hope, Janet Van Dyne'ye bir gün ulaşabilecekleri umudu ile yaşamışlardır.








Bu sırada daha önce yaşadığı olaylar yüzünden federaller tarafından ev hapsine alınmış Karınca Adam, yani Scott Lang ise öncesinde atom altı seviyesine gitmeyi başarmış ve oradan geride dönebilmiştir.

Bunun üzerine Dr. Janet'i de rüyasında gördükten sonra Scott ile bir ilişkisi olduğunu düşünen Hope ve Dr. Hunk, Scott'ı ev hapsinden kurtaracaklar ve Dr. Janet'i atom altı seviyedeki boyuttan çıkarmaya çalışacaklardır.

Dr. Janet'in Scott ile iletişime geçtiğini düşünen Dr. Hunk, uzun zamandır atom altı seviyeye inebilmek için geliştirdiği aleti kullanmaya karar verecektir ve bunun için gerekli olan malzemeyi almak için kızı, yani Eşek Arısı aksiyon dolu bir mücadeleye girecek, bu sırada kendisine engel olan ve laboratuvarlarını çalmak ile uğraşan Eva isminde, bedeni moleküler düzeyde ayrışma yaşayarak hem görünmez hemde objelerin içinden geçebilme özelliği olan biri ile tanışacaktır. Eva'nın maksadı ise, sürekli acı çekmesine neden olan ve geçmişte babasının uğraştığı bir çalışma yüzünden kendisini değiştiren bu halden kurtulmaktır. Bunun için Dr. Hunk'ın eşi Janet'i kurtarmak için yaptığı atom altı seviyeye inmek için tasarladığı makinesini kullanacaktır.










Ve konu ile ilgili bütün çalışmalarda küçülüp büyültülebilen laboratuvardadır. Laboratuvarı onlardan çalan Eva, sonrasında tekrar laboratuvarı onlara kaptıracaktır.

Karınca Adam, Eşek Arısı ve Eva arasında uzun soluklu ve aksiyon dolu bir mücadele yaşandıktan sonra laboratuvarı Eva alacak ancak bunun öncesinde içerideyken Dr. Hunk, atom altı seviyeye indiği için bu boyutta eşine ulaşacak ve
Eva, laboratuvarı tekrar büyüttüğünde Dr. Hunk, eşi birlikte geri gelecektir. Atom altı seviyede uzun bir süre kalan Dr. Janet'in yetenekleri gelişmiştir ve Eva'yı dokunuşları ile iyileştirecektir. Kızı ve eşi ile uzun zamandan sonra kavuşan Dr. Janet ile yaşanan duygu yüklü anlardan sonra polislerden kaçmak için yeniden küçülürler ve sonrasında Scott, polisler gelmeden evine yetişecek ve O'da ev hapsinden kurtulacaktır. 

Dr. Hunk ve Dr. Janet'in kendilerine özel bir sahilde küçük bir evi büyüterek yaşamaya başlaması ve Scott ile Hope'ın da bilgisayar ekranlarının karşısında küçülerek dev ekranda sinema izlemesi gibi eğlenceli görüntülerinden sonra film son bulur.

Marvel'in yeni karakterleri olan Eşek Arısı ve Karınca Adam, izlemekten zevk alacağınız türden, hem büyüyüp hemde küçülebilen kahramanların hikayesinin anlatıldığı, yer yer komedi ve dram sahneleri olan macera, aksiyon ve bilim kurgu filmidir.