Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish - Yasa Dışı İşler Yapan Bir Anti-Teröristin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kod Adı Kılıçbalığı - Swordfish

Oyuncular; John Travolta, Hugh Jackman, Halle Berry
Yönetmen; Dominic Sena
Tür; Polisiye, Suç, Gerilim, Aksiyon

Konusu; Film, Gabriel Shear isminde kendisini Amerika'nın güvenliğini sağladığını belirten bir anti-teröristin, hapisten yeni çıkmış usta bir hacker aracılığıyla büyük miktarda bir parayı çalma girişimini konu almaktadır.

Özeti; Film, Gabriel'in filmin sonlarına doğru olması gereken banka soygunu esnasında başlamakta ve soygun sırasında patlayan bomba sonrasında 4 gün öncesine giderek, olayların bu hale nasıl geldiğini açıklamaktadır. Bu olaydan 4 gün önce Ginger isminde ve Gabriel'in yanında çalışan bir eleman, kendileri ile çalışması konusunda ikna etmek için, Stanley Jobson isminde hapisten yeni çıkmış usta bir hackerın evine gitmiştir.





Oldukça çekici ve alımlı olan Ginger ismindeki kadın, sonunda Stanley'i ikna edecektir ve bu ikna yöntemi için Stanley'in her şeyden çok sevdiği kızının hayatını öne sürecektir.

Bu iş teklifini kabul etmek durumunda kalan Stanley, Ginger ile Gabriel'in yanına gidecekler ve burada kendisini 60 saniye içinde halletmesi gereken bir bilgisayar işlemi ile ilgili teste sokacaklardır. Bu testi başaran Stanley'e sonunda milyon dolarlar kazanacağı bir iş teklif edilecek ve Stanley, bunu kabul edecektir. İstenilen iş ise, girmek istedikleri bir banka hesapları için solucan program oluşturmasıdır.

Gabriel'in almak istediği para, ABD çapında uyuşturucuyla mücadeleden sorumlu DEA, 'Kılıçbalığı' kod adlı operasyonunu 1986 yılında iptal edince, 400 milyon dolar gibi yüksek miktarda kara para, kimsenin kullanamayacağı bir biçimde açıkta kalmıştır. Aradan geçen 15 yıllık süre içinde faizlerle 9.5 milyara çıkan bu birikimde Gabriel'in gözü vardır. Gabriel, aynı zamanda Kara Hücre adlı gizli bir anti-terör örgütünün lideridir ve bu parayı uluslararası terörizme karşı vermekte oldukları mücadeleye kaynak olarak aktarmak istemektedir. Fakat paraya ulaşmak için, özel bir güvenlik kodunu kırmak gereklidir ve Stanley Jobson’dan bu paraya ulaşması için gereken bilgisayar solucan programını yapmasını istemektedir.




Stanley, Gabriel'in istediği programı yapacak, sonrasında Gabriel, Stanley'i de yanına alıp adamları ile bankanın içinde bu para çalma olayını gerçekleştireceklerdir.

Bu sırada bir sürü rehinenin üzerine patlayıcı bombalar yerleştirip, polisleri tehdit edecekler ve 4 gün öncesini anlatmak için bıraktıkları olay buradan devam edecektir. 

Ardından parayı kendi hesaplarına geçirdikten sonra Stanley, tutsak alınmış kızı ile birlikte çıkmaya çalışacak ancak Stanley, Gabriel'in yaptığı işleri onaylamadığı için O'na oyun oynamıştır ve saniyeler içinde para hesaplardan geri çıkacak, bunun üzerine ajan olduğu düşünülen Ginger'ın hayatı ile Stanley'i tehdit edecekler ve Stanley, paraları tekrar Gabriel'in hesabına aktaracaktır. Bu olaydan sonra Gabriel, Ginger'ı öldürecek ve dışarıda bekleyen otobüs ile yanında rehineler ve Stanley ile kaçacaktır. Otobüsü bir helikopter alıp havalanacaklar ve sonrasında bir gökdelenin tepesine indirilen otobüsten kaçan Gabriel, helikopterle kaçmak isterken, Stanley, O'nu bir bazuka ile vuracak ve artık Gabriel'in öldüğünü sanacaklardır.



Sonrasında enkaz içinden Gabriel'in cesedi çıkacak ve polisler O'nun öldüğünü düşünürken, aslında Stanley, Gabriel ile çalışırken mahzende O'na benzeyen bir ceset görmüştür ve otopside ki bu cesedin O'na ait olduğunu anlayıp, Gabriel'in ölmediğini, Ginger'in da aslında ajan olmadığını ve kendilerine oyun oynadıklarını anlayacaktır.

Filmin son sahnesi olarak Gabriel ve Ginger, kılık değiştirmiş bir şekilde Monte Carlo'da hesaplarındaki parayı başka hesaplara aktarırlar, ardından terör örgüt liderlerinin ölüm haberleri duyulur ve film böylelikle son bulur.

John Travolta’nın baş rolünü oynadığı, yasa dışı işler yaparak terörizm ile mücadele ettiğini savunan bir mafya babasının icraatlarının konu edildiği film, tam bir aksiyon, suç, polisiye ve gerilim filmidir.