Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

30 Ağustos 2019 Cuma

Sinema: Kayıp Balık Dori - Finding Dory - Kısa Süreli Hafıza Kaybı Olan Sevimli Balık Dori'nin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kayıp Balık Dori - Finding Dory

Oyuncular; Ellen DeGeneres, Albert Brooks, Idris Elba
Yönetmen; Andrew Stanton, Angus MacLane
Tür; Aile, Macera, Komedi, Animasyon

Konusu; Film, Kayıp Balık Nemo'dan tanıdığımız Marlin ve Nemo'nun arkadaşları olan Dori'nin ailesini bulmak için gösterdiği mücadeleyi ve macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Nemo'nun bulunmasından sonra Dori, Marlin ve Nemo ile birlikte yaşamaya başlarlar. Bir gün çocukların okul gezisi sırasında Dori'de bu geziye öğretmen asistanı olarak katılacak, ders sırasında herkesin bir ailesi olduğu konusu konuşulurken, Dori'ye ailesinin nerede olduğu sorulacak ve bu andan sonra Dori, ailesini yavaş yavaş hatırlamaya başlayacaktır. Ardından yanlarından geçen bir vatoz balığı sürüsünün etkisinde kalarak bayılan Dori, bu sırada ailesinin nerede olduğunu hatırlayacaktır.






Baygınlık anında California'daki deniz yaşamı ile ilgili rehabilitasyon merkezinin adını söyler. Bu ismi unutmayan Nemo, Dori uyandığında O'na hatırlatacak ve sonrasında Dori, Nemo ve Marlin yeni maceralarına başlamak üzere California'ya gitmek için yola çıkacaklardır.

Bu yere gitmek için okyanusu aşmak zorundadırlar ve önceki maceralarında tanıştıkları deniz kaplumbağalarından yardım isteyerek California akıntısına giderler. Buraya geldikten sonra ıssız bir yerde, bütün canlıların saklandığı bir alanda Dori, seslice ailesini arayacak ve bu ses çıkarma olayı yüzünden mekandaki vahşi bir ahtapot onları kovalayacaktır. 

Ahtapottan kaçan üçlü, sonrasında rehabilitasyon merkezinin bulunduğu alanın önündeki deniz kıyısına gelecekler ve burada Dori, bazı şeyleri yine hatırlamaya başlayacaktır. Ahtapottan kaçarken kendisine naylon bir atık takılan Dori'yi, rehabilitasyon merkezindeki insanlar alacak ve O'nu karantina alanına götürüp bakımlarını yapmak isteyeceklerdir. Bu yüzden Marlin ve Nemo'dan ayrılan Dori, burada ahtapot Hank ile tanışacaktır. Hank, akvaryumda yaşamak için Dori'nin yüzgeçindeki etiketi istemektedir ve bu yüzden Dori'yi kandırmaya çalışmaktadır.






Ama sonrasında etiketi almak için Dori ile bir anlaşma yapacaklar ve Dori'nin ailesini bulmasına yardım ederse, etiketi O'na verecektir.

Bunun üzerine Dori'yi bir cam şişeye alan Hank, Dori'ye rehabilitasyon merkezinin haritasını gösterecek, gitmeleri gereken yerleri bulacaklar, bu alanlara komik ve aksiyon dolu olaylar yaşayarak ulaşacaklar, bu sırada Nemo ve Marlin'de dışarıdaki deniz aslanları ile tanışıp onlardan yardım isteyecek ve kendilerine yardım eden deniz aslanları, onları bir deniz kuşu olan Becky ile tanıştıracaktır. 

Becky ise, Marlin ile Nemo'yu bir çocuk kovası ile rehabilitasyon merkezine uçurarak sokacak, burada Becky, onları kaybedecek ve sonrasında Marlin ve Nemo, kendilerini rehabilitasyon merkezinin içindeki bir havuzda bulacaklardır. Bu sırada Dori ise rehabilitasyon merkezindeki Kader ismindeki balina arkadaşı ile buluşmuş, geçmişini daha da çok hatırlamış, aynı zamanda Kader'in yanındaki arkadaşı ve ekolokasyon uzmanı beyaz balina sayesinde, boruların içinden geçerek ailesine ulaşmayı umut ederken, boruların içinde Nemo ve Marlin ile karşılaşmıştır.






Sonrasında ailesini aramaya hep birlikte devam eden üçlü, karantina alanındaki akvaryumlara gidecek, burada ailesinin yıllar önce gittiğini öğrenen Dori, yanlışlıkla okyanusa düşecek ve ailesinin bıraktığı deniz kabuklarını ile karşılaşıp, onları takip ederek sonunda annesi ve babasına ulaşacaktır.

Ardından Nemo ve Marlin, kamyonette kalmıştır ve onları bulmak için uğraşan Dori, yanına balina dostlarını da alacak ve ahtapot arkadaşı Hank ile, Nemo ve Marlin'i kamyonetten kurtaracak ancak bu sefer Hank ile kendisi kamyonette kalacaktır. Son olarak Hank ile birlikte plan yapan Dori, kamyoneti okyanusa sürmeyi başaracaklar ve içindeki bütün balıklarla beraber arkadaşlarının ve ailesinin olduğu bölgeye kamyonetle beraber düşeceklerdir. 

Bütün olaylar bitince kendi evlerine dönen Dori, Marlin ve Nemo, yanlarına Dori'nin anne ve babası, Hank ve balina dostlarını da alarak mutlu bir şekilde yaşayacaklardır. Böylelikle film mutlu bir şekilde son bulur.

Oldukça eğlenceli ve sürükleyici bir konusu olan film, Kayıp Balık Nemo'nun ikinci devam filmidir. Dori'nin hafıza problemi yüzünden yaşanan komiklikler, animasyon görsellerinin çok iyi görünmesi, filmi zevkle izlemenize sebep olmaktadır. Her yaştan insanın izleyebileceği aile, macera, komedi ve animasyon filmidir.