Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How to Train Your Dragon - Vikingler ile Ejderhaların Macera Dolu Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Ejderhanı Nasıl Eğitirsin - How to Train Your Dragon

Oyuncular; Jay Baruchel, Gerard Butler, America Ferrera
Yönetmen; Chris Sanders, Dean DeBlois
Tür; Aksiyon, Komedi, Aile, Macera, Animasyon

Konusu; Film, üzerinde Vikinglerin yaşadığı Berk ismindeki bir adada, Vikinglerin ejderhalarla olan macera dolu hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Okyanusun ortasında Berk isminde bir adada yaşayan Vikingler, ejderhalarla savaş içindedir. Ergenlik zamanına gelen bütün Vikingliler ejderha öldürmek ile ilgili eğitimler almaktadır ve topluluğun kralı olan Zebellah'ın oğlu Hıçkırık'da, ergenlik zamanlarına gelmiş ve ejderhalarla ilgili eğitimler alması gerekmektedir. Ancak ejderhaların adaya saldırdığı bir günde Hıçkırık, kendi tasarladığı bir silah ile en güçlü ejderhalardan biri olan Gecenin Öfkesi'ni yakalayacaktır. 








Kimsenin haberinin olmadığı bir alana düşen Gecenin Öfkesi'ni bulan Hıçkırık, O'nu öldürmeye çalışırken bunu yapamayacak ve ejderha ile dost olmaya başlayacaktır.

Bu sırada kuyruğu koptuğu için uçamayan gecenin öfkesi de Hıçkırıktan hoşlanacak, ve sonrasında Hıçkırık O'na yapay bir kuyruk yapacak, ardından beraber uçmaya başlayacaklardır. Bu sırada Gecenin Öfkesi ile olan dostluğu neticesinde ejderhalar ile ilgili bilgilenen Hıçkırık, Vikinglerin arasında ejderhalar ile ilgili bütün testlerden kendi yöntemleri ile başarı sağlayacak ve sonunda ödül olarak bir ejderhayı öldürme sırası O'na verilecektir. 

Ancak Gecenin Öfkesi ile olan dostluğu sonrasında ejderhalara karşı sempati duyan Hıçkırık, ejderhayı öldüremeyecek, bu sırada panik yapan ejderha Hıçkırık'a saldıracak, uzaklardan Hıçkırık'ın durumunu hisseden gecenin öfkesi O'na yardıma geldiği sırada Vikingler, Gecenin Öfkesi'ni yakalayacaklar ve kafese kapatacaklardır. Babasına ve Vikinglere ejderhaların aslında zararsız olduğunu ve onlarla dost olunabileceğini anlatamayan Hıçkırık, aslında ejderhaların bir mağarada yaşadıklarını da ağzından kaçırır ve Vikingler, yanlarına Gecenin Öfkesini'de alarak bu mağaraya gidip, bütün ejderhaları yok etme planı yaparlar. 







Ancak bu mağarada Alfa olan dev bir ejderha vardır ve Vikingler, mağaraya gidince çıkan küçük ejderhaların ardından, Alfaları çıkacak ve O'nunla mücadele etmek zorunda kalacaklardır. 

Bu sırada adada bırakılan Hıçkırık, arkadaşları ile adada kafeslerde olan ejderhaları alacaklar ve üzerilerine binerek bu mağaranın olduğu alana gelecekler ve Gecenin Öfkesi'ni kurtararak, Alfa olan ejderha ile savaşıp O'nu mağlup edeceklerdir. 

Bu mücadele sırasında Vikingler de aslında ejderhaların zararsız olduğunu anlayacak ve Gecenin Öfkesi ile Hıçkırığın dostluğu onlara örnek olacaktır. Sonrasında ejderhaları öldürmekten vazgeçen Vikingler, artık Berk adasında onlarla birlikte yaşamaya başlayacaklardır. Böylelikle film son bulur.

Birbirinden renkli ve eğlenceli ejderhaların görüntüleri ile, Vikinglerin komik hallerini izlemekten zevk alacaksınız. Sürükleyici ve animasyon filmi sevenler için kesinlikle izlenmesi tavsiye edilebilecek türden bir yapım olan, 2 ile 3. bölümlerininde olduğu, aksiyon, komedi, aile, macera ve animasyon filmidir.