Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

29 Ağustos 2019 Perşembe

Sinema: Şeytan Kapısı - Devil's Gate - Başka Bir Boyuttan Gelen Uzaylı Varlıkların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Şeytan Kapısı - Devil's Gate

Oyuncular; Amanda Schull, Milo Ventimiglia, Shawn Ashmore
Yönetmen; Clay Staub
Tür; Gerilim, Gizem, Bilim Kurgu

Konusu; Film, şeytan kapısı olarak adlandırılan bir kasabanın içindeki arazide olan bir evde kaybolan Maria ve oğlundan sonra, bu olayı araştırmak için bölgeye gelen FBI ajanının uzaylı varlıklarla yaşadığı olayları konu almaktadır.

Özeti; Şeytan kapısı olarak adlandırılan bir kasabanın yakınlarında bir bölgede yaşayan Jackson Pritchard'ın eşi ve oğlu, bir gün aniden kaybolur ve bu kayboluş üzerine Maria'nın kız kardeşi, kardeşini uzun zaman göremeyince polise başvurur. Bu başvuru sonrasında bölgeye FBI ajanı Daria gelecek ve olayı araştırmaya başlayacaktır. Öncelikle kayıp ilanını neden eşi Jackson'ın vermediğinden şüphe duyan Daria, polis Coll ile Jackson'ın evine gidecek, Jackson onları dışarıda tüfekle karşılayıp, evden biran önce ayrılmalarını isteyecek, ama bu durum çok şüphe uyandırdığı için polis ve ajan, Jackson'ı etkisiz hale getirip evi aramak için eve gireceklerdir.






Evin içinde Maria ve oğlunu bulmayı umut eden ajan Daria, evin her yerini aradıktan sonra bodrumdaki kapalı alana gidecek ve orada kafesin içinde insana ve hayvana benzemeyen bir yaratık görecektir.

Bu yaratığın ne olduğunu anlayamayan ajan, dışarı çıkacak ve Jackson'a bunu sorduğunda O'nun iblis olduğu cevabını alacak, kendisine tam olarak bilgi vermeyecek ve sonrasında birden bire hava kapanacak, şimşekler çakmaya başlayacak ve bulundukları yere yıldırımlar düşecektir. 

Kendilerini korumak için ajan, polis ve Jackson eve girerler ve içeride Jackson, yaratıkla ilgili biraz daha bilgi verecektir. Bu sırada evlerinin önüne bir yıldırım düşer ve Jackson, eşinin geldiğini söyleyerek ajanı da yanına alır ve yıldırımın düştüğü yere giderler. Burada eşi çıplak bir şekilde yerde yatıyordur ve bu olanların ne anlama geldiğini anlayamayan ajan, sonrasında olanları yıldırımla gelen Maria'dan öğrenecektir. Aslında bu yaratıklar başka boyuttan yaratıklardır ve Jackson ile uzun zamandır iletişim halindedirler. Hatta Jackson'nun babası da bu yaratıklarla iletişim içinde olmuştur ve Maria, Jackson'ın bu yaratıklara oğlunu verdiğini düşünmektedir.





Bu sırada olayı detaylıca anlatmak isteyen Jackson'nun söylediğine göre, oğullarının hasta olduğu bir gün, O'nun öleceğini düşündükleri için, dışarıdaki tarlanın içinde bulunan ve boyutlar arası bir kapı olan yere çocuklarını koyarak yardım isterler.

Bu yardım isteği sonucunda yıldırım düşer ve Maria ile oğlu bir anda yok olur. Bu yok oluştan sonra Maria, henüz gelmiştir ve geride çocukları kalmıştır. Maria'yı ve oğlunu aldıkları sırada Jackson, beyaz ışığın içine elini sokarak, bodrumdaki varlığı çekmiştir.

Bu sırada dışarıdan varlıklar gelmeye başlayacak ve içerideki yaratığı almaya çalışacaklardır. Ancak Jackson, oğlunu almadan yaratığı vermek istemez ve bunun üzerine onlarla bir anlaşma yapmaya çalışır. Bu esnada yaratık ise Jackson'ın zihni ile  iletişime geçecek ve Jackson, kendisini uzaylıların yarattığını ve gerçek Jackson'nun yerine geçtiğini söyleyecektir. Varlığının ikiye bölündüğünü belirten Jackson, aslında babasının da böyle bir durumda olduğunu ve bu sayede onlara hizmet ettiğini söyleyecek, uzaylıların kendi yaşadıkları alanda ölmeye başladıklarını ve bunun için yeni mekanlar aradığını belirtecek ve hasat zamanı için çalıştığını anlatacaktır.





Hatta oğullarınında, onların ilk gerçek doğum ile ortaya çıkardıkları bir uzaylı olduğunu söyleyecektir.

Sonrasında ajanı bayıltarak bodrumdaki uzaylı varlığı kucağına alıp, dışarıdaki kapının olduğu alana gidecek, bu sırada eve gelmiş olan başka bir uzaylı polisi öldürecek, uzaylıyı verdiklerinde çocukları dışarı çıkacak ama Jackson, oğlunun uzaylı olduğunu düşündüğü için O'nu öldürmek isteyecektir.

İçinde ikilem yaşayan Jackson'nun bu görüntüsünü gören Maria, arkasından, oğlunu öldürememesi için Jackson'u tüfekle ateş ederek öldürür. Ve uzaylılar, geçişi sağlayan, üzerinde özel işaretleri olan kapıyı da alarak yok olurlar. Geride sadece ajan ve Maria ile oğlu kalır. Ertesi gün olay yerine gelen polisler, hiç bir iz bulamadığından bu olay gizli olarak kalır. Aradan geçen zaman sonrasında Maria ile oğlu rutin bir hayat yaşarken, birden oğlu yerin altından, uzaylı varlıklara giden, özel işaretli bir çok kapıları ortaya çıkaracaktır ve annesine hasat zamanı geldi diyecektir. Böylelikle film son bulur.

Küçük bir oyuncu kadrosu ile çekilmiş ve uzaylı varlıkların konu edildiği, yer yer aksiyon sahnelerinin olduğu, daha çok gizem, gerilim ve bilim kurgu filmidir.