Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

27 Ağustos 2019 Salı

Sinema: Kıyamet Günü - The Impossible - Tayland'da Yaşanan Tsunami Felaketinden Kurtulmayı Başaran Bir Ailenin Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Kıyamet Günü - The Impossible

Oyuncular; Naomi Watts, Ewan McGregor, Tom Holland
Yönetmen; Juan Antonio Bayona
Tür; Biyografi, Dram, Gerilim

Konusu; Film, 26 Aralık 2004'te Tayland'da yaşanan tsunami felaketinden kurtulmayı başaran bir ailenin gerçek hikayesini konu almaktadır.

Özeti; Maria ve Henry, 3 çocuğu ile birlikte Noel tatilini Tayland'da ki yazlık bir tatil şehrinde geçirmeyi düşünürler ve ailesi ile birlikte sahile çok yakın olan bir otele yerleşirler. Ertesi gün ailece otelin havuzunda zaman geçirirlerken, aniden tsunami olacak ve bütün otel, kendilerininde içinde olduğu bir şekilde sular altında kalacaktır. Henry ve iki çocuğu bu sırada havuzun içindedirler ama Maria ve diğer oğlu Lucas, havuzun dışındadırlar. Tsunami olduktan sonra gelen dev dalgalar, beraberinde sürüklediği eşyaları, arabaları, yol üzerinde ne varsa getirmiştir ve su aynı zamanda bir enkaz yığını şeklinde insanların üzerine yığılmıştır.






Dalgaların etkisi azaldıktan sonra akıntıda sürüklenmiş bir şekilde Maria, bir ağaca tutunacak, bu sırada oğlu Lucas ile karşılaşacak ve ikisi de uzun bir süre akıntıda yaşam mücadelesi vereceklerdir. 

Maria, dalgaların içindeki enkaz yığınları yüzünden oldukça yara almıştır ve henüz bunun farkında değildir. Lucas ile suyun içinde bir araya gelirler ve tam bu sırada karşılarından yeni bir dalga daha gelir. 

Bu dalga sonrasında birbirlerinden ayrılan Maria ve Lucas, sonrasında yeniden bir araya gelecekler ve buldukları bir kıyıdan dışarı çıkmaya çalışacaklardır. Kıyıdan çıkarken Maria'nın bacağının arka tarafının tamamen kesildiğini ve bu sebepten yürüyemez hale geldiğini anlayacaklardır. Biran önce bir güvenli alan bulmaya çalışan anne ve oğul, bu sırada küçük bir çocuğun yardım çığlıklarını duyarlar ve O'nu enkazların arasından kurtararak hep birlikte bir ağacın tepesine çıkarak yardımın gelmesini beklerler. Belirli bir süre sonra halktan insanlar yardıma gelecek ve Maria'ya yardımcı olup, O'nu hastaneye kaldıracaklardır. Ancak hastane çok kalabalıktır, içeride çok fazla hasta ve yaralı olduğu için doktorlar yetişememektedir ve tam anlamı ile yardım sağlanamamaktadır.






Lucas ile beraber hastanede tedavi gören Maria'yı, sonrasında Lucas öldü sanacaktır, O'na Lucas'a yanlış bilgi vereceklerdir ve Lucas, bu sebeple kısa bir süre çok üzülecektir.

Tsunami sırasında Henry ise yanındaki iki çocuğu ile kurtulmuştur. Çocuklar ağacın üzerine çıkarak hayatta kalmayı başarmış ve sonrasında onların güvenliğini sağlayan Henry, her yerde Maria ve Lucas'ı aramaya başlamıştır. İki çocuğunu güvenli bir bölgeye gönderen Henry, Maria ve Lucas'ı aramaya devam eder ve bu sırada Lucas, annesinin aslında ölmediğini öğrenir. 

Bütün şehri arayan Henry, yaşanan kaosun içinde son olarak geldiği hastanede, güvenli alana gönderdiği iki çocuğununda bu hastanenin olduğu alana gelmesi ve onların Lucas'ı bulması sonrasında, kendisi de Lucas'ı görecek ve bütün çocuklar ile babaları buluşacaklardır. Duygu yüklü bu kavuşmadan sonra annelerininde hayatta olduğunu öğrenen aile çok sevinecek ve Maria, girdiği son ameliyat sonrasında daha da iyi olup, uçakla başka bir hastaneye ailesi ile birlikte gideceklerdir. Bu mutlu ayrılış görüntüsünden sonra film son bulur.




Çok hüzünlü ve insanı üzen manzaraların olduğu, gerçek olaylardan alınmış bir film olması sebebiyle daha da derinden etkileme özelliğine sahip, yaşanan felaketlerde insanların neler çektiğini çok iyi bir şekilde anlatmış, izlerken boğazınızın düğümlenebileceği sahneleri ile bir felaket, gerilim ve biyografik dram filmidir.