Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

26 Ağustos 2019 Pazartesi

Sinema: Hellboy 1 - Karanlık Alemlerden Gelen ve İyiliğe Hizmet Eden Bir Yaratığın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Hellboy 1

Oyuncular; Ron Perlman, John Hurt, Selma Blair
Yönetmen; Guillermo del Toro
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Naziler, karanlık güçlerin bulunduğu boyuttan bir kapı açarak, dünyayı bu karanlık boyuttan gelen karanlık güçlerle yönetmeyi düşünmekteydiler. Ancak işleri ters gidince kısa bir süre açık kalan kapıdan gelen Hellboy ismindeki yaratık, sonralarında büyüyecek ve kötülük yerine iyiliğe hizmet eden bir varlık olacaktır. Film, Hellboy'un hikayesidir.

Özeti; İkinci Dünya Savaşı'nın son günlerinde Naziler, Rasputin isminde bir kara büyücü ile ortaklaşa çalışıp, O'na karanlık güçlerin olduğu bir boyuttan kapı açtırırlar ve amaçları, bu boyuttan karanlık güçleri dünyaya getirmek ve kendi savaşları için kullanmaktır.





Ancak seremoni işlemi sırasında baskına uğrayacaklar ve kısa bir süre açık kalan kapının içinden henüz yavru olan, sağ eli tamamen taş şeklinde kırmızı sevimli bir varlık gelecektir ve ardından kapı kapanacaktır.

Bu seremoni sırasında ise Rasputin, açılan boyutun kapısı tarafından içeriye çekilecek ancak öncesinde hizmetkarı ve sevgilisi olan kadına verdiği kitap sayesinde sonrasında yeniden hayata döndürülecektir.

Bu sırada Hellboy'u bulan askerler ve Prof. Bruttenholm, O'na Hellboy ismini vereceklerdir ve Hellboy'u Prof. Bruttenholm büyütüp, yetiştirecektir. Aradan 60 yıl geçer ve Hellboy, artık yetişkin olmuştur. Aynı zamanda Prof. Bruttenholm'un laboratuvarında Abraham isminde birde amphibian özellikleri gösteren, su canlısı olan ve yüksek his ve görüleri olan bir varlık vardır. Hellboy ile Abraham, arkadaştır ve bu ikili beraber çalışmaktadırlar. Rasputin'in yok olmadan önce kendisine kitap bıraktığı sevgilisi O'nu diriltmiş, artık dünyaya gelen kara büyücü Rasputin, yarım kalan işini tamamlamaya çalışacaktır. Bunun için öncelikle bir müzedeki lahitin içindeki özel karışımları olan tuzları alarak çok vahşi ve dev boyutta yaratıklara çevirecek ve bu yaratıkların her yere yumurta bırakması sonucunda çoğalmasını sağlayarak, kendisi için ordu hazırlayacaktır. 





Bu yaratıkların bazıları ile ilgili bilgi alan Prof. Bruttenholm, olay yerine Hellboy ve Abraham'ı gönderecek ve burada yaşanan olayların ne ve neden olduğunu anlayacaklardır.

Rasputin artık, karanlık güçlerin olduğu boyutun kapısını açabilmek için Hellboy'un taş eline ihtiyaç duymaktadır ve boyutun kapısının anahtarı Hellboy'un elidir. Bu sırada kendisinden mavi alevler çıkan ve kriz geçirdiği anda her yeri alevlerin sarmasına neden olan Liz isminde birde meta insan vardır ve Hellboy, O'na aşıktır. Birlikte büyümüşlerdir ve Liz, kendisini kontrol edebilmek için özel bir rehabilitasyon merkezinde kalmaktadır.

Rasputin'in planları içinde Liz'de vardır ve Liz'in Hellboy'un yanına gitmesini sağlayacak, bu sırada Prof. Bruttenholm'u öldürecek ve bu ölüm üzerine Rasputin'i arayan Hellboy ve Liz, Rasputin'in yaratıkları ile dolu bir mağarada sıkışacaklar ancak sonrasında Liz, kriz geçirecek ve mavi alevi ile bütün yaratıkları ve yumurtalarını yok edecektir. Bu olaydan sonra Hellboy ve Liz'in baygınlığını fırsat bilen Rasputin, onları bağlayacak ve boyutun kapısını açmak için Hellboy'un elini kullanmak isteyecektir. Aynı zamanda yanlarında Ajan John'da vardır ve O'da tutsak alınmıştır.




Rasputin, Hellboy'u Liz'i öldürmek ile tehdit ederek, elini anahtar olarak kullanması için gereken alana sokmasını isteyecek, bunu kabul edince Hellboy'un kesilmiş boynuzları uzayacak ve elini deliklere soktuğunda boyutun kapısı açılmaya başlayacaktır.

Bu anlarda kendinden geçmiş olan Hellboy'u, üçüncü deliğe de elini sokmadan önce ajan John uyaracak ve bu uyarış sonrasında deliğe elini sokmayıp kapının açılmasına engel olan Hellboy, Rasputin'i öldürecektir. Rasputin, ölünce içinden karanlık boyutlara ait olan dev bir yaratık çıkacak ve Hellboy, şimdide O'nunla mücadele edecektir. Sonrasında elindeki bombalar ile bu dev yaratığın ağzından içeri girecek ve yaratığın bedeninin içinde bombaları patlatarak O'nu öldürecektir.

Bütün bu olaylardan sonra artık Liz'e bütün duygularını gösteren Hellboy ile Liz, alevler içinde öpüşecekler ve film bu görüntü sonrasında son bulacaktır.

Çizgi roman karakteri olan Hellboy'un sinemaya uyarlanmış hali olan filmin 2. seri bölümü de vardır. İçerisinde fantastik varlıklarla yaşanan bol aksiyon sahneleri ve kendine ait bir tarzı olan konusu ile macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmdir.