Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ağustos 2019 Cumartesi

Sinema: Yenilmezler 3: Sonsuzluk Savaşı - Avengers 3 Infinity War - Yenilmezler Thanos'a Karşı... / Konusu, Özeti, Afişler

Yenilmezler 3 Sonsuzluk Savaşı - Avengers 3 Infinity War

Oyuncular; Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo
Yönetmen; Joe Russo, Anthony Russo
Tür; Aksiyon, Macera, Fantastik, Bilim Kurgu

Konusu; Film, evrende gezegenleri istila ederek üzerinde yaşayan varlıkları öldürmeyi kendine vazife edinmiş Thanos ismindeki bir zorbanın, yenilmezler grubu ile yaşadığı mücadeleleri konu almaktadır.

Özeti; Thor Ragnarok bölümünün sonunda, Asgard'dan uzay gemileri ile ayrılan Asgard'lılar dünyaya gelirken uzayda Thanos'a yakalanırlar ve gemilerinin içine giren Thanos, bütün Asgard'lıları öldürür ve Loki'de ki Tesseract'ı alarak içinden sonsuzluk taşlarından biri olan uzay taşını alır.





Sonrasında Thanos, Loki'yi öldürecek ve Thor'un da içinde bulunduğu gemiyi patlatarak yok edecektir. Thanos'un amacı bütün sonsuzluk taşlarına sahip olmak ve bu güç ile evrende büyük çapta bir soykırım yapmaktır.

Daha önce Nova gezegeninde bulunan güç taşını almış olan Thanos, şimdide Tesseract'ın içindeki uzay taşına ulaşmıştır. Sırada diğer taşları alması vardır ve iki tanesi de dünyadadır. Bunun için dünyaya, başlarında çok güçlü bir büyücü olan adamlarını gönderecek ve büyücü ilk önce Dr. Stranger'da ki zaman taşını almaya çalışacaktır. 

Bu sırada Thanos'un Asgard'lıların gemisini patlatması ile dünyaya gelen Hulk, Dr. Stranger'ın evine düşecek ve olanları O'na anlatacaktır. Olayları öğrenen Stranger, Demir Adam'ı bulacak ve yardımını isteyecektir. Demir Adam, Dr. Stranger ve dostu, Hulk ile bir arada iken bulundukları yere büyücü gelecek ve kıyasıya bir mücadele sonunda Dr. Stranger'ı alıp gemilerine götürecektir. Bu sırada okul gezisinde olan Örümcek Adam, uzay gemisini görecek ve yaşanan kavgaya şahit olup, Dr. Stranger'ı kurtarırken uzay gemisine ışınlanacaktır.





Peşlerinden giden Demir Adam, Örümcek Adam'a kostümünü verecek ve bu kostüm sonrasında çok daha güçlenen Örümcek Adam ile birlikte geminin içinde büyücüyü etkisiz hale getirip, Dr. Stranger'ı tutsaklıktan kurtaracaklardır.

Diğer tarafta, diğer sonsuzluk taşı olan zihin taşı Jarvis'in alnındadır ve Jarvis'in yanında Scarlet varken, kendilerine Thanos'un adamları saldıracak, çok zor durumda kaldıkları bir sırada ajan Romanoff, Kaptan Amerika ve Falcon yardımlarına yetişecek ve onları alıp gemilerine gideceklerdir. Bu sırada gemiye Hulk'da gelmiştir ve burada yıllar sonra Romanoff ile karşılaşacaktır.

Burada Jarvis'te ki zihin taşının yok edilmesi kararına varırlar ve bunu yapabilecekleri yer olarak Kara Panter'in mekanı Wakanda'yı seçerler. Sonrasında hep birlikte Wakanda'ya gidecekler, burada Kara Panter'in kardeşi Shuri, zihin taşını çıkarma ve parçama işi ile uğraşacaktır. Ancak bu sırada Thanos'un dev ordusu Wakanda'ya saldıracak, dışarıdaki koruma kalkanından yavaş yavaş içeri girmeye çalışan ordu ile aksiyon dolu mücadeleler yaşanacaktır. Aynı zamanda Galaksinin Koruyucuları ekibi, kendilerine bir yardım çağrısı gelmesi üzerine Asgard'lıların gemilerinin patlatıldığı alana gidecekler ve burada Thor'u ölümden kurtarıp, Thanos'un yaptıklarını öğreneceklerdir.

Geminin içinde Thanos'un evlatlık kızı olan Gamora'da vardır ve O'da Thanos'dan nefret etmektedir. Thor, yanına Rocket ve Groot'u alarak, Nidavelir gezegenindeki cüce dostuna yeniden yıldız ateşinde çekiç dövdürecektir ve sonrasında Rocket ve Groot ile birlikte Wakanda'ya gidip, Thanos'un ordusuna karşı diğerleri ile birlikte mücadele etmeye başlayacaklardır. 

Diğer taraftan Gamora, Yok edici Drax, Star Lord diğer elemanları Mantis ile Thanos'un gerçeklik taşını alacağını düşündükleri yere giderler. Burada Thanos'u öldürmeye çalışırlarken, Thanos, Gamora'yı tutsak alacak ve kız kardeşi Nebula'nın yanına götürecektir. Nabula'ya burada işkence yapan Thanos, bu sayede Gamora'dan ruh taşının yerini öğrenecek ve beraber ruh taşının bulunduğu alana gideceklerdir. Burada ruh taşını almak için sevdiği birinin canını feda etmesi gerektiğini öğrenen Thanos, Gamora'yı feda ederek öldürecektir.





Sonrasında ruh taşına da sahip olan Thanos, kendi gezegeni Titan'a gidecek, burada kendisini bekleyen Dr. Stanger, Örümcek Adam, Demir Adam, Yok Edici Drax, Star Lord ve Mantis ile kıyasıya bir mücadeleye girecek, tam Thanos'u yendikleri bir sırada, Star Lord'un Gamora'nın ölümünü öğrenmesi üzerine çıldırması ile yeniden güçlerini eline alan Thanos, sonrasında hepsini etkisiz hale getirecektir.

Aralarına tutsaklıktan kurtulan Nebula'da katılıp Thanos'la mücadele edecek ama başarılı olamayacak ve Thanos, tam Demir Adam'ı öldürürken, bu duruma dayanamayan Dr. Stranger, zaman taşını Thanos'a verecektir.

Geriye sadece Zihin Taşı kalacak ve O'nun içinde Wakanda'ya giden Thanos, burada Yenilmezler'in mücadelelerine denk gelecek, karşısına çıkanların hepsini etkisiz hale getirecek ve Scarlet, Zihin Taşı'nı Jarvis'in kafasında iken yok edecektir. Zihin Taşı yok olduktan sonra kendisinde olan Zaman Taşı sayesinde, zamanı geriye alan Thanos, yeniden Zihin Taşı oluşunca O'nu alacak ve bütün taşlara artık sahip olacaktır. Bu sırada Thor, çekicini uzaklardan fırlatacak, çekiç bedenine saplanan Thanos, ölmeyecek, ölmediği gibi de parmaklarını şıklatması ile insanların ve Yenilmezler'in arasından bir çoğu teker teker yok olmaya başlayacaktır. Amacına ulaşan Thanos, ortalıklardan kaybolacak, geriye bir kaç yenilmez kalacak ve film böylelikle son bulacaktır.

Neredeyse bütün kahramanların içinde olduğu, Marvel filmlerini sevenler için bulunmaz bir nimet gibi gelecek olan film, çok eğlenceli, çok sürükleyici, bir kahramanlar geçidi gibi gözüken ve sonu mutlu bitmeyen, devam filminin olduğu, izlenmesini kesinlikle tavsiye edebileceğimiz, aksiyona doyacağınız bir macera, aksiyon ve fantastik bilim kurgu filmidir.