Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

31 Ağustos 2019 Cumartesi

Sinema: Wiplala - Sihirli Minik Varlık Wiplala'nın Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Wiplala

Oyuncular; Géza Weisz, Peter Paul Muller, Sasha Mylanus, Kee Ketelaar
Yönetmen; Tim Oliehoek
Tür; Aile, Fantastik, Macera

Konusu; Film, Wiplala ismindeki mini boyda ve insana benzeyen sihirli güçleri olan bir varlığın, üç kişilik bir ailenin hayatına girmesi ile yaşanan macera dolu olayları konu almaktadır.

Özeti; Wiplala, kendi ülkesinden ışıltılama konusundaki yeteneksizliği yüzünden ayrılmıştır ve kaçarken kendisini baba olan Mr. Blom, kızları Nella ve evin küçük oğlu olan Johannes'in evlerinde bulmuştur. Burada önce Wiplala, evin kedisi ile karşılaşacak ve ışıltılama yaparak O'nu taşa çevirecektir. Wiplala'nın bu konuda bir sorunu vardır. Işıltılama yaparak yapısını değiştirdiği şeyleri, yeniden eski haline getirememektedir ve kendi ülkesinden de bu yüzden kaçmıştır.








Sonrasında Wiplala'yı evin küçük oğlu olan Johannes görecek ve çok küçük olduğu için O'nu önce cin sanacak ama ardından Wiplala ile konuşup, kendine özel bir varlık olduğunu anlayacaktır.

Wiplala ile dost olan Johannes, kedilerini geri getirmesini isteyecek ama Wiplala bunu başaramayacaktır. Ardından Nella ile de Wiplala'yı tanıştıracak ve hep birlikte yaklaşan Noel için dışarı çıkıp Noel ağacı almayı düşündükleri bir sırada, dışarıdaki komşuları olan şair Arthur, Wiplala'yı görecek ve kendisinden korkan Wiplala O'nu da taşa çevirecektir. Sonrasında Arthur'u düzeltmek için uğraşırken daha da büyük dev bir heykele dönüştürecektir.

Ne yapacaklarını bilemeyen kardeşler, evlerine geri dönecek ve eve gelen babaları Blom ile bir restorana gidecekler, yanlarında olan Wiplala, burada yemekleri beğenmeyen çocukların yemeklerini ışıltılayarak değiştirecek ve bu durumu gören garson, nasıl olduğunu anlamadığı bu olay yüzünden aileyi bir odaya kapatıp, polisi arayacaktır. Bu durumdan kurtulmak için babaları ile Wiplala'yı tanıştırırlar ve Wiplala, hepsini kendi boyunda mini bir hale getirir.







Sonrasında bu mini halleri ile oradan kaçan aileyi Wiplala, eski haline getiremeyecek ve bir çok macera ve aksiyon dolu olay yaşayan aile, evlerine gitmeye çalışırken babaları kolunu kıracak ve bunu düzeltmek için hastaneye gidip bir çocuktan yardım isteyeceklerdir.

Bu çocuk, küçülmüş aileyi doktora gösterecek ve doktor şaşkınlıkla babalarını tedavi edecektir. Bu sırada mahallenin ortasında dev heykeli olan şair Arthur, ünlenmiş ve herkes O'nun kitaplarını almaya başlamıştır. Ama kısa bir süre sonra bu heykelin bulunduğu yer sorun teşkil ettiği için heykeli yıkacaklardır. O'nun gerçek Arthur olduğunu bilen aile, bu durumu düzeltmek için heykelin bulunduğu alana gitmeye çalışacak, Wiplala, bir güvercin bulacak ve üzerine binerek uçup kendi mahallelerine gideceklerdir. 

Buradaki Atlas heykelini Wiplala, yanlışlıkla canlandıracak ve canlanan heykel minik aileye öğüt olarak, '' hayatta bazı şeyleri düşünmeden yapacaksın, düşünme ve yap '' der. Bunun üzerine bu düşünce aklına yatan Wiplala, aileyi yeniden eski boyuna getirecek, sonrasında Arthur'u yeniden eski haline getirecek ve son olarak kediyi ve örümceği de eski haline getirip, artık ışıltılama hakkında kendini yeterli görmeye başlayacaktır. Bu durum sonrasında kendi ülkesine gidip zarar verdiği Wiplala'ları düzeltmek isteyecek ve ülkesine geri dönecektir. Böylelikle film son bulur.

Çocuklarınızla ailece izleyebileceğiniz, yer yer komik sahnelerin olduğu, yeteneksizlikleri yüzünden kendi ülkesinden ayrılmak zorunda kalan minik bir varlığın insanlarla yaşadığı macera dolu olayların sahnelendiği aile ve fantastik macera filmidir.