Yurtta Sevgi Dünya'da Sevgi...

28 Ağustos 2019 Çarşamba

Sinema: Soğuk Deri - Cold Skin - Issız Bir Adada Yaşayan İnsanımsı Varlıkların Hikayesi... / Konusu, Özeti, Afişler

Soğuk Deri - Cold Skin

Oyuncular; Aura Garrido, David Oakes, Ray Stevenson
Yönetmen; Xavier Gens
Tür; Macera, Fantastik, Gerilim

Konusu; Film, okyanusun ortasında, içinde deniz fenerinin bulunduğu ıssız bir adada gözlem yapan insanların, bu adada ortaya çıkan insan ve sürüngen arasındaki evrim seviyesinde olan yaratıklarla yaşadıkları olayları konu almaktadır.

Özeti; 1914 yılında havayı gözlemlemek ve bilgiler toplamak için okyanusun ortasındaki bir adada bulunan gözlem evine giden hava uzmanı, burada fenerin içinde yıllardır çalışan Gruner ile tanışacaktır. Kendisinden önce gelen hava uzmancısının akıbetinin ne olduğunu bulamayan mürettabat, yeni meteorologu adada bırakacaklar ve adadan ayrılacaklardır. Yeni meteorolog, fenerin dışında bir kulübede işlerini yapacaktır, Gruner ise kendi fenerinde yaşamaktadır.





Meteorolog, kendisini getiren mürettebat gittikten sonra kulübesinde yalnız kalacak ve ilk gecesinde etrafında daha önce hiç görmediği şekilde yaratıkların olduğunu görecektir.

İlk gece bu yaratıkların bir kaç tanesi ile mücadele edip, kulübenin altında saklanan meteorolog, gün aydınlandığı zaman Gruner'ın yanına gidecek, Gruner, O'nu içeri almayacak ve o geceyi de yalnız geçirmek zorunda kalacaktır.

Akşamdan yaratıklar için kulübesini hazırlayan meteorolog, gece olunca sürü halinde, yarı insan yarı sürüngen olan bu yaratıkların saldırısına uğrayacak ve ancak kulübesini yakarak kendini kurtaracaktır. Güneş doğduğu zaman yaratıklar saklanmaktadır ve gün ışığı ortaya çıktıktan sonra Gruner'in fenerine giden meteorolog, Gruner dışarı çıktığında O'nu gizlice takip edecek ve Gruner'ın yanında bu yaratıklardan birinin olduğunu görecektir. Gruner'in yanındaki yaratığı öldürmek üzere iken, Gruner ile anlaşmaya varan meteorolog, sonrasında kendi malzemelerini de alarak fenere yerleşecektir. Gruner, bu meteorologa artık arkadaş diye seslenecek ve yanındaki yaratığın zararsız, evcilleştirilmiş olduğunu söyleyecektir.







Bu yaratıklardan dişi olan bir tanesini Gruner, yanına almıştır ve O'nunla birlikte yaşamaktadır.

Normalde bu yaratıklar vahşidir ve her gece hava karardıktan sonra fenere saldırmaktadırlar. Gruner, elinden geldiği kadarını öldürmektedir. Bu canlılar aynı zamanda suyun içinde ve karada da yaşayabilmektedirler ve mavi tenli olup, derileri soğuktur. Zamanla arkadaş, bu yaratıklar hakkında bilgilenecek ve Gruner'ın zorlamaları ile birlikte her gece yaratıkları öldürmeye başlayacaklardır. Aynı zamanda Gruner, yanındaki yaratıkla cinsel birliktelikler yaşamaktadır ve artık onlarla yaşamaya alışmış bir haldedir. Arkadaş, bu adada kaldığı süre zarfında Gruner ile birlikte denizin altından dinamitler çıkaracaklar, yeni silahlar yapacaklar ve bu şekilde bu yaratıkların çoğunu öldüreceklerdir. 

Ancak arkadaş, artık yaşananlara dayanamadığı bir anda dışarı çıkacak ve yaratıklarla yan yana gelecek, kendisine saldırmadıklarını görecek ve aslında onları yanlış tanıdığını düşünecektir.






Yani dost olma eğiliminde olan yaratıklardır ama Gruner, onlara tamamen düşmanca tavırlar sergilemektedir.

Gruner, arkadaşın yaratıklarla iletişimde olduğu bir anda, yaratıkların yavrularından birini uzaktan ateşleyerek öldürecektir ve bunun üzerine kendisi ile kavga etmeye başlayan arkadaş, yaralanacaktır. Bu kavga sırasında akli dengesini iyice kaybeden Gruner, kendisini dışarıdaki yaratıkların arasına atacaktır ve yaratıklar O'nu öldüreceklerdir.

Aradan geçen zaman sonrasında arkadaş, artık fenerde yalnız kalmaya başlayacak ve 12 ay geçtikten sonra adaya gelen gemi ve mürettebatın, yeni bir meteorolog getirmek istemesi ile film son bulacaktır.

İnsan ile hayvan arasındaki evrimsel halkadaki yerde olduğu düşünülen bu canlıların sahnelendiği film, yer yer dramında bulunduğu, macera ve fantastik gerilim filmidir.